Movie tip: Ant-Man a Wasp


Anotace: Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti.

Jak jsem se zmiňovala v posledním Movie tipu, myslela jsem, že přes léto si dáme s kinem pokoj, jelikož právě tohle období bývá na nové filmy slabší, ale na červenec se chystal další Marvel komiks a to Ant-Man, kterého jsme stihli překvapivě ještě před dovčou, což jsem ráda.

Jsou to už tři roky, kdy do kin vtrhl nový superhrdina, který se dokáže zmenšit na velikost mravence. Pamatuji, že jsem nad touto schopností zpočátku kroutila hlavou a velká očekávání neměla, nakonec jsem odcházela z kina nadšená.

Přijde mi ale, že Ant-Man dává v kině úplně pitomě, pokud chcete titulky, tak buď brzy, nebo pozdě. Takže stejně jako na první díl, jsme šli s dabingem i na druhý. Nic proti dabingu, naopak ho vyhledávám, ale překvapivě v tom kině preferuji titulky.

Možná jsem si měla malinko zopakovat události předchozího dílu, protože jsem na začátku filmu byla trošku ztracená, ale jelikož se vše v ději vysvětluje a události s předchozího příběhu se opakují, našla jsem nit a vzpomněla si, o čem vlastně jednička byla a mohla si začít užívat nové dobrodružství.

Paul Rudd mi v roli mravenčího muže neskutečně sedí a začínám mu přicházet na chuť, takže určitě budu sledovat jeho filmografii, protože jako herec mě začíná fakt bavit. Celkově herecké obsazení je líbivé a nemám s ním sebemenší problém, ať už je řeč o Evangeline Lily, Michael Douglasovi či dalších vedlejších postavám. Nejlepší ovšem Michael Peña, ten válel již v jedničce a nezklamal ani tady, fakt bombová postava.

Samotný příběh je zajímavý a určitě nenudí. Dvě hodiny času jsou tak akorát, aby se děj zvládl pořádně rozjet, ale zároveň nebyl zbytečně zdlouhavý a fakt jsem se neměla ani chvilku pocit, že už by mohl film skončit.

Od prvních minut je film nabitý jednou výbornou hláškou za druhou. Za ty dvě hodiny se opravdu nasmějete, asi nejvtipnější film, který jsem letos viděla. Sice humorem srší i Deadpool, ale Ant-Man ho jednoznačně předčil. Humor fakt povedený, nenucený, který sedne snad každému. 

Akční scény jsou zde sice slabší, ale pár se jich ve filmu také najde. Zrovna Ant-Man není typ hrdiny, na kterého jdete kvůli akci, přednosti má prostě jinde.

Film má výborné hodnocení a spousty pochvalných komentářů a já nemůžu jinak, než souhlasit. Dvojka se maximálně povedla a je minimálně na stejné úrovni jako první díl, ne-li o chlup výše.
Hodnocení 5*


Viděli jste Ant-Mana?
Jak se Vám líbí?

3 komentáře:

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...