Essence - Jarní update | Řasenky, oční linky, paletka očních stínů

Dnešním článkem začíná série recenzí, které budou zaměřené na jarní update značky Essence. Ten se dle mého hodně povedl a v regálech najdete spousty zajímavých novinek. Já osobně se na updaty vždy hrozně těším, i když to znamená, že několik fajn produktů skončí, ale zas objevování toho nového má také něco do sebe a kolikrát se najdou zas další oblíbenci a úžasné kousky.

Tentokrát si přijdou na své hlavně milovníci třpytek, barev a mořských víl. Jelikož novinek není málo, tak tradičně budou rozdělené do několika článků, aby každý produkt měl náležitý prostor. A dnes mrkneme na produkty na oči.

Řasenka Volume Hero Power Black
Řasenky tu mám rovnou dvě a první z nich je tahle objemová. Obě řasenky mají hodně podobné balení, které nevypadá špatně a je dobře skladné. Volume Hero má delší, úzký kartáček, kde se střídají delší a kratší štětinky. Na první pohled to vypadalo, že řasenka bude mít dost mokrou konzistenci a s tím bude spojené slepování řas, ale není tomu tak.

Kartáček dobře zachytí každou řasu a jemně je zvýrazní. Bohužel ten efekt je hodně přirozený, fakt řasám dodá jen lehce barvičky a žádný wow efekt se nekoná. Sice se neobtiskává, nemaže, neopadá, ale ten výsledek je takový nijaký. Pokud preferujete ale přirozené líčení, tak ok, v tom případě je řasenka fajn.

Řasenka Super Curl Volume Eye-Opening
To její kolegyně Super Curl je jiná liga. Řasenka slibuje nekonečný objem, natočení a efekt ,,otevřených očí" a musím říct, že řasenka je fakt peckovní. Má též úzký kartáček, kde se střídají kratší a delší štětinky, ovšem tentokrát je kartáček prohnutý a díky tomu skvěle řasy natočí.

Tohle už vůbec není přirozená řasenka, již v jedné vrstvě řasy úžasně zvýrazní a dodá jim neskutečný objem. Přesto je neslepuje a nezanechává na nich nepřirozeně moc barvy. Řasy jsou natočené, objemné a celkový efekt je, že máte oči jak mrkací panenka, nádhera. Já jsem z řasenky vážně nadšená. A drží celý den bez obtiskávání či rozmazání.

Pero na oční linky
Tyhle linky jsou klasická fixa, kterou seženete ve čtyřech letních odstínech - růžová, žlutá, zelená a tahle modrá, což je odstín 07 Jump & Swim. Linky vypadají opravdu jako fixa a moc mile mě překvapily. Přiznávám, že jsem očekávala rozpíjení, mazání se a kdoví co ještě.

Práce s fixou je jednoduchá a zvládne ji i takové tele na linky, jako jsem já. Pracuje se s ní vážně precizně, je super pigmentovaná, stačí jen přejet a máte krásnou, výraznou linku. Navíc není potřeba nijak na oko tlačit, kreslí úplně sama.

Nejen, že se s nimi dobře pracuje, ale překvapila mě i výdrž. Po celém dni se na oku linky vůbec nehly. Od rána do večera ta samá intenzivní barva a nikde žádné šmouhy. Na léto za mě mush have.

Paletka očních stínů
Nově v nabídce najdete i čtyři roztomilé paletky, které můžete koupit od nude až po růžové či tmavší odstíny, každá paletka vypráví svůj příběh. A ta moje je 03 My Shell Is My Castle, hodně barevná paletka mořské víly. Moc dobrého jsem na ní nečetla, spíše věty typu, že se jedná o paletku pro malé holčičky. S tím ale nesouhlasím, malému dítěti bych tohle nedala.

Stíny jsou vysoce pigmentované, rozhodně to není žádná hračka. Nejvýraznější jsou ty krajní odstíny, hlavně tyrkysová vlevo nahoře, ta je fakt brutální a modrá vpravo dole. Pozadu nezůstává ani zbytek. Nejjemnější je určitě ten větší růžový stín, který jako jediný je i matný a dobře slouží jako podklad pro ostatní či je fajn na blendění. Je to hodně barevná paletka a věřím, že nebude pro každého, já ale barvičky ráda a intenzita se dá dobře korigovat, takže vytvoříte jak výrazné líčení, tak i jemnější. Trochu stíny práší, ale není to nic hrozného, jsou spíše máslovější, jen žlutý stín je sušší.

Pigmentace tedy super, pokud máte rády barvy, tak též je paletka výborná. Problém ale je, že i s bází stíny během dne blednou. Neslejvají se, ale opravdu doslova barvičky vyblendou a po takových osmi hodinách už máte na víčku jen nepatrný shimmer. 

Moc děkuji e-shopu kupkosmetiku.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Už jste okoukly jarní novinky?
Jak se Vám líbí?

12 komentářů:

  1. Tak ta řasenka Volume Hero by za vyzkoušení stála a určitě i pero na oční linky, teď na léto bych nějaké hezké, barevné rozhodně využila:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se moc líbí ta první řasenka, přesně takové kartáčky mám ráda a přirozené líčení taky.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě nejvíce zaujala ta řasenka, určitě by stála za vyzkoušení. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Ta druhá řasenka se mi líbí, ještě by nebylo na škodu ukázat jak vypadají řasy. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Achjo, nevím proč, ale už delší dobu nejsem ze značky Essence vůbec odvařená. Dřív jsem jí měla ráda, měla jsem u ní různé své oblíbence. Teď delší dobu mi přijde, že se kvalitou a nápadem snížila :-( A čím dál více mi spíše připomíná kosmetiku pro malé holčičky.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? To mně naopak přijde, že se značka za poslední roky dost vyšvihla a nabízí skvěle produkty za super ceny.

      Vymazat
  6. Ty poslední stíny koupila má máma mojí sestře, což o tom něco asi vypovídá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala, pigmentaci pro děti určitě nejsou. Jen škoda, že během dne mizí.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...