Shrnutí roku 2018

Krásné pondělí!
Máme tu poslední den v roce a od zítra se zas musíme naučit psát nové číslo na konci. Slavíte nějak Silvestr, nebo Vás dnešek nechává chladnými? Nějaká větší party či jen oslava ve dvou v poklidu domova? A děláte nějaký ohňostroj, nebo alespoň zapálíte prskavky?

Celkové shrnutí roku si každoročně nechávám jako úplně poslední shrnující článek, ale letos jsem si řekla, že by naopak nemusel být špatný jako první, tématicky ke konci roku si celý ten rok shrnout. Rok 2018 nebyl ideální snad v žádném směru a doufám, že nový rok bude lepší, šťastnější a spokojenější. To samé přeji i Vám, ať ten nový rok máte co nejlepší, ať se Vám daří, splní se Vaše přání a jste šťastní.

Jak jsem o roce 2017 psala, že byl chudší na výlety, tak oproti 2018 rozhodně nebyl. V podstatě proběhla jen letní dovča v Andalusii, na více nějak nebyl prostor, čas, prostě výlety nevycházely. Dovolená ale byla nádherná, až na to ledové moře. Hotel přímo na krásné, písčité pláži, okolí ideální na večerní procházky, které Vás ani po tolika dnech neomrzely a každých pár dnů se konala nějaká akce, takže o zábavu postaráno. A ty skvělé výlety. Vybírali jsme si je a zařizovali úplně sami, takže žádné omezování. Viděli jsme nádhernou Málagu, zašli i do menší zoo ve Fuengirole, kde měli úplně boží binturongy. Nemohli jsme ale vynechat ani hlavní město Andalusie, Sevillu, která má úchvatné památky a je to výlet na celý den, ne-li dokonce dva. Pokud by Vás zajímalo více povídání a fotek, tak mrkněme sem.

A malý tip pro milovníky zoo, pokud bydlíte v Praze poblíž Jižního města, tak můžete mrknout do minizoo Milíčov, která není vůbec špatná, i když v létě ještě nebyla úplně hotová, ale v areálu je i nějaké občerstvení, můžete nakrmit kozy, ovce a poníka a jako menší zpestření dne to bylo moc hezké.

Randomy jsou vždy plné jídla, které se zkrátka fotí nejlépe a nejvíce, takže ani tady nebude chybět shrnutí. Docela jsem se naučila jíst burgery v restauraci, čehož jsem se vždycky bála, protože jsem u toho jak čuník, ale pomalu to zvládám lépe a lépe. Nevynechali jsme tím pádem ani další ročník Burger festu, který byl letos fakt super, hromada lidí se na větším prostoru dobře rozprostřela a i burgery byly výborné. Pro milovníky burgerů doporučuji Němého Medvěda v Mělníku.

Konečně jsem ochutnala tolik zdobené donuty z Norbert`s Donuts, které jsou do detailu vyšperkované a tím pádem i docela drahé, ale za zkoušku rozhodně stojí. V létě jsem byla každou chvíli v Antonínově pekařství s dítkem na zmrzlině, kde mají bohaté porce za slušné peníze. Pokud Vám ale nevadí si za zmrzlinu připlatit, doporučuji Frogurt, což je dobrota z jogurtu, kterou si sami natočíte a ozdobíte, takže jednou za čas, mňam. A nejlepší milkshaky? BuFu Brothers.

Objevila jsem spoustu nových a fajn podniků. Na Jiřáku rozhodně Happy Bean Bistro, které má příjemné prostředí, milou obsluhu a výborné jídlo. Naopak tolik oblíbené Cafefin mě zas tolik nebere. Zajímavý je koncept Špejle, kde si berete různé jednohubky a pak platíte za počet špejlí, moc zajímavé a dobré. A na luxusní večeři rozhodně do Rest v Podolí, kde ochutnejte krokety z kozího sýra, nic lepšího jsem nejedla.

Loni i předloni nás opustila jedna z myšek a už po té druhé jsem říkala, že další nechci, dlouho se nedožívají a já to špatně nesu, takže zůstala jen Fury, která nás opustila bohužel už také. Obrečela jsem to, ale dožila se hezkého věku a opravdu další nepořizovala, i když myšky jsou úžasné, hravé, zvídavé a takové vděčné.

Starosti začala dělat i Nikouš, kdy na jaře trošku zhubla, ale hubená byla vždycky a už není nejmladší, naopak. Ke konci roku musela ale na menší zákrok a krevní testy vyšly špatně, hlavně co se týče ledvin, takže stáří si začíná vybírat svůj daň, ale jinak je v pohodě a doufám, vážně se modlím, aby byla i nadále.

O rok starší a další narozeniny už se také blíží. Proběhla rodinná oslava, ale i tradičně oslava s přáteli a spousta dalších významných událostí, na jejíž slavení si trvám a mám ráda. Také se v létě vdávala kamarádka, takže oslav bylo až až.

Žila jsem i kulturně a nejen v rámci kina. S mamčou jsem byla v divadle na Pomádě, která mě moc mile překvapila a užila jsem si jí, ty písničky jsou zkrátka hitovky. S kamarádkou jsme v létě byly na Letních Shakespearovských slavnostech, což bylo také moc fajn a nejvíce jsem se těšila na Misery, kde hlavní roli ztvárnila Zlata Adamovská a Petr Štěpánek. Bylo to fajn, i když bych ocenila méně humoru a více napětí, syrovosti jako je v knižní předloze.

Díky blogu jsem se zúčastnila rovnou tří akcí. Na snídani s Procter & Gamble nám byla představena spousta novinek daného roku a celkově i různých beauty zajímavostí a k tomu samozřejmě výborné občerstvení. Nádherná a rozkvetlá akce proběhla s Astridem, ta se opravdu moc povedla a s Astridem jsem zaběhla ještě na Teribear.

Nehty jsem tradičně ladila nejvíce do růžových odstínů a kromě výrazných jsem párkrát sáhla i po jemnějších barvičkách. Nejvíce nadