Jarní dovolená - II.část: Zoo Budapešť

V posledním článku jste se mnou virtuálně mohli navštívit Budapešť, což je krásné město plné zajímavých a nádherných památek. Dnes si od památek ale trochu odpočineme a podíváme se do zoo. Pokud mě sledujete delší dobu a čtete poctivě výletní články, jistě víte, že zoo s Honzou milujeme a při našem cestování je nevynecháme. Ani tu v Budapešti jsme si nemohli nechat ujít.

Tahle zoo je jednou z nejstarších zoo na světě. Nachází se v severozápadní části Városligetu (o tomto Městském lesíku se zmiňuji v předchozím článku). Má rozlohu 10,7 ha, což není zrovna moc, ale přesto jsme v ní strávili příjemný den. Najdete v ní 700 druhů živočichů, milovníky rostlin zas potěší přes 2000 druhů rostlin. Zoo je moc hezká a pokud se do Budapešti chystáte, určitě zoo nevynechejte. Naštěstí tenhle den nám počasí přálo a zoo jsme si tedy užili.

Nadšená jsem byla ze slona, který zrovna měl chuť na koupel a tak se furt potápěl a stříkal vodu. Sladká byla malá žirafa, která se přišla podívat téměř až k nám, potěšil mě takin, kterého mám ráda a radost mi udělali úžasní hrabáči, kteří byli narozdíl od pražské zoo(zde je vidíme vždy během spánku) aktivní. A dětskou zoo jsme ani nemá cenu komentovat, z té je obtížné mě vždy dostat :D Bohužel přišlo i zklamání, těšilijsme se na koalu, která přece jen není v každé zoo. Zrovna ale tahle část procházela rekontrukcí a koala tedy nikde k vidění nebyla.

V zoo se nachází i spousta pavilonů. Tím největším je funkční hala Cave, což tedy je fakt, že spíše než pavilon se jedná o halu, kde jsme strávili snad hodinu. Má několik pater a když už jsme si mysleli, že jsme na konci, objevili jsme další schody a chodby. Najdete v ní kromě hlodavců, hmyzu i mořský svět, něco málo z pravěku a spoustu dalšího.


Také rádi chodíte do zoo?
Jak Vás zaujala?

6 komentářů:

  1. krásna zoo,
    my s dcerkou radi chodievame do zoo, jej sa to tam velmi paci lebo jednu mame aj tu v nasom meste no ja by som velmi chcela ist do viedne a vidiet konecne na vlastne oci pandu ♥

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vídeň je krásná a pandy úžasné, i když většinou sedí prdelí k návštěvníkům :D

      Vymazat
  2. Naprosto nádherná Zoo. Budu si muset udělat někde poznámku a někdy se sem podívat! :)

    OdpovědětVymazat
  3. krásne fotky, Zoo je nádherná ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...