Velký košíček s arašídovým máslem | Giant Peanut Butter Cup

Krásný pátek,
pokud přemýšlíte, čím by jste si osladili víkend, tak tu pro Vás mám po delší době zas jeden recept. Možná znáte arašídové košíčky od značky Reese`s, já si je zamilovala hlavně ve výborné zmrzlině Ben & Jerry`s a to i přesto, že nejsem milovník arašídového másla. Samotné mi přijde máslo úplně odporné, ale košíčky nemají chybu.

Ať už košíčky znáte či jen máte rádi arašídové máslo a čokoládu, tak by se Vám dnešní receptík mohl líbit. Je úplně primitivní, rychlý a přeslazený.

Budete potřebovat:
  • 2 skleničky arašídového másla
  • cca 900g čokolády (já použila tři velké mléčné Milky, ale teoreticky by měly stačit jen dvě)
  • cukr moučka podle chuti (1-2 hrnky)
  • 125g másla
Postup:
  1. Nejprve si rozpustíme čokoládu a větší část vylejeme do koláčové formy. Čokoláda musí být nejen vespod, ale i po stranách a tam doporučuji dát trochu silnější vrstvu, aby šel košíček pak vyklopit. Není to žádná sranda :D
  2. Dejte chladit a během chlazení promíchejte arašídové máslo, cukr a máslo dohromady. 
  3. Až je čokoláda zatuhlá, můžete na ní dát máslo a polejt zbytkem čokolády. Opět doporučuji dát pozor, aby čoko byla i po okrajích a vše se spojilo.
A to je vše. Zase dáte na chvilku do ledničky a pak už je hotovo. Košíček je výborný, ale opravdu sladký. Pokud ovšem nedržíte žádnou dietu, směle do něj.

Máte rádi arašídové máslo?
Zkusíte košíček?

11 komentářů:

  1. Já jsem si jednou objednala kilo arašídového másla a pak ho musel chudák přítel dojídat, mě to prostě nejede :-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, já nejdřív četla, že nepřeslazený, tak si říkám cooo, 3 velký Milky a nepřeslazený? :-D
    Košíčky mi také chutnají, v té zmrzlině jsou super :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten vypadá hodně dobře. Arašídové máslo jsem ještě nejedla, takže nevím, jestli by mi chutnal, ale manžel by si pochutnal určitě. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Pááni, to vypadá hodně dobře a ještě lépe musí chutnat :) arašídové máslo z Lidlu si občas koupím, ale nelíbí se mi, že nemá 100% složení, ale taky co bych chtěla za tu cenu :-D


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě nestálo dost no a v kosicku chutná skvěle :)

      Vymazat
  5. To je kalorická bomba :-D ale musí chutnat vážně skvěle.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám arašídové máslo ráda na slunečnicový chleba a na to plátky banánů posypané skořicí. Nebo jen tak na lžičku. Tohle jak tak děsná kalorická bomba,že na to s myšlenkou na pneumatiku, co se mi začíná dělat kolem pasu, rychle zapomenu ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...