Weleda - Mandlový pleťový olej

Weleda je velmi oblíbená a kvalitní značka. Já toho zatím moc nevyzkoušela, ale pár produktů se mi v poslední době doma objevilo a já jsem strašně moc ráda, že konečně také tuto přírodní kosmetiku více prozkoumám.

Kvůli alergii šla v posledním více jak měsíci moje kosmetická rutina stranou. Používala jsem vlastně jen různé vzorky, co jsem dostala od doktorů a bohužel i kortikoidy, jelikož to mám fakt rozjeté a jinak už to zkrátka nešlo. Dekorativka byla vypuštěna téměř úplně a ani s tou péčí to nebyla žádná sláva, vše mi pleť neskutečně dráždilo. A pak jsem dostala na vyzkoušení mandlový pleťový olej...

Mandlová řada je určená především pro citlivou pleť všech věkovým kategorií. Olejíček má zklidňovat, zmírňovat citlivost a podráždění pleti. Používá se vždy, když pociťujete, že je pleť suchá či napjatá. Ideální jako pomocník do mrazu či jako intenzivní noční péče. Olej je možné použít i k odličování make-upu. Obsahuje tedy mandlový olej, švestkový olej, nebo i extrakt z trnkových květů.

Ač by olej měl být opravdu vhodný na citlivou pleť a dokonce jsem i četla různé recenze, kde ho chválili lidé s ekzemem, byla jsem přesto maličko skeptická, protože ta pleť reagovala zle fakt na všechno. Sebrala jsem ale odvahu a vzala ho do sprchy s tím, že ho zkusím na odlíčení. Měl by se nanést na vlhký tamponek a poté odlíčit, ale pro mě to je moc pracné a složité, takže olejíčky beru do sprchy, nanesu do vlhkých dlaní a rozetřu.

Již po prvním použití jsem se zamilovala. Stačí pár kapek a perfektně odlíčí nejen make-up, ale i oči, na které je úplně geniální. Zbaví Vás stínů, linky, řasenky a to bez toho, že by jste musely oči nějak dřít. Sice maličko dělá v očích mlhu, ale narozdíl od jiných olejů je úplně minimální a rychle vymizí.

Nyní používám místo klasického krému a nemůžu si ho také vynachválit. Hlavně tu pleť nádherně zklidňuje, po dlouhé době to byl produkt, po kterém pleť neštípala a nepnula. Je hezky zklidněná, vyživená a pomáhá redukovat i začervenání. Když je potřeba, sahám po něm i běžně na den, sice zanechává mastnější film, je to olej, ale dá se s ním fungovat i tak.

Má super praktické balení, které by bylo také dobré zmínit. Množství se dá bez problému korigovat, vytéká dobře, jelikož je ale olejíček hutnější, tak zas nehrozí, že by vyteklo zbytečně moc. A nádherně voní, sem tam cítím marcipán, jindy jen takovou oříškovou vůni. 

Z oleje jsem totálně nadšená. Na citlivou a podrážděnou pleť je to hotový zázrak, který za to stojí a já si ho nemůžu vynachválit.

Moc děkuji holkám z arome.cz za poskytnutí produktu k recenzi.

Máte zkušenosti s Weledou?
Co na olej říkáte?

4 komentáře:

  1. Já pleťovou péči ještě nezkoušela, zatím mám otestovanou jen tělovou a to granátové jablko tělový olej a ten je perfektní. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to hezky olejové odličovací produkty jsem ještě nezkoušela :)
    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...