Prodloužený víkend v Rakousku - II.část: Schladming a Krampusové

Krásný víkend,
doufám, že si mezi vánočními přípravami najdete čas a mrknete na druhou část z výletu, která tentokrát bude stát za to. Čekají Vás totiž fotky z hlavního programu a to Krampusové. Z Lince jsme vyrazili do Schladmingu, což je poměrně malé městečko s pouhými šesti tisíci obyvateli. A právě zde se koná Krampuslauf, největší slet čertů na světě.

Jako obvykle začnu ubytováním. Byli jsme v hotelu Feichter, u kterého jezdí hned autobus, pokud by jste na místo jeli právě tímto dopravním prostředkem. Do centra města je to pouhých deset minut chůze, takže super poloha. Hotel je příjemný, čistý a tichý. Jak jsem v Linci ale byla nadšená ze snídaně, bohužel tady mi přišla docela chudá.


Do Schladmingu jsme dorazili někdy odpoledne, akce začínala v sedm a naše představa byla taková, že snad už od tří budeme stát u zábran a budeme rádi, když vůbec něco uvidíme. Hodně nás překvapilo, že město bylo naprosto mrtvé, až jsme se báli, jestli se akce nezrušila jako loni. V centru naštěstí už lidé byli a vše se teprve chystalo.

Pouhou hodinu před jsme si šli zabrat místa a naprosto bez problému jsme stáli hned v první řadě. Čekali jsme mnohem větší nával lidí. Možná že i byl, ale zrovna u nás to bylo naprosto v pohodě a ani na nás se téměř nikdo nemačkal. Co nás ale trochu zarazilo, nikdo nám nekontroloval lístky a myslím, že spousta lidí ani žádný neměla a užila si zábavu zadarmo. Ta organizace lehce pokulhávala.

Určitě je to skvělý zážitek a jsem ráda, že to letos vyšlo. Sešlo se nad 1000 čertů z Bavorska, Rakouska a  Itálie. Co maska, to originál. I když to bylo skvělé, na fotkách to vypadá děsivěji, než to ve skutečnosti je. Nechodí hustý zástup pekelníků, ale vždy ochranka, pár čertů a zas ochranka. Ale budiž, co mě ovšem mrzelo, že si někteří čerti sundavali masky. Chápu, že jim asi bylo horko, ale ztrácelo to ono kouzlo. Přesto to určitě stojí za to.

Čerti jdou samozřejmě nejvíce po dětech a po ženských. Navíc jak řekla Honzova máma, aby si mě kvůli výšce nespletli s dítětem, takže dvojitá hrozba :D Byla jsem tedy ráda, že většinu času vedle mě stál velký chlap, za kterým jsem nebyla tolik vidět :D

Co říkáte na Krampuse?
Byli jste někdy na nich, nebo Vás lákají?

8 komentářů:

  1. Tý jo to bych také ráda viděla, vypadá to lákavě :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Já krampusy znám z fotek a musím říci, že mně nijak neláká. Nějak mi ti děsiví čerti nic neříkají, mám raději ty naše dobrácké čerty z pohádek;-). Ale Schladming se mi jinak podle fotek líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, ty masky jsou fakt děsivý :-D
    Super fotky :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Jde vidět, že sis pobyt užila. Masky čertů jsou strašdelné. Nechci si představit, co bych dělala, kdybych to potkala sama někde večer na ulici. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Paráda! Nebyli tam i nějací čeští?

    OdpovědětVymazat
  6. Té organizaci čertů se tedy docela divím, ale i přes veškerou ochranku bych určitě byla úplně hotová a bála se :D :D. Já letos byla na trzích ve Vídni, tak plánuji vánoční článek :).

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jsou dokonalý.Byla jsem na nich v sobotu ve Strakonicích a taky super.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...