Podzimní update Essence - Zaměřeno na rty

Nedávno jsem slibovala, že se v nejbližších dnech mrkneme na podzimní novinky značky Essence, které můžete už pěkných pár měsíců najít ve stojanech. Posledně jsem psala o novinkách určených pro oči a dnes se zaměřím na rty. Jinak pokud Vám článek unikl, najdete ho zde.

Různé rtěnky, lesky a jiné produkty na rty testuji vůbec nejraději. A co se týče Essence, tak právě na tyto novinky se vždy těším nejvíce. Nejenže je z čeho vybírat, sortiment je opravdu velmi bohatý a zajímavý, ale Essence tohle vážně umí.

Barva na rty Metal Shock
Jak jsem se zmiňovala v prvním článku, update se nese v metalickém duchu. Tyhle barvy na rty najdete v několika bláznivých odstínech, od neonově růžové až po modrou. Já mám odstín 04 Mercury, který je oproti jiným celkem normální. Když jsem ho použila prvně, tak se mi na rtech vůbec nelíbil. Je to taková zlatavá barvička s podtónem do růžova, navíc celá třpytivá, takže dost nezvyklá.

Jak jsem zpočátku byla na rozpacích, tak jsem si ji velmi oblíbila, vypadá zkrátka zajímavě. Na rtech je barva příjemná, i když počítejte s tím, že budete cítit ty mikrotřpytečky, ale mě nijak osobně neobtěžují. Má výbornou pigmentaci, již v jedné vrstvě docílíte dokonalého krytí. Jídlo či pití tedy nevydrží, ale já si ji oblíbila, i když věřím, že nebude úplně pro každého.

Rtěnka Ultra Last Instant Colour
Určitě většina z Vás zná černou řadu rtěnek, které byly oblíbené a opravdu moc dobré. Ty z regálů zmizely a nahradily je tyhle inovované. Balení je téměř totožné, opět černý obal uprostřed s pruhem daného odstínu. A samotná rtěnka se liší ještě větším zkosením.

Rtěnka slibuje vysoké krytí již v jedné vrstvě, krémovou texturu, dlouhotrvající efekt a nevysušené rty. Na rtěnku jsem byla zvědavá a fakt se na ní těšila, bohužel odstín 05 mi vůbec nesedí. Je to taková hnědá barvička s podtónem do fialova, která sice na první pohled vypadá dobře, ale jakmile si ji dám na rty, tak si připadám jak upír. Ač mám ráda výraznější barvy, tohle je na mě trošku moc a nesluší mi.

Jinak co se týče slibů, tady to také trochu vázne. Spíše než krémová je gelová, s tím souvisí to, že rtěnka má tendence flekatět, rozhodně nekryje v jedné vrstvě, je s ní trochu práce a vrstev to chce více. Na druhou stranu ale překvapivě má dobrou výdrž, zvládne nějaké to kafčo, jídlo a furt ji na rtech máte. Cena 65Kč

Tužka na rty Soft Contouring
Konturky nejsou produktem, bez kterého bych se neobešla. Obejdu, ale občas nějaká rtěnka si konturku žádá a tak je vhodné, mít alespoň jednu neutrální doma. Přemýšlela jsem, zda si tuhle novinku nechat, nakonec jsem si řekla, že ji vyzkouším.

Tužka slibuje vysokou pigmentaci, sametově matný efekt a jemnou texturu. Odstín 11 Sucker for Grey sice není totožný jako předchozí rtěnka, ale dokonale se doplňují. Konturky používám nejen na orámování rtů, ale celé rty tužkou vyplním. Jak jsem psala, že rtěnka má tendence flekatět, tak s tou konturkou je to mnohem lepší, lépe na ty rty chytá.

Tužka je opravdu jemná, výborně se s ní pracuje. Nemusíte na ní nijak tlačit a přesto hezky barví. Je příjemná, nevysušuje a jsem ráda, že jsem si ji nechala. A cena? Směšná, 29,90Kč

Rtěnka Kiss The Frog
Já tedy měla za to, že se jedná o balzám a vlastně všude i čtu, že to jsou balzámy. Za rtěnku bych to fakt vyloženě neoznačila, ale budiž. Tuhle doslova kouzelnou rtěnku seženete ve třech provedeních - Kiss The Frog, Kiss The Mermaid a Kiss The Unicorn.

Rtěnka reaguje na ph Vaších rtů, což znamená, že se nemusíte bát zelené či modré barvy, ale právě podle toho ph se Vám na rtech zbaví. Tohle je fakt jako sranda a strašně mě baví. Když jsem prvně zkoušela rtěnku, tak se mi zbarvila do poměrně výrazné světle růžové barvy, teď naposled mi jde ale spíše do růžové s kapkou červené.

Rtěnka je příjemná, docela rty i hydratuje, což jsem očekávala, když jsem rtěnku považovala za balzám, ale pokud máte velmi suché rty, ty rozhodně nevyléčí. A nejlepší je, že ta barva na rtech fakt drží. Barva se jakoby vpije do rtů, takže i přes jídlo či pití furt na nich je. Cena 55Kč

Paletka na rty Lips Go Wow!
Z paletky jsem byla strašně nadšená. Jak mám očních paletek hromadu, tak na rty mi absolutně chyběla. Takže fakt velká radost. Paletka v sobě ukrývá čtyři krémovo-pudrové barvičky s matným finišem. Odstíny jsou laděné do růžové a fialové.

Rtěnky jsou vážně sametové, na rtech neskutečně příjemné, ta textura je boží. Pigmentace je taková průměrná, spíše se jedná o jemnější odstíny, které nejsou až tak výrazné. Já si nejvíce zamilovala druhý odstín, který vypadá nádherně. Je to růžovka s kapkou červené, fakt moc povedená. Naopak poslední odstín je nepoužitelný. Šíleně flekatí, je nemožné nanést ho rovnoměrně a navíc zalézá do vrásek a vytáhne každou nedokonalost.
Moc děkuji e-shopu kupkosmetiku.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Zaujal Vás některý produkt?
Zkoušely jste již novinky?

12 komentářů:

  1. Já jsem neodolala tomu magickému balzámu, původně se mi to jevilo jako taková blbůstka, ale nakonec jsem si ho docela oblíbila:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten balzámek je fakt zajímavým kouskem. zajímalo by mě, jak se mi na rtech zabarví :-) viděla jsem někde něco podobného, ale ve rtěnce. Jen byla drahá a kdyby mi to nesedělo, škoda vyhozených peněz. Balzám není tak drahý, tak by se to dalo zkusit :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně reklam měla Barry M, tuším a levná fakt nebyla no.

      Vymazat
  3. Ta žabičková roztomilost je úžasná. Tu rtěnku bych potřebovala už jen kvůli tomu obalu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si tu fialovou rtěnku docela oblíbila, ale konturka mi nesedí. Co se mi moc líbí je žabičková rtěnka. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych hlavně měla problém tolik produktů na rty vůbec v nějaké rozumné době spotřebovat. Jednu rtěnku mám už asi rok... Je fakt, že ji používám jen ráno, přes den rty přemáznu většinou nějakou pomádou nebo občas leskem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde to spotřebovat. Kolikrát nějakou rtenku používám denně, i během dne licim a je furt jak nová :D

      Vymazat
  6. Metalická barva na rty mě v drogérii zaujala, ale nekoupila jsem si jí. Ale já celkově značku Essence tolik nemusím.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...