Essence - Podzimní novinky 2018 | Rozjasňovače, tvářenka, tekuté rtěnky

Vítám Vás u druhé části podzimních novinek značky Essence, kterou jsem slibovala. Pokud Vám utekl předchozí článek, tak to můžete napravit zde. Zatímco předtím jste si mohly přečíst převážně o produktech na oči, tak dnes se zaměřím na tvář a rty.

Část balíčku, který mi přišel na testování, byl personalizován, jelikož e-shop kupkosmetiku.cz na IG zjistil, po čem mé srdce touží, takže tyhle produkty jsem si fakt užila a moc děkuji. Snad zaujmou i Vás.

Rozjasňovač Stay Cool Lama
Právě po lamě jsem toužila úplně nejvíc a strašně doufala, že se k nám tenhle produkt dostane, jinak bych šla pátrat do německých drogerií. Když jsem ho tedy vytáhla z obálky, jistě uvěříte, že jsem doslova pištěla radostí. Ten design je neskutečná nádhera a uznávám, obal prodává a naprosto si mě získal. Podobné roztomilosti já můžu.

Produkt obsahuje tři odstíny, z čehož hnědý odstín slouží jako bronzer a ostatní dva jako holografické rozjasňovače. Spojením všech tří má pleť získat bronz a rozjasnění. Všechny tři odstíny jsou hodně máslové, vůbec nepráší, ale právě kvůli té máslové textuře nemůžete rozjasňovač přejet štětcem, protože se odstíny slejvají, takže vzor by za chvilku nevypadal tak, jak vypadá. Pokud Vám to ale nevadí, tak ok. Já ale o ten design přijít nechci, takže nabírám barvičky prsty a samostatně.

Rozjasňovač je pigmentován tak akorát, aby netvořil dojem discokoule, ale zároveň pleť rozzáří. Vypadá na tvářích moc dobře. Bohužel nedrží celý den, vydrží sotva pár hodin a poté úplně vymizí, což mi dělají zatím všechny rozjasňovače této značky. Ale to balení? Já ho prostě miluji. Cena 95Kč.

Rozjasňovač Glazed Donut
Další vytoužený kousek, opět rozjasňovač a tentokrát donut. Pro donuty mám slabost, takže i když ani tenhle rozjasňovač není dokonalý, je to láska a jsem neskutečně ráda, že ho mám ve své sbírce. A se svojí velikostí 9g budu mít asi navždy.

Rozjasňovač by měl být jemný, pudrový a vzhledem by měl připomínat polevu na donutech. Opravdu má pudrovou, sušší texturu, ale překvapivě nepráší. Je silně slisovaný a na začátku bude potřeba se dostat přes vrchní vrstvu, která není moc pigmentovaná.

Jakmile ji ale překonáte, tak je to bomba. Neskutečná pigmentace, která ale na tvářích vypadá božsky. I když je rozjasňovač výraznější, dá se samozřejmě dobře korigovat, ale mně se překvapivě líbí i to výrazné rozjasnění, prostě nádhera. Že by mi tedy připomínal polevu na donutech, to ne, ale spíše mráz, prostě mrazivý odstín, ideální na zimu. Cena 95Kč.


Tvářenka Matt Touch
Troufám si tvrdit, že se nejedná o čistou novinku, ale pouze o nový obal či odstín, protože jsem tuhle tvářenku nikde v novinkách neviděla. Obecně mám ale tvářenky Essence ze všech nejraději, protože nestojí moc, hezky vypadají a drží celý den.

Mám ji v odstínu 40 Blossom Me Up, což je krásná nude barvička s nádechem do růžova. Velmi příjemný přirozený odstín, který jde snad ke všemu a to i díky tomu, že je matný. Když nevím co, nebo mám už výrazné oči a rty, tak sáhnu právě po téhle tvářence. 

