Letní oblíbenci a nezbytnosti

Milé čtenářky,
dnešní článek bude trochu netradiční. Hodně blogerek píše o oblíbených produktem každý měsíc, u mě ovšem tuhle rubriku nenajdete. Ale celé léto jsem si pohrávala s myšlenkou, že Vám alespoň ukážu moje oblíbené produkty, které jsem používala v létě.

Pro někoho léto znamená minimum make-upu. U mě to neplatí, líčím se i v těch největších tropech a dekorativku vozím i na dovolenou k moři. Sahám ale třeba po jiných odstínech či lehčích verzích. Tak mrkneme na to, co jsem v poslední době používala nejčastěji. Na některé produkty již je na blogu recenze, na ostatní se teprve chystá.


Co se týče očí, tak sahám spíše po něčem méně výrazném a důraz dávám na rty. Ovšem v létě, více než kdy jindy, mám v oblibě barevné oční linky. Láska na první vyzkoušení byly třpytivé linky od značky Nyx, které jsou v úžasném fialovém odstínu. S linkami se výborně pracuje a poté, co zaschnou, se během celého dne ani nehnou. Stejně výborně držící, je i linka ve fixu od Dermacolu. Na tyhle fixy čtu rozporuplné názory, ale já si nemůžu stěžovat. Linka mi vydrží celý den, neobtiskává se a drží celý den. Několikaletou stálicí je u mě voděodolná řasenka Yves Rocher. Nejen, že je opravdu na 100% voděodolná, ale dělá naprosto úchvatné řasy, krásně prodloužené a zahuštěně.

O Ombré rtěnce značky Catrice jsem psala nedávno. Hned po prvním použití se stala oblíbencem a v posledních dvou měsících jsem po ní sahala snad vůbec nejčastěji. Je to krásná šťavnatá barvička, rtěnka nevysušuje a nezvýrazňuje suchá místa. Další oblíbený produkt na rty je opět od Catrice, tentokrát Lip Cushion. Když nemám chuť na rtěnku, sáhnu po tomhle lesku. Je moc příjemný, baví mě aplikace a určitě se o něm ještě dočtete. Starším kouskem je dlouhotrvající rtěnka Essence. Opět ideální barvička na léto a i přesto, že je dost výrazná, cítím se v ní dobře. Samozřejmě to chce i větší péči, Lip Butter od Labella voní úžasně po žvýkačkách a nejraději bych k němu v jednom kuse čichala, k sežrání. Na rtech moc příjemný a opravdu hydratační.

Je fakt, že i když se v létě běžně líčím, na nějaký čas odhazuji klasické make-upy. Není to ale tím, že mi na léto přijdou těžké či nepříjemné, ale protože doma mám hned dva kousky, které jejich funkci zastoupí stejně dobře a více se na léto hodí. Hydratační sjednoducící krém od Avéne je sice označován za krém, ale pro mě to je make-up. On totiž docela dobře kryje, ale vlastnosti krému právě naopak nemá. Musím pod něj použít klasický krém, protože tenhle moc nehydratuje a bez krému bych ho ani nerozetřela. Pleť je pak pěkně sjednocená a rozzářená.
BB creamům jsem moc na chuť nepřišla, ale samozřejmě najdou se i výjimky a jednou z nich je tenhle od Avonu. Upřímně jsem moc nečekala, ale je boží. Hezky kryje a hlavně hydratuje, ani pod něj nemusím používat krém a přesto si moje suchá pleť chrochtá blahem. Je mastnější, tak pro suchou pleť vážně ideální.

Každodenním společníkem pro každého by měl být na léto i nějaký ten produkt proti pocení a zápachu. Já si na léto zamilovala tyhle antiperspiranty od Rexony. Letos konkrétně používám verzi Stress Control a nemůžu si stěžovat. I v těch největších vedrech a po celém dni se cítím dobře, opravdu funguje. Používám ji ale fakt jen v létě, protože během roku mi přijde zbytečně silná a vystačím si s Niveou.
Co se týče vůní, tak odkládám klasické parfémy a sahám po něčem lehčím. Tělový sprej Naturalium mám doma již delší dobu, ale teprve letos jsem si k němu pořádně našla cestu. Nepoužívám ho na osvěžení, ale fakt místo klasické voňavky. Sice nemá takovou výdrž, ale nosím s sebou odstřiky a během dne přestříknu. Druhou vůní je parfémovaný olejíček od Frais Monde ve verzi kokos. Vůně je velmi povedená a používání olejíčku mě baví. V chladnějším období zas používám jinou verzi, lesní plody. Plusem je, že oleje skoro neubývají.

V létě jsem sáhla po osvěžujícím tělovém mléku a sprchovém gelu od značky Dermacol. Tahle verze z řady Aroma Ritual si vyloženě říkala o to, abych ji začala používat v teplém období. Kombinace hroznů a limetky je svěží, lehce nakyslá a celkem povedená. Sice se nezařadila mezi moje top, ale určitě není špatná. Tělové máslo se třpytkamí od Bomb Cosmetics je spíše taková blbůstka. Máslo tedy hydratuje, je příjemné a třpytek obsahuje velkou hromadu. Dobré je, že ty třpytky na těle drží a to klidně i přes noc. Takže třeba na dovolené na rozzáření..:)

A na konec jeden nekosmetický bonus. V létě miluji tedy hlavně ledové tříště, ale samozřejmě nesmí chybět ani zmrzlina. Mám ráda hlavně ty točené a co se týče zmrzlin dostupných v obchodech, tak jsem jsme si s Honzou nejvíce oblíbili Ben & Jerry`s, o té ovšem někdy jindy. Dnes Vám dám tip na zmrzlinu z Kauflandu, která není drahá, ale je moc dobrá a najdete v nabídce spoustu příchutí. Já ovšem miluji vaječný likér. Další nezdravou věcí je Cola, plechovky v létě máme snad furt v ledničce. Mám nízký tlak, často se mi motá hlava, je mi nevolno a tak po Cole sáhnu ráda. A jako poslední kokosový Pribináček, kterého jsem doporučovala i na instagramu. Je to vážně mňamka.

Co v létě používáte rády Vy?
A co nejraději mlsáte?

10 komentářů:

  1. Na tu ombré rtěnku se třepe moje mamka :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám FM olejíčky ve verzi kokos, mandarinka a broskev :-) Jsem trochu přefraismondéovaná, proto pár kousků prodávám, nerada, ale musím, jinak bych to nespotřebovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že se spotřebovávají pomalu. Mandarinka může krásně vonět :)

      Vymazat
  3. Mám ráda ty sprcháče od Dermacolu, hrozně se mi líbí ta intenzivní vůně. Na některé z dalších produktů jsem už taky pákrát narazila ale pokaždé je spíš jen obcházím :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  4. Já v létě jím zase radši kopečkovou zmzlinu s příchutí Panna Cotta, Piknik a zelené jablko. :-) Toto léto jsem na zmzku chodila docela často.
    Jinak mě docela zaujala ta linka ve fixu od Dermacolu.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  5. Ten voňavý olejček frais monde sa mi páči♥ strašne milé balenie:))inak všetko su zaujímave produkty a ten lesk lip cushion s hubičkou vyzera dobre ma peknu farbu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení je vážně rozkošné, nezabere tolik místa ;)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...