Yankee Candle - Velikonoční vosky a votivky

Přeji Vám krásné Velikonoce,
doufám, že si svátky užíváte v poklidu, malujete vajíčka, pečete beránka a co by to bylo za Velikonoce bez menšího vyšlehání :) Já dnes vyrážím směr Budapešť, takže celý týden budou články přednastavené a na vše odpovím spíše až po návratu.

Dnes si dáme odlehčený článek a hlavně tématický,ukážu Vám velikonoční vůně Yankee Candle, které vlastním, či jsem vlastnila. Dnes to ovšem nebudou svíčky, ale vosky a jedna votivka. Ne všechny u nás seženete, ale určitě i časem budu psát o svíčkách, které u nás nejsou dostupné, jelikož na bazarech na facebooku se dají sehnat občas pěkné poklady :)

Dlouhou dobu jsem měla starší aromalampu a toužila po nové. Nedařilo se mi ale sehnat takovou, která by byla podle mých představ. Nakonec jsem se zamilovala do srdíčkové přímo od Yankee Candle z řady Etched Hearts. Tu jsem pak i dostala od Honzy snad k předloňským k Vánocům a stále se jí nemůžu nabažit.

Jelly Beans - Želé fazolky
Oficiální popis: Tato svíčka voní po slavných barevných želé fazolkách. Je to šťavnaté aroma sladkého ovoce, při kterém se vám seběhnout sliny.

Určitě znáte malé bonbonky ve tvaru fazolek, které se nazývají Jelly Beans. Přesně taková je i vůně od Yankee Candle. Dlouho jsem po ní toužila a nakonec získala alespoň vosk. Vůně je celkem dost kyselá, sice sladká, ale ta kyselost dost převládá. Hezky provoní, ale jakmile ji pálím víckrát za sebou, docela brzy se zprotiví. Dalším mínusem je, že vosk vydrží vonět pouze jednu čajovou svíčku, u druhé už necítím naprosto nic.

Bunny Cake - Zajíčkový dort
Oficiální popis: Sladké pokušení ve formě cukrové vůně kokosu, krémové vanilky a kapky citrusové šťávy s dotekem něžně růžového pastelu. Bude perfektní velikonoční dekorací vašeho domova.

Další vysněná vůně, kterou jsem velmi toužila zkusit. Jedná se o limitovanou edici Velikonoc 2013, je to sběratelská vůně, takže hůře dostupná. Bunny Cake mám ve votivce, já ovšem votivky necítím a barbarsky je tedy rovnou krájím do aromky jako klasický vosk. Pokud máte ten samý problém, určitě doporučuji tohle řešení. Vůně je hodně jemná, slaďoučká a bohužel díky své jemnosti větší prostory neprovoní, určitě ne intenzivně. Kokos v ní tedy necítím, ve mě nejvíce evokuje klasický dortík, to znamená korpus, vanilka a máslo.

Marshmallow Chicks
Oficiální popis: The fluffy, sweet marshmallow scent of these classic treats welcomes spring with colorful fun.

Vůně mi trošku připomíná předchozí Bunny Cake. Je ovšem mnohem sladší a více vanilková. Vosky většinou dělím na čtvrtiny, záleží na intenzitě, Marshmallow Chicks jsem musela dávat ale půlku, jinak není vůbec cítit. Opět mám ale problém s tím, že stačí jedna čajová svíčka, max dvě a vůně už není cítit. Ráda bych všechny zkusila ve svíci, myslím, že svíce budou vonět více a hlavně si ji více užiji, jelikož jednou zapálit vosk a hned necítit, to je škoda.

Happy Easter
Oficiální popis: Irresistibly creamy and sweet—white chocolate hops around with vanilla in this happy confection.

A to nejlepší na konec, tuhle vůni nutně potřebuji ve svíci, jelikož je naprosto božská. Nádherná vůně bílé čokolády.  Sladká, intenzivní a dokonale věrohodná. Opravdu hodně příjemná vůně a pokud máte rádi bílou čokoládu, budete nadšení. Vosk vydrží voní klidně až pět čajovek, no prostě ráj pro nos.

Všechny zmiňované vůně mi sedí, jen Jelly Beans se nedají pálit v jednom kuse, jelikož se zprotiví. Problém mám pouze s výdrží. Velikonoční vůně jsem pro mě lákavé a určitě bych ráda sehnala i ostatní, hlavně tedy černé zajíčky a dnešní zmiňované bych zkusila ve svíci. Osobně jsou pro mě svíce více atraktivní a dávám přednost jim.

Jaké velikonoční vůně jste zkoušeli?
Láká Vás nějaká?

5 komentářů:

  1. Já doma nemám žádnou klasicky velikonoční vůni, ale moc děkuji za inspiraci :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. S žádnou z vůní zkušenost nemám, ale všechny toužím vyzkoušet:-D Takže mám co shánět, děkuji za inspiraci:-) Ta aromalampa je nádherná:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem Yankee nepropadla, občas si koupím vosk ale nemám jich tolik. Velkou svíci bych nevypálila. Já mám raději vosky protože těch vůní potom vyzkouším více ale horší je jejich výdrž. S žádnou touhle vůní nemám zkušenost, tento týden vyrazím do města, tak si musím nějakou koupit.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si oblíbila jen jelly beans :)

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou skvosty! :) Mě by zajímal nejvíc asi vosk Jelly Beans, je mega oblíbený, tak potřebuji vědět, co na něm je :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...