Movie tip: Kráska a zvíře


Anotace: V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince.

Ač jsme v kině byli nedávno, po dvou týdnech jsme vyrazili znovu. Ve čtvrtek totiž měla premiéru Kráska a zvíře, která pro mě byla snad nejočekávanějším filmem letošního roku. Já se těšila jako malé dítě, za to Honzu jsem musela trochu přemlouvat.

Miluji pohádky a naprosto zbožňuji klasické animáky od Walta Disneyho jako je třeba Sněhurka, Kniha džunglí, Popelka a právě Kráska a zvíře. Vyrůstala jsem na nich a moje srdce pokaždé zaplesá, když zjistím, že se chystá nová, zfilmovaná verze mého oblíbeného příběhu. Bohužel Honza moje nadšení pro tuhle klasiku nesdílí, ale jsem ráda, že se "obětoval" a do kina se mnou šel.

Bohužel film dává v naprosto pitomé časy, navíc jsem díky písničkám chtěla na původní verzi s titulkami. Takže jsme museli vybrat 2D a přijít tak i maximální zážitek, který určitě nabídne Imax 3D. I tak má film ale překrásný vizuál, opravdu kouzelná pohádka, která lahodí očím.

Film se až na pár detailů drží původní verze, za což jsem nesmírně ráda. Příběh Vás naprosto ničím nepřekvapí, ale rozhodně tím nepřijdete o dobrý pocit z filmu. Velmi oceňuji známé písničky, díky kterým jsem měla neustále úsměv na tváři. Kromě pohádek mám slabost i pro muzikály, takže jsem si to opravdu užila. 

Emma Watson byla úžasná a mile mě překvapila svým hlasem, výborná volba do role Belle. Dan Stevens je pro mě naprosto neznámý herec, ale postava zvířete stála za to. Na konci ovšem každý čeká nádherného prince, ovšem Dan Stevens žádný krasavec není a podoba zvířete je snad hezčí :D

Luke Evans si střihl roli narcistického Gastona a sehrál ji naprosto dokonale. Chvilku jsem si musela zvykat na grafické zpracování nábytku a nádobí, ale nakonec musím uznat, že se povedlo a rozhodně i díky němu je film tak velkolepý.

Film má přes dvě hodiny a já se ani jedinou minutu nenudila, spíše mi bylo líto, že se film blíží ke konci. Párkrát se u filmu i pořádně zasmějete, humor mu určitě nechybí. Samozřejmě nesmí chybět ani dojemné scény a hlavně romantika. Jsem nadšená a určitě to není tím, že bych byla zaujatá, i kdyý uznávám, že mám pro tohle slabost, ale tenhle film si vážně všechnu tu chvállu zaslouží.

Kráska a zvíře je dokonalá, má úžasnou atmosféru, chytlavé a hlavně klasické písničky, výborné obsazení a celé je to prostě kouzelné a milé. Ani chvilku jsem nepochybovala o tom, že dám pět hvězdiček. Navíc i Honzovi se nakonec film líbil a netrpěl tak, jak předpokládal. Já jsem prostě nadšená a pochybuji, že letos tuhle pohádku něco překoná.
Hodnocení 5*


Už jste viděli Krásku a zvíře?
Chystáte se?

11 komentářů:

  1. Ještě jsem film neviděla, ale určitě by se mi líbil.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem ji neviděla, ale musí být krásná. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. V neděli na ní se sestrou zajdeme :) už se těší ;) jj Luke Evans je třída :)

    OdpovědětVymazat
  4. Prince hraje Dan Stevens? :-o :D Já ho žeru v x-menovském seriálu Legion, i když ten je dost netradiční a není pro každého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, hraje. Seriál neznám a jinde jsem ho zatím asi neviděla, tady mě ale nezaujal :D

      Vymazat
  5. Neviděla jsem, ale ani mě popravdě neláká.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tady se naprosto shodneme, film je okouzlující a moc se mi líbí, Gaston i Bell jsou top,ale princ byl opravdu mnohem lepší jako zvíře :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...