Sagrada Natura - Arganový olej

Sagrada Natura je česká přírodní značka, která se pyšní BIO certifikátem a dbá na kvalitní suroviny, jejich pečlivý výběr a zpracování. Suroviny kupuje přímo od prvovýrobců v České republice a Maroku. Prvním produktem této značky byl 100% čistý arganový olej, o kterém bude řeč právě v dnešní recenzi.

Když mi nedávno přistála v mailu nabídka vyzkoušet tento olej,  ani chvilku jsem neváhala, jelikož na argan já slyším a to již čtyři roky, kdy jsem navštívila Maroko. Právě v Maroku roste strom Argánie trnitá, z jejíž jadérek se olej lisuje.

Arganový olej je též nazýván jako marocké tekuté zlato a co se týče kosmetických účelů, tak má opravdu pomalu cenu zlata. Výborně vyživuje nejen pokožku, ale i vlasy, bojuje proti známkám stárnutí a také má blahodárné účinky při kožních onemocněních jako je například lupenka, popáleniny, ekzém, akné...

Olej je lisovaný za studena a obsahuje vysoké množství vitamínu E, vzácné nenasycené mastné kyseliny, skvalen a další. Jedná se opravdu o čistý 100% olej, takže je bez konzervantů, barviv či parfemace. I jadérka, ze kterých se olej vyrábí, jsou pouze z nešlechtěných stromů, na které se nepoužívají hnojiva, pesticidy a jiné postřiky.

I když je olej bez přidané parfemace, nádherně voní, má přirozenou vůni, ve které cítíte oříšky. Tu vůni jsem si naprosto zamilovala a během nanášení si ji opravdu užívám, i když pak ji na pleti ani třeba ve vlasech již necítíte.

Jak jsem psala výše, olej má mnohostranné využití. Dá se použít na pleť, tělo, ale i do vlasů. Co se týče vlasů, tak stačí pár kapek nanést do mokrých vlasů a ty jsou pak nádherně lesklé a vyživené. Zároveň se ale nemusíte bát, že by vlasy zatížil či dokonce zmastil. Ovšem pro mě je stejně olej nejlepší na pleť.

Pleť mám suchou, přesto se olejů malinko obávám, jelikož i na mé suché pleti dokáží oleje napáchat pěknou neplechu. Tady je obava ale zbytečná, i při každodenním použití se mi po něm nedělají pupínky, neucpává póry. Pleť je dokonale hydratovaná, vyživená bez suchých šupinek, olej pleti vážně svědčí. Pokud Vás trápí vrásky, tak ty bezvadně vyhladí, rozhodně pleť vypadá na pohled hezčí a perfektní je i na dekolt, kde se známky stárnutí projevují nejvíce.

Stačí vždy nanést jen pár kapek, dobře se vstřebává, přesto je jasné, že lehce mastný film zanechává. Arganový olej je opravdu zlato, které já naprosto miluji a všemi deseti doporučuj. Vybírat můžete hned ze tří velikostí - 10ml, 50ml a 100ml. Můj olej má 50ml a balení s praktickým kapátkem. V nabídce Sagrada Natura najdete i kulinářský olej na vaření.

Moc děkuji Sagrada Natura za poskytnutí oleje k recenzi.

Máte zkušenosti s arganovým olejem?
Co na něj říkáte?

9 komentářů:

  1. Čtu snad na každém blogu o něm samé dobré recenze, takže asi opravdu stojí za to. Já si teď v poslední době oleje velmi oblíbila. :)

    OdpovědětVymazat
  2. O tomto oleji neznám, sama používám ale jiný a nemůžu si stěžovat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hned se kouknu na eshop. Arganový olej bych moc chtěla. Tvá recenze mě k tomu přímo navnazuje. Já už běžné pleťové krémy z drogerek nepoužívám a snažím se vyhledávat přírodnější kosmetiku.

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem s ním také hodně spokojená, za mě zatím nejlepší argan olej na trhu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...