Movie tip: Kryštůfek Robin


Anotace: Dospělý Kryštůfek Robin dře v zaměstnání, kde je přepracovaný, mizerně zaplacený a kde nemá jistou budoucnost. Má sice rodinu, ale práce ho vytěžuje natolik, že mu na ženu a dcerku zbývá jen málo času. Kryštůfek docela zapomněl na své idylické dětství strávené s prostomyslným a mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Když se však s nyní potrhaným a ošuntělým Medvídkem Púem opět setká, jejich přátelství opět vzplane a připomene Kryštůfkovi nekonečné dny dětských radovánek a hrátek, které jako malý chlapec zažíval. Po nešťastné příhodě s Kryštůfkovým kufříkem se Pú se zbytkem party včetně Prasátka, Ijáčka a Tygra vydají ze Stokorcového lesa do Londýna, aby pomohli Kryštůfkovi jeho věci najít… protože nejlepší přátelé si vždycky pomáhají.

Nejočekávanější film roku? Pokud mě sledujete pravidelně, možná by jste tipovali nějakou marvelovku či jiný film ze světa komiksů a to je omyl. Já se nemohla dočkat medvídka Pú, lépe řečeno Kryštůfka Robina, další postavy ze světa medvídka, po němž je film pojmenován.

Ač jsem se nemohla dočkat a opravdu jsem se na film neskutečně těšila, nepočítala jsem s tím, že by jsme na něj vyrazili do kina. Přece jen musím uznat, že to není úplně kinový film a Honzu navíc medvídek Pú zrovna dvakrát nezajímá, o to více jsem byla překvapená, když z vlastní iniciativy řekl, zda do kina půjdeme. Asi se s tím smiřoval od doby, kdy vyšel trailer :D

Trailer mě dokázal na film také dobře nalákat, vypadal super, i když bylo zřejmé, že se nebude jednat o klasického medvídka Pú a příběh pro děti. Pro děti to opravdu moc není, myslím, že pro dítě je to dost takové pochmurné a dítě nezvládne pochopit tu hlavní myšlenku. Je to zkrátka pohádka pro dospělé. Dokonce v kině neběží ani dabovaná verze.

Medvídka Pú, myšleno filmy, nemůžu říct, že bych vyloženě milovala. Milovala jsem Ijáčka, oslíka a láska trvá do teď. Pochmurný, depresivní, pesimistický, ale za mě nejlepší postava, díky které miluji oslíky obecně. Musím ale uznat, že v Kryštůfkovi mi byl sympatický i samotný Pú. Žádný méďa s malým rozoumkem, ale empatický a citlivý.

Nečekejte od filmu žádnou akci či kdovíjak složitý příběh. Je to jednoduché a nenucené. Kryštůfek Robin vyrostl, zapomněl na své přátelé a zapomněl i na to, že v životě jsou důležitější věci než jen práce a kariéra. Zanedbává rodinu a když mu je už opravdu ouvej, objeví se jeho dávný přítel, Pú. Tady mě trošku udivilo, že Kryštůfek nemá z jeho návratu žádnou radost a za každou cenu se ho snaží dostat zpět do Stokorcového lesa.

Velmi dojemné, mně osobně přišel film v několika scénách opravdu smutný, ale zároveň je tak hezky naivní a nostalgický. Bylo to mnohem lepší, než jsem doufala. Vůbec mě nenapadlo, že Pú a jeho přátelé budou mít ve filmu tolik prostoru. Spíše jsem očekávala jen pár menších scén a oni přitom jsou ve filmu od začátku do konce, takže moje dětské já jásalo radostí.

Věřím tomu a uznávám, že film nebude pro každého. Spousta dospělých nedá mluvící plyšáky, pro další diváky nebude film dost napínavý či akční, ale já v žádném případě nejsem zklamaná, právě naopak. Z kina jsem odcházela nadšená, dojatá a naprosto spokojená.
Hodnocení 5*


Viděli jste Kryštůfka Robina?
Máte rádi Medvídka Pú?

8 komentářů:

  1. Ijáček je i můj favorit a film jsem si moc užila. Cítím to velmi podobně. E

    OdpovědětVymazat
  2. Jako malá jsem Medvídka Pú milovala :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  3. Šla jsem na tento film do kina, abych si připomněla své dětství, protože Medvídka Pů jsem naprosto milovala. Od filmu jsem neměla velké očekávání, ale překvapil a úplně mě dojal. Z kina jsem odcházela dojatá a ukápla i slza.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...