Lesky na rty - Paese, I Heart Makeup, Astor

Krásný začátek nového týdne,
po čtrnácti dnech mi skončila dovča a dnes opět do práce. Už někdy ve čtvrtek na mě skočila pěkně těžká deprese a dovede si určitě představit, jak se mi dnes ráno vstávalo.

Původně jsem plánovala o každém produktu napsat samostatný článek, ale stále nebyl prostor. Jeden lesk už mám dokonce spotřebovaný a u dalšího se blížím také ke konci, takže jsem se rozhodla, že nakonec udělám takovou souhrnnou recenzi.

Přijde mi, že lesky už vyšly celkem z módy a větší oblibě se činí rtěnky. Rtěnky miluji, o tom svědčí i jejich počet, ale láska k leskům u mě přetrvala ještě z puberty, kdy je používala snad každá z nás. Lesky mám stále ráda a třeba mamča nepoužívá nic jiného, její spotřeba je neuvěřitelná.

Co se týče lesků, tak se docela špatně hodnotí, přece jen člověk na ně má menší nároky než na rtěnky a když budu upřímná, dnes tu mám spíše průměrné kousky, ovšem některé jsem si oblíbila i přes jejich mouchy.

Paese lesk na rty Colore Mio
Paese je polská značka, její produkty stojí pár korun a jsou poměrně fajn. Já například miluji tvářenku s arganovým olejem, která je fakt úžasná. Jen bohužel obaly nejsou moc kvalitní a brzy jdou do pryč. To můžete vidět i u tohohle lesku, nápisy se ošoupaly jen z toho, že lesk byl uložen s ostatními produkty.

Lesk je poměrně hustý a na rtech zanechává znatelnější film, který ale nechytá úplně rovnoměrně. Jakmile si rty promnete, tak se usadí na okraji rtů a vytvoří linky. Není tedy moc vhodný na takové to běžné přetření, protože to nebude nikdy precizní, chce to jedině trochu prsty srovnat a přebytek odstranit.

Jinak je to ale celkem hezká přirozená barvička, která mi dokonale ladí ke kabátku :D Rty nevysušuje, ale zároveň je ani nehydratuje, nelepí a bohužel na rtech nevydrží nijak dlouho. Stačí párkrát promnout, trošku olíznout a lesk je pryč, vydrží tak půl hoďky.

I Heart Makeup The Wow Gloss
Tenhle lesk rozhodně nepřehlédnete, protože má dost netradiční a výrazné balení. I tady se bohužel nápis okamžitě ošoupá a nemusíte ho ani nikde nosit. Růžové víčko ale drží dobře, takže nevypadá vůbec zle a na pohled fakt zaujme.

Lesky seženete hned v několika odstínech, i když mi přijde, že pomalu mizí, protože jsem na netu našla jen pár kousků. Já mám odstín Too Cool For School, což je hezká oranžová barvička, která vypadá na rtech moc dobře.

Má příjemný aplikátor, samotný lesk chytá narozdíl od předchozího rovnoměrně a působí přirozeně. Na rtech je velmi lehký a nelepí. Nezalézá do vrásek a nezvýrazňuje nedokonalosti, vůbec nevadí, pokud rty nemáte v dobrém stavu. Výdrž je taková průměrná, zkrátka lesk.

Astor dlouhotrvající lesk na rty Perfect Stay 8h
Posledním kouskem je zároveň ten nejdražší a to Astor. Lesky seženete v mnoha odstínech, od méně výrazné korálové až po fuchsiovou růžovou či červenou. Můj odstín je 001 Sweet Dol, nádherná světlounce meruňková barvička s hromadou mikrotřpytek.

Lesk dodává rtům jen lehoučkou barvičku, takový decentní odstín. Díky třpytečkám Vám úplně prozáří celý obličej, fakt vypadá na rtech perfektně a nosím ho strašně ráda, protože obličej opravdu září.

Pokud Vám vadí lepivé lesky, tak bohužel tenhle kousek nebude pro Vás. Lepí vážně dost a třpytky na rtech též cítíte. S lepivostí ale souvisí výdrž, která je na lesk skvělá. Na rtech drží dobře, samozřejmě ne osm hodin, ale rozhodně mezi lesky nadprůměr, i menší pití zvládne. Nezvýrazňuje nedokonalosti, ale nemůžu ho nosit několik dní v kuse, protože pak rty vysušuje, což beru jako jediné mínus.

Používáte lesky?
Jaký je Váš oblíbený?

6 komentářů:

  1. Pěkná recenze, Peti :-) Já si už teď lesky nekupuju, ale mám doma zásoby z dřívějška, tak po lesku občas sáhnu. Nemám s většinou lesků problém, jen mi vadí, že se mi na naleskovanou pusu lepí vlasy, když fouká vítr :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Lesky já už dlouho nekupuji, ale měla jsem ten Paese ještě kdysi z Ladyboxu apod. a měla jsem průhledný, ten zas nebyl tak špatný. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám doma lesků docela dost, ale už je moc nenosím. Raději si dám rtěnku nebo jen balzám na rty. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně docela prořídly, dlouho jsem si nekoupila nový.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...