Spreje na opalování - Sundance a Helios Herb

Krásné pondělí!
Týden tu teď bylo trošku mrtvo, jelikož jsem nestihla před dovčou připravit všechny články, což mě mrzí, ale na druhou stranu bude o čem psát v srpnu. Byla jsem ovšem aktivní hodně na instagramu, kde Vás stále zásobuji fotkami z dovolené, tak určitě mrkněte. V sobotu ráno jsem se vrátila, takže velmi těžký návrat do reality. Naštěstí pořádná práce mě čeká až od středy, takže mám ještě čas na vzpamatování a před půlkou srpna opět dva týdny volno, léto je opravdu volnější.

Koukala jsem na štítky a zjistila, že recenze na opalováky jsem celé ty roky hrozně zanedbávala, přitom to jsou produkty, které v létě využije snad každá z nás. Já se přiznám, že v Praze se nemažu a ani cíleně nesahám třeba po make-upech s SPF. Na dovče se to ale bez ochrany samozřejmě neobejde. Letos jsem díky své alergii dávala bacha, co si beru a docela se bála, abych tam neskončila s kortikoidama, to by byl konec. Na testování mi dorazil Astrid, ale v něm jsem našla složku, po které právě nejspíše vždy oteču, kyselina skořicová, takže Astrid používal Honza a já měla jiné značky. O Astridu ale určitě bude též článek a pokud Vás zajímá starší recenze, tak ji najdete na blogu z minulého roku.

Sundance Olej na opalování ve spreji OF20
Značku Sundance jsem si oblíbila, tuším, předloni, kdy mě překvapil výběr, ceny a dokonce zajímavé vůně. Měla jsem kokosový opalovák ve formě mléka a byl super. Letos mě v regálech čekalo velké zklamání. Sice jsem našla různé vůně, ale vše SPF30 a výš. Používáme max dvacítku a těchto nižších faktorů je najednou hrozně málo. Loni jsme kupovali sprej, který ale šíleně smrděl, letos jsem sáhla také po spreji, ale v olejové verzi.

Olej má tedy chránit pokožku před spálením a zabránit jejímu předčasnému stárnutí. Slibuje dlouhotrvající a intenzivní opálení a hedvábný lesk pokožky. Na to, že se jedná o olej, tak vůbec není mastný, pokud navíc máte sušší pokožku, tak ho spotřebujete docela rychle, protože ihned po nanesení se okamžitě vstřebává a Vy máte pocit, že musíte přidat. Nezanechává mastný film, což chválím, ale zároveň je pokožka opravdu hezky lesklá.

Olej mi seděl i na obličej, vše naprosto bez problému. Pokud tedy nemáte pleť citlivou a podrážděnou. Na podrážděné pleti docela štípe, takže pozor. Pokud se poctivě mažete, před spálením chrání moc dobře. Co se týče vůně, tak ta je jemná, nesmrdí tolik jako klasický sprej, co jsem kupovala loni, přesto v tom je cítit jakoby alkohol. Mléka jsou voňavější.

Helios Herb Sprej na opalování OF15
Pro mě naprosto neznámá značka, která spadá pod Teta drogerii. Na stránkách Tety jsem našla, že se jedná o kosmetiku zaměřenou na opalování, ale na netu jsem našla i další produkty v péči o pokožku či dokonce vlasy.

Má chránit pokožku před spálením a prodloužit bezpečný pobyt na slunci. Doba prodloužení je samozřejmě závislá na výši toho SPF(OF), zrovna na tý Tetě to je hezky a jednoduše vysvětleno. Pokud se spálíte například za deset minut, tak s ochranným faktorem 15 čas prodloužíte až 15x, čili na 150minut. Já to až takhle nesleduji, mažu se instinktivně a když cítím, že mě začíná pokožka pálit.

Obsahuje beta karoten, který by měl prodloužit opálení. Sprej má řídkou konzistenci, je to vlastně mléko ve spreji, které se dobře roztírá a stačí ho poměrně málo. Nezanechává žádný mastný či lepivý film a vůně je taková neutrální, nijak obtěžující. Pokožku výborně chránilo, velmi milé překvapení a určitě bych se značce nebránila ani příští rok.

S čím jsem ale měla problém, tak s balením. Kolikrát se mi stalo, že když jsem sundala víčko, tak se povolila i střička a mléko pak bylo všude, nejvíc pochopitelně na sedačce. Zrovna na tom balení bych trošku zapracovala, je to boj.

Jakou výši ochrany používáte?
Co oblíbená značka?

8 komentářů:

  1. Já jiné opalováky než Astrid nepoužívám :) A jakou ochranu tak minimálně 20, ale někde u moře se hodí i 50 ale tam máme v plánu jet až příští rok :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak 50 je pro mě úplně mimo. Už víš, kam by jste rádi?

      Vymazat
  2. Já většinou musím používat nějaký vyšší stupeň ochrany před sluncem, protože mám citlivou pokožku, ale doma na to válení na zahrádce používám většinou 15, ale hned co se namažu tak sluníčko zaleze :D ale určitě to nechci podceňovat :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  3. Koupila jsem si přesně ten samý Helios Herb sprej, jen faktor 6 a byla jsem spokojená. Za ty peníze super, dávala jsem za něj nějakých myslím 56,- v akci. Mám sice raději oleje na opalování jako Astrid nebo Nivea, ale za ty peníze jsem ho tam prostě nemohla nechat :D

    http://everyday-lifecz.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Ani s jednim nemám zkušenosti, ale pravdou je, že mnohem raději používám oleje ve spreji :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...