Rooibos - Kosmetika z Afriky

Na tenhle článek, vlastně spíše sérii článků, jsem se moc těšila. Nedávno mi v mailu přistála nabídka, zda bych neměla zájem otestovat kosmetiku Rooibos. Neváhala jsem a na nabídku kývla. Domu mi dorazil obří balík plný produktů k testování. Cítila jsem se jako dítě o Vánocích, protože balíček to byl vážně bohatý, prostě nádhera. Díky tomu bude článků více, protože nacpat to do jednoho by nebylo úplně ono. Celkem Vás čekají tři články, tak snad Rooibos zaujme.

Kosmetika Rooibos je nová značka na našem trhu. Pochází z Afriky a jak už název napovídá, v produktech najdete rostlinu rooibos, která roste pouze v horách u Kapského města. Výtažek z této rostliny je bohatý na antioxidanty rozpustné v oleji, díky čemuž se vitamíny A a E dostanou přímo do pokožky.

Výtažek z rooibos pomáhá při léčbě kožních onemocnění, ať už se jedná o ekzém či akné. Zpomaluje proces stárnutí a je velmi bohatý na minerály a vitamíny.

Zvláčňující denní krém
Řada Classic Care je určená pro normální až smíšenou pleť. Já tedy pleť mám suchou, přesto jsem si tuhle řadu nechala na testování a řadu Advantage pro suchou a stárnoucí pleť nechala mamče.

Krém má být lehký, jemně vonící a snadno vstřebatelný. Obsahuje ochranný faktor SPF15, který chrání proti slunečnímu záření, ideální hlavně na letní období či při pobytu na horách. Samozřejmě v něm také najdete zelený rooibos a vitamíny C a E.

Krém tedy úplně lehoučký není, má celkem hutnou konzistenci. Moc dobře se ale roztírá a téměř okamžitě se vsákne. Není mastný a bez problému můžete okamžitě nanést make-up. Velmi mě překvapila hydratace. Na to, že není určen pro suchou pleť, tak jsem se trochu bála. Hydratuje ale výborně, žádné suché šupinky, ale opravdu dobře vyživená pleť.

Výživný noční krém
Krém obsahuje pochopitelně zelený rooibos, heřmánek, semínka jojoby, vitamíny A, B5, C a E. Krém obnovuje a hydratuje pleť během noci. Zanechává ji hladkou a pružnou.

Denní i noční krém si jsou vlastnostmi hodně podobné. Noční krém je o maličko hutnější. Rozdíl tedy není nijak markantní, ale je tam. Dobře se roztírá, rychle se vstřebává a pleť po něm není mastná, ani nelepí. Výsledkem je ovšem pěkně hydratovaná a dobře vyživená pleť. Oba krémy vážně super.

Co jsem ještě nezmiňovala, tak vůni. Přiznávám, že s vůní jsem zpočátku dost bojovala, jelikož mi tahle řada spíše smrděla. Vůně je celkem intenzivní a těžko ji popsat. Je bylinková, sladká a zároveň lehce pánská. Na vůni jsem si ale zvykla a už s ní nemám sebemenší problém, věřím ale, že ne každému sedne.

Krém na ruce a nehty
Krém na ruce je můj každodenní společník a vždy v kabelce jeden nosím. Kor v zimě se bez něj neobejdu, z mrazu mají ruce tendence praskat a tak mažu, co to jde. Ale ani v létě péči o ně nezanedbávám.

Obsahuje zelený rooibos, heřmánek a vitamín E. Má středně hutnou konzistenci, ani tady není problém s roztíráním a vstřebáváním. Vsákne se rychle bez pocitu mastnoty, nelepí. Hydratace opět výborná, ruce jsou ve skvělém stavu, hydratované a hlaďoučké. Hydratuje opravdu hloubkově a dlouhodobě. I když nějaký den nenamažu, stále jsou ruce dobře vyživené.

Moc děkuji PR zastoupení Rooibos za poskytnutí produktů k recenzi.

Znáte kosmetiku Rooibos?
Jak Vás zaujala?

7 komentářů:

  1. Značka pro mě nová a celkem mě produkty zaujali. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kosmetickou značku nepoznám, ale zaujal mě krém na ruce, na ty jsem tak trochu zatížená a nemůžu bez nich být. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Počujem o nej úplne prvý krát, ale veľmi ma zaujala. Hlavne aj kvoli názvu pretože Rooibos čaj mám veľmi rada :)
    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavá značka, jen záleží kolik toho Rooibosu tam doopravdy je. Nejsem nedůvěřivá ale občas mívám u kosmetiky pochybnosti, třeba se u této značky mýlím :-) Mám ráda čaj z rooibosu. Koukala jsem na jejich stránky a docela se mi líbí pár produktů co bych sama ráda vyzkoušela nebo někomu k vánocům darovala :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...