Vonné vosky WoodWick

Dnes si odpočineme od kosmetiky a dáme si článek pro milovníky svíček a vonných vosků. Pokud mě sledujete pravidelně a dlouhodobě, tak jistě víte, že pálím celoročně a jsem velký fanoušek Yankee Candle. To ale neznamená, že ostatními značkami opovrhuji. Naopak, velmi ráda vyzkouším něco nového.

A to jsem mohla i díky e-shopu vosky-votivky.cz, od kterého mi nedávno dorazil testovací balíček s vosky WoodWick. Na e-shopu komě WoodWick najdete i již zmiňované Yankee Candle, Village Candle či BridgeWater Candle. Samozřejmostí jsou i různé doplňky.

WW pochází z USA, vosky jsou vyráběny z mixu kvalitních vosků, najdete v nich vysoký podíl sojového. Slibují provonění 20hodin a intenzitu i pro větší prostory. E-shop uvádí dobu hoření pouhých 10hodin. Vosky jsou úplně super balené, nacházejí se v plastovém obalu, který jde znovu uzavřít, takže když z vosku vezmete jen určitou část, máte zbytek stále dobře uchován.

Windowsill Herbs
Popis: WINDOWSILL HERBS (bylinková zahrádka) vás osvěží vůní citrusů, petržele a divoké levandule. Po chvilce ucítíte i závan pepře či pižma, které má zde ovocný tón.

Popis vůně dokonale odpovídá tomu, co je ve vosku cítit. Já osobně nejvíce cítím asi zrovna pepř a citrusy. Právě díky tomu pepři a levanduli někde v povzdálí se nejedná úplně o čistou bylinkovou vůni. Rozhodně není těžká, ale zároveň to nejsou jemné bylinky.

Zrovna tahle vůně je méně intenzivní, je cítit spíše lehce a vydrží cca dvě čajové svíčky, což je přibližně osm hodin, pak už voní jen v nejbližší vzdálenosti.

Fig
Popis: FIG nabízí vůni zralých fíků s jemným nádechem černého rybízu, bezinky a pačule.

Fík mi za studena vůbec nesedl, na mě velmi těžká parfemace, ve které se mísí fíky a ve velkém pačule. Právě pačule má sama o sobě dost výraznou a specifickou vůní, takže věřím, že ne každému bude vonět a vosk je trochu riziko.

Jak jsem byla skeptická, tak při zapálení jsem s voskem zas tak velký problém neměla. I za tepla je tedy vůně silák, ale příjemnější, který úplně bez problému provoní několik místností a to cca na šestnáct hodin.

Denim
Popis: DENIM je rázná, pižmová vůně se znatelnou stopou vůně staré kůže a dotekem dřeva. Vůně připomíná čerstvě vyprané džíny jen zdánlivě...

Ještě než jsem krabičku otevřela, tak jsem měla velké obavy a oprávněné. Denim mi za studena doslova smrdí. Je to typická pánská vůně a to já ve svících vůbec nemám ráda. Jako milovník sladkých vůní nedokážu tuhle ocenit.

Vůně je pořádně silná a to i po zapálení. Ale stejně jako fíky mi po zahřátí nevadí až tolik, přesto nemůžu říct, že mi voní a pořídila bych si ji znovu, určitě nepořídila, pro tuhle vůni nejsem cílovka. Ovšem milé dámy, pokud Váš partner neustále remcá, že něčím doma smrdíte, třeba by ho vůně Denim potěšila.

Mint Truffle
Popis: MINT TRUFFLE (mátové lanýže) v sobě mísí elegantní tóny hořké čokolády, podmáslí a osvěžující máty. Vůně je to svěží, gurmánská.

Na mátové lanýže jsem se neskutečně těšila. Běžně mátu a peprmint nemám ráda, ale ve svíčkách jsem si tyhle parfemace oblíbila, protože vůni vždy hezky osvěží. Vosk se fakt povedl, lahodná vůně čokolády, která je teplá, ale ta máta tomu přesně dodává svěžejší tóny.

Půl hodiny po zapálení jsem ale musela čajovou svíčku sfouknout, jelikož vůně byla silnější a udělalo se mi po ní zle. Tyhle stavy, pocit nevolna a na zvracení, mívám po skořicových vůních. Mamča je alergická na skořici a obávám se, že v těch svíčkách mi právě také moc nesedí. Posledně mi vyskákaly i pupínky. Po dalším zapálení už to ale bylo v pohodě, jak se vosk už jednou roztopil, tak se vůně maličko zjemnila. Vydrží vonět tak ty dvě až tři čajovky, pak už je vůně cítit spíše v bližším okolí.

Jolly Gingerbread
Popis: JOLLY GINGERBREAD (vůně perníku) nabízí osvěžující vůní zázvoru, smetanové polevy s melasou, muškátovým oříškem, hřebíčkem a vanilkou.

Další láska ještě před prvním čichnutím. Všemožné vánoční vůně já zkrátka můžu a perníček doslova miluji. Jolly Gingerbread je typická vůně tohoto oblíbeného vánočního cukroví.

Výrazná kořeněná vůně, která provoní celý byt. Sice je dost silná, ale jak jsem psala, perníček mám strašně ráda, takže z vůně jsem nadšená a ze všech těchto vosků je pochopitelně mým favoritem.

Citrus Zest
Popis: CITRUS ZEST v sobě mísí osvěžující citrusovou vůní s tóny čerstvého pomeranče, citrónové kůry a květu mandarinky. Tento velmi povedený citrusový mix povzbudí vaše smysly.

Kromě pěti předchozích balení jsem dostala na vyzkoušení i dva vzorečky. Prvním z nich je svěží citrusová vůně. Jedná se vážně o skvělou kombinaci citronů, pomerančů a mandarinky, vůně je velmi povedená a autentická. Nejedná se o žádnou záchodovou vůni, což občas bývá u citrusů problém.

Citrus Zest neprovoní celý byt, ale spíš jen ten jeden pokoj, ale tam jí cítíte dobře. Pořádně vonět vydržela dvě až tři čajovky.

Mint Leaf  Basil
Popis: MINT LEAF & BASIL v sobě mísí osvěžující tóny máty s výrazně byllinou bazalkou a jemným růžovým dřevem.

Jako úplně poslední tu mám ještě jednu bylinkovou vůni. Právě ty bylinkové vůně mě překvapily asi nejvíce. Nikdy jsem žádnou takovou vůni neměla a musím říct, že jsem si je oblíbila a určitě jim v budoucnu budu věnovat více pozornosti.

Bazalka je v tomto vosku cítit určitě nejvíce, ale v povzdálí můžete ucítit i zmiňovanou mátu. Nejedná se o žádného siláka, ale spíše jemnější vůni, která ovšem dokáže provonět pokoj, ale tak lehce, příjemně. Voněla mi tři čajovky, pak už to bylo slaboučké.

Moc děkuji e-shopu vosky-votivky.cz za poskytnutí vosků k recenzi. 

Znáte značku WoodWick a e-shop vosky-votivky?
Zaujaly Vás vosky?

7 komentářů:

  1. Tahle značka mě láká, zatím jsem ještě nic nezkoušela. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle značku poznám, ale ještě jsem nic nezkoušela. Vosky vypadají skvěle, ale já si stále kupuji jen Yankee Candle. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Já na vosky nejsem, do aromalampy dávám vodu a do ní pár kapek vonného oleje (nejčastěji od Salusu), takže asi nevyzkouším ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. O značce jsem už někdy slyšela, ale nezkoušela jsem jí :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...