Scottish Fine Soaps - Mléčná řada Au Lait

Máme tu opět pondělí a celý pracovní týden před námi. Také Vám ten víkend tak rychle uteče a nic nestihnete? Dneska si dáme pár spíše mini recenzí na kosmetiku Scottish Fine Soaps, která mi minulý měsíc přišla od webu arome.cz. Pokud tuhle kosmetickou databázi ještě neznáte, tak určitě mrkněte. Najdete tam hromadu typů a hlavně i recenzí.

Mini recenze z toho důvodu, že na testování mi přišla malá cestovní balení, ale přesto by byla škoda se o značce vůbec nezmínit. Značka byla založena již v roce 1974 ve Skotsku a i když podle názvu to vypadá, že nabízí pouze mýdla, není tomu tak. V nabídce je spousta jiných produktů, navíc obaly jsou navrhovány těmi nejlepšími designéry, takže vypadají dobře i jako dárek. Mýdla v plechovkách jsou úplně kouzelná. Značka bere ohledy na přírodu a netestuje na zvířatech, využívá do svých produktů bambucké máslo či mléko a právě o mléčné řadě dnes bude řeč. Mimochodem, značku koupíte například v obchůdku bellarose.cz.

Koupelový a sprchový gel 
Nikdy jsem moc na čisté vůně nebyla, ale v poslední době jsem si dokázala hned několik oblíbit. Ne každá vůně je totiž povedená, ale ta, co je, tak mi velmi voní a to i případ téhle řady Au Lait, do které jsem se zamilovala. Je to čistá mýdlová vůně s mléčným nádechem, prostě krása. Řada voní opravdu božsky.

Sprchový gel  a všechny ostatní produkty obsahují tedy výtažek z mléka. Pokožku má posílit a oživit a v plném balení ho najdete s praktickou pumpičkou. Sprcháč má řidší krémovou konzistenci, poměrně dobře napění, pokožku umyje a vůbec nevysušuje.   

Vlasový šampon 
Jediný produkt, u kterého budu dnes kritická, je šampon na vlasy. Pokud jste zvyklé ale na přírodní šampony, tak na něj zřejmě budete mít jiný názor. Obecně mi přírodní šampony nesedí, jak na ně nejsou vlasy zvyklé.

Šampon je obohacen o hedvábí a vlasy má zanechávat čisté, hladké a provoněné. Klasická řidší textura dobře ve vlasech napění, ale díky tomu, že je bez parabenů a silikonů, tak vlasy jakoby drhnou, rozhodně to chce použít kondicionér. První dva dny jsem měla vlasy úplně úžasné, neuvěřitelně hebké, nadýchané a táááák vzdušné, fakt nádhera. Třetí den jsem se ale probudila a vlasy byly totálně splihlé a pomalu se začaly i mastit, takže již třetí den se suchých šamponem, což je bída.

Tělové mléko
Mléko obsahuje samozřejmě výtažek z mléka a také bambucké máslo, díky čemuž pokožku hydratuje. Mléko je šíleně řídké, téměř až vodové, samo z lahvičky vytéká a kolikrát se mi stalo, že ho najednou vyteklo až moc. Právě kvůli své konzistenci to chce trochu trpělivosti během roztírání. Roztírá se sice super, ale než se ta vodová textura zapracuje do pokožky, tak to celkem trvá. 

Vůbec jsem nečekala, že by tohle mohlo hydratovat a ono překvapivě hydratuje docela dobře. Pro vyloženě suchou pokožku a na zimu to asi úplně nebude, ale jinak já měla pokožku hezky hebkou a vyživenou.

Hydratační mýdlo
Dříve jsem tuhá mýdla vůbec nepoužívala, ale přijde mi, že jejich obliba obecně zas vzrůstá a vracejí se do módy. Na tělo místo sprcháče je tedy nepoužívám, pokožku těla mi vysušují, ale na ruce je mám ráda a naučila jsem se je používat.

Obsahuje bambucké máslo, má čistit, nevysušovat a pokožku zanechávat hebkou a projasněnou. Mýdlo vytváří spoustu pěny a úžasně ruce provoní. Nevysušuje a je moc příjemné.

Moc děkuji arome.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Znáte tuhle skotskou značku?
Máte rády čisté vůně?

8 komentářů:

  1. Najviac ma zaujalo to posledne mydlo keďže obsahuje bambucke maslo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Značku nepoznám, ale musí nádherně vonět. Mám ráda čisté vůně.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem už na IG a velice mě tato zbačka zaujala! Web Arome znám, je super! Tobě děkuji za krásný popis a recenzi :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...