Jedná se o jemnější odstín, kterému odpovídá i pigmentace. Na tvářích je vidět dobře, ale nijak nekřičí, jak píšu výše, opravdu přirozená. Je pudrová, vůbec nepráší a dobře se s ní pracuje. A výdrž? V šest ráno nanesu a v osm večer vypadá furt stejně, pecka. Cena 69Kč.

Tekutá rtěnka Colour Boost Mad About Matte
Tuhle tekutou rtěnku mám již v lesklém provedení a moc spřátelit jsme se nedokázaly, takže jsem byla lehce skeptická a šancí ji moc nedávala. O to více jsem byla překvapená. Má vytvořit pudrový, matný efekt s vysokou pigmentací a dlouhou výdrží.

Mně osobně rtěnky na rtech moc nedrží a je úplně jedno, zda se jedná například o 16h apod, mně zkrátka nevydrží. Tohle je první rtěnka, která se mnou zvládá jídlo, pití a furt vypadá dobře. I po několika hodinách ji na rtech stále mám a v dobrém stavu. Když už se začne vytrácet, tak spíše tak, že bledne a nezanechává jen nehezkou linku.

Aplikátor je ve tvaru přesýpacích hodin a skvěle se s ním pracuje. I když se to nezdá, tak je precizní. Rtěnka po chviličce naprosto zaschne a nehne se. Nezalézá do vrásek, překvapivě ani to matné provedení nezvýrazňuje šupinky a rty vůbec nevysušuje. Je velmi komfortní, příjemná a ta výdrž, já jsem nadšená a doporučuji všemi deseti. Jen bych ocenila ještě nějaké výraznější odstíny do růžova či fialova. Tohle je mimochodem 01 Dusty Romance. Cena 75Kč.

Tekutá rtěnka Melted Chrome
Metalický efekt je teď velmi in a najdete ho snad všude a u spousty značek. Ani Essence nezůstává pozadu a ve stojanech můžete najít tyto tekuté rtěnky v odstínech do bronzova či červena. Tahle kráska je v odstínu 05 Alu-mine-um. 

Věřím, že tento efekt nebude pro každého, je to hodně výrazné, nápadné a když jsem si rtěnku poprvé nanesla, ihned jsem ji zas sundala. Podle mě ideální hlavně pro tmavší typy. I já těším se na léto, kdy mi určitě sedne více až budu opálená. Ovšem můžete mrknout na jemnější odstín.

Je šíleně moc pigmentovaná. Bohatě stačí jedna vrstva a vytvoří neskutečně sytou barvičku a plné krytí. Okamžitě na rtech zaschne a překvapilo mě, jak je příjemná, vůbec o ní nevím, doslova jsem zapomněla, že na rtech něco mám. Nestahuje je, nevysušuje a nezvýrazňuje nedokonalosti, fakt super. A výdrž je ještě větší paráda, vůbec se nehne, takže další rtěnka, která mi na rtech drží. Ani po kávě nezmizí, nevybledne. A je voděodolná, takže dolu ji jen tak nedostanete. Cena 75Kč.

Moc děkuji e-shopu kupkosmetiku.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Zaujalo Vás něco?
Máte rády metalický efekt?

12 komentářů:

  1. Oba produkty na rty mám, u jednoho jsem úplně nevychytala odstín, ale jinak, za mně taky ano:-) Rozjasňovačům zatím odolávám, není to produkt, který by se spotřebovával zrovna snadno:-D Ale oba mají tak nádherný design..a na ten já hodně slyším:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou ale rozjasňovače, které ani nechceš spotřebovat :D

      Vymazat
  2. Ten lama rozjasňovač mě hodně láká :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm asi sáhnu po té matné rtěnce. Produkty na rty od Essence mám nejraději. Jinak rozjasňovačů, bronzerů a tvářenek podobného rázu mám od Essence mraky a už toho vážně nechci víc.
    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké novinky, ta poslední rtěnka by se mi líbila na vánoční oslavy :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  5. Odstín té rtěnky na konci článku se mi líbí. Ale na rtech si ho moc nedovedu představit.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...