Herbamedicus - Pleťový kokosový olej s rakytníkem Super Kokos

Kokosový olej je hodně populární a in. Všichni ho používájí na vše, od vaření až po masku na vlasy. A já jsem strašná ostuda a asi sto let za opicemi, protože jsem ho do teď v mé kosmetické rutině neměla a už vůbec s ním nevařila.

Díky jednomu DM boxu se mi ale do rukou dostala švýcarská značka Herbamedicus, která nabízí obrovské množství produktů jako jsou různé koňské masti, konopné masti, ale i doplňky stravy. Možná Vám značka nic neříká, ale když se podíváte na produkty, tak jste je určitě už viděly. Produkty se zaměřují na klouby, imunitu, dýchaní či regeneraci pokožky. A právě od Herbamedicus Vám představím svůj první kokosák.

Řada Super Kokos obsahuje nejen pleťové, ale i oleje na vaření. Vybírat můžete z kokosáku s chia, aloe, avokádem, konopím, nebo právě s rakytníkem, o kterém bud dneska řeč. Základem je mix filipínských kokosových olejů, kde nejvýraznější je olej lisovaný za studena z mladých kokosů.

Olej by měl hydratovat a regenerovat, výborný na lupenku, ekzémy, opary, ale i na akné, má totiž protizánětlivé a antibakteriální účinky. Vhodné použít na odstranění make-upu. A jak jsem zmiňovala v úvodu, z oleje se dají udělat i vlasové zábaly, prostě na co si vzpomenete.

Olej je tuhý, ale teplotou těla taje a mění se na klasický olej. V teplejším období doporučuji mít schovaný v ledničce, jelikož fakt roztaje a hůře se pak i nabírá. Má jemnou, nevtíravou vůni.

Já tenhle konkrétní používala opravdu jen na pleť, jak je uvedeno v názvu, ale věřím, že není problém ani na tělo či právě vlasy. Díky rakytníku zvyšuje pružnost pokožky a zpomaluje proces stárnutí. Já začala olej používat na alergií podrážděnou pleť s ekzémem a musím říct, že super. Nijak neštípal, nedráždil, naopak trochu pomáhal ke zklidnění.

Zpočátku nahradil běžný pleťový krém, nebo alespoň na noc. Je to opravdu mastný olej, který zanechává film a pomalu se vstřebává a to i do suché pleti, takže na den není úplně vhodný. Pleť hezky hydratoval, zklidňoval a nedělal žádnou neplechu.

Protože ho je ale úctyhodných 150ml a pleťových krémů mám doma dost, nakonec jsem ho používala jako odličovák. Dala jsem ho do sprchy a na vlhkou pleť nanesla malé množství, které jsem vmasírovala a jsem mile překvapena. Olej odličuje dokonale a to i oči, netřeba nijak tlačit, odstraní veškerý make-up bez zbytečně zdlouhavé práce. V očích zanechává ale mlhu, s tím je potřeba počítat.

Používáte kokosový olej?
Na co Vám sedí nejvíce?

4 komentáře:

  1. Já moc kokosový olej nepoužívám, protože mi nevoní a když už ano tak mám s příchutí od Saloos. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosový ole s rakytníkem? Tak to vidím prvně. Doma mám kokosový olej s čokoládou, ale ta je tam tuším jen kvůli vůni. Líbí se mi, že se do kokosáku přidávají ještě plusové, blahodárné věci navíc :-)
    Co se odličování týče, tak na to jsem ho nikdy použít nezkoušela celkem bych měla i strach. Ale to jenom z mého pohledu, nemohu soudit, když jsem to nevyzkoušela :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...