Essence - Jarní update | Rtěnky, tekutá rtěnka, tužka a lesk na rty

Konečně se dostávám k další části jarního updatu Essence. Trošku jsem se obávala, abych v následujících dnech měla o čem psát, protože více jak měsíc jsem teď nemohla téměř nic používat, kor ta dekorativka šla hodně stranou. Už se ale opět do toho dostávám, i když stále opatrně, přesto se můžete brzy těšit na poslední část updatu, kde budou převládat hlavně rozjasňovače a moc se těším, až Vám něco povím i o Catrice produktech.

Dnes ale tedy Essence a produkty zaměřené na rty, kterých není vůbec málo. Říkám to pokaždé, ale právě na různé rtěnky, balzámy či lesky okukuji v každém updatu nejvíce a ani tenhle nebyl výjimkou. Produkty na rty mě strašně baví a Essence nabízí velmi zajímavé kousky.

Rtěnka Colour Up! Shine On
Nejvíce jsem se těšila právě na tyhle rtěnky a rovnou řeknu, že jsem si je zamilovala. Seženete je ve dvanácti odstínech, kdy vybírat můžete od úplně nude až odvážnou vamp modrou barvu. Já mám odstín 10 Rosey Glits, což je hezká nude barvička s nádechem do hnědorůžova a poté odstín 08 Flaming Red, klasická červená.

Rtěnky mají gelovou texturu, což já mám strašně ráda, je to příjemná změna od všech těch krémových, hutných rtěnek. Na rtech krásně kloužou a jakoby tají, takže se nanáší jedna radost. S tou gelovou konzistencí souvisí ale pigmentace a výdrž. Pigmentace není úplně 100%, ale rtěnky jsou super na dny, kdy mám chuť na barvičku, zároveň nechci nic výrazného, ale lesk je prostě málo. Sice nevydrží jídlo či pití, ale není problém poupravit a to i bez zrcátka.

Na rtech jsou neskutečně příjemné, nevysušují, naopak je tam nějaká ta hydratace a nezvýrazňují nedokonalosti. Mě tyhle rtěnky zkrátka baví, i když věřím, že to není produkt pro každého. Jediný s čím mám problém, tak je jejich velikost. Jsou celkem buclaté a nevejdou se mi do stojánku na rtěnky :D

Tekutá rtěnka Colour Boost Vinylicious
Novinkou ve stojanech je i tahle tekutá rtěnka, kterou koupíte v sedmi odstínech. Slibuje vysokou pigmentaci a lesklý povrch připomínající roztavený latex.

Rtěnka je opravdu extrémně pigmentovaná, už v jedné vrstvě vytváří sytou barvu. Souhlasím i s lesklým efektem. Rtěnka tedy na rtech nezasychá jako většina tekutých rtěnek, ale zanechává hodně lesklý povrch, který vypadá fakt super a nelepí.

Má docela velký aplikátor ve tvaru přesýpacích hodin, který u takhle výrazného odstínu není úplně precizní a bez menšího štětečku se neobejdu. Na rtech mi vydrží cca dvě hoďky, bez jídla ovšem. Bohužel rtěnka se mi rozpíjí, bez konturky to prostě nejde. Navíc pokud máte suché a popraskané rty, tak na ní zapomeňte, sice nevysušuje, ale zaleze právě do každé rýhy, vrásky a rozpije se kolem dokola a u takhle výrazného odstínu je to průšvih.

Tužka na rty Draw the Line!
Tyhle tužky jsou barevně sladěné s rtěnkami Ultra Last Instant Colour, které se objevily během podzimního updatu a psala jsem o jedné rtěnce zde a možná dokonce i barevné sedí s tužkou.

Tužka je extrémně pigmentovaná, to je síla. Navíc je krásně měkká, není potřeba nijak tlačit a vytváří opravdu extra sytou barvu. Bohužel odstín 05 so un-grey-ful je pro mě docela nenositelný, zvláštní hnědá barvička s nádechem do šeda.

Konturky jsem se naučila používat, jednu jsem chválila právě v podzimních novinkách a používám ji ráda, je super právě u rtěnek, které se rozpíjejí. Ale tím, že jsou konturky méně pigmentované, není potřeba je mít dokonale sladěné s rtěnkou a to u této pigmentované být musí. Když opominu ale odstín, tak je fajn, oceňují ořezávátko, které je součástí tužky a má skvělou výdrž, bez problému zvládá jídlo i kafe.

Lesk na rty Smoothie
Jako poslední tu mám tenhle tubičkový lesk, který mě moc potěšil, jelikož tyhle tuby jsou taková klasika, kterou zná snad každá z nás z dob puberty. Ač miluji rtěnky, tak lesky jsem rozhodně nezavrhla a používám je stále.

Tenhle lesk je dokonalý na léto a to díky jeho vůním, kde můžete vybírat s broskve, manga, ostružiny, maliny či téhle jahody. Ta vůně je božská, nic chemického, ale nádherná sladká vůně, doslova k sežrání. Jsem úplně nadšená a strašně mě lesk baví.

Lesk je poměrně pigmentovaný, samozřejmě ne ve srovnání s rtěnkami, ale oproti leskům ano. Barva ne vždy chytá rovnoměrně, je třeba ho pořádně vždy rozetřít, pak vypadá nádherně. Hezky lesklá barvička, nelepí, nevysušuje a ta vůně..Navíc stojí nějakých třicet korun, takže pecka, potřebuji asi ostatní varianty. 

Moc děkuji kupkosmetiku.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Co říkáte na produkty?
Jakým rtěnkám dáváte přednost?

11 komentářů:

  1. Jednu z těch rtěnek Colour Up mám, taky se mi nevejde do stojánku, ale balení se mi líbí:-) A jinak, přesně jak píšeš, pigmentace a výdrž žádná sláva, ale když si chci rty jen přemáznout a dodat jim nějakou tu barvu, tak proč ne:-)
    A teď si říkám, že ještě budu potřebovat nějaký ten Smoothie lesk, nejsem úplně jejich fanynka, ale když jsou zajímavé příchutě a stojí pár korun, tak si ráda udělám radost:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, já tyhle rtěnky můžu a po lesku mrkni, na léto super :)

      Vymazat
  2. Pěkné věci :) essence si moc nekupuju, ale zaujala mě ta tekutá rtěnka :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  3. veľmi pekné vecičky od Essence, už dlho som nebola pozrieť v drogérii - musím to napraviť. Veľmi sa mi páči ta červená rtenka ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty první dvě rtěnky jdou nádherné, mají i pěkný obal.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Tentokrát mě tyto novinky nijak extra nezaujali.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Už dlouho mě nic od Essence nezaujalo natolik, že bych si to pořídila. Bohužel ani u dnešních novinek tomu není jinak :-( achjo, kde jsou ty skvělé produkty, co dříve Essence dělalo, že by jim došly nápady? Nebo toho chci až moc.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...