Movie tip: To


Anotace: Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími.

Po delší době tu mám článek do kategorie Movie tip. V létě jsme v kině ani jednou nebyli, léto vždy bývá na filmy chudší a ani letos nedával žádný, na který by se vyplatilo vyrazit. Filmová sezona ale opět začala a já věřím, že do konce roku pár filmů ještě zvládneme.

Na To jsem se těšila snad rok dopředu. Nejen, že jsem fanoušek hororů, ale miluji Stephena Kinga a To patří mezi moje nejoblíbenější knihy. Zároveň jsem ale měla velké obavy, protože většina jeho filmových adaptací spadá do filmového odpadu. Samozřejmě najdou se výjimky jako třeba Zelená míle, Vykoupení z věznice Shawshank či Osvícení. 

Problém je, že práva jsou prodávána naprosto brakovým režisérům, což nechápu. Chystá se teď dalších několik filmů natočených na motivy Kingových knih a když jsem koukla, kdo je režíruje, tak jsem šla pomalu do mdlob. Na Temnou věž jsem ani nešla, protože mi bylo jasné, že to bude propadák.

To má na svědomí Andy Muschietti, opět žádný zázrak, ale film má výborné hodnocení a nadšená byla i kamarádka, která též patří mezi fanoušky Stephena Kinga. Do kina jsem šla s obrovským očekáváním, opravdu obrovským.

Film je výborně obsazen, dětští herci opravdu na jedničku. Potěšil mě herec Finn Wolfhard, kterého můžete znát ze seriálu Stranger Things. Nejlepší mi ovšem přišel Jack Dylan Grazer, nejen jeho postava mě bavila, ale jako herec mi přišel fakt super a to na kontě v podstatě nic nemá.

Maska klauna perfektní, To se vážně povedl. Pokud znáte původní film z roku 1990, tak ten pokrok je hodně velký, co se kostýmu týče. Když už zmiňuji první film, tak ani s ním nemám moc velký problém, koukat se na něj dá, je třeba k němu ale přistupovat tak, že je to už starší horor, ale koukatelný je.

Co mi ve filmu vadilo, tak strachy. Prostě na mě působily jako parodie, kdykoliv se zjevil strach, tak to v tom filmu vypadalo jako pěst na oko. Navíc se furt tak divně klepaly (i To mělo takové epileptické záchvaty). Bohužel tohle mi dojem z filmu trochu kazilo, efekty mě až tolik nechytly. Možná to ale lépe udělat nešlo, kdo ví.

Film má pomalejší rozjezd, druhá půlka už je ovšem akčnější a strašidelnější. Co film nepostrádá, tak humor, což si u hororu trochu protiřečí, ale je to tak. Parta dospívajících kluků má výborné hlášky, které nepůsobily ani trochu nuceně, ale fakt trefně a povedeně.

Z filmu jsem ale dost na rozpacích. Není špatný, ale kniha má pro mě větší atmosféru. Obsahuje nějakou tu povedenou lekačku, klaun je strašidelný sám o sobě a děsivá atmosféra samozřejmě také nechyběla. Avšak nebála jsem se tolik, jak jsem očekávala.

Hodnocení je pro mě opravdu těžké. Tři hvězdičky mi přijdou málo, protože třemi jsem hodnotila mnohem horší horory, na druhou stranu čtyři jsou zas hodně. Takže něco mezi..
Hodnocení 4*


Už jste viděli nové To?
Co na film říkáte?

4 komentáře:

  1. My jsme na tom byly v kině. Je pravda že jsem chvilkama zavírala oči ale jinak jsem byla nadšená. Líbilo se mi že to začalo hned tak "z ostra". Zároveň co se týče konce tak jsem čekala (když zastřelil toho svého "bratra") že to opravdu bude jeho bratr a ono fakt ne :D a přesně jak píšeš. Dětští herci to daly na jedničku :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já četla knihu, takže mě nic moc nepřekvapilo. I když jsem z filmu na rozpacích, na druhý díl se těším ;)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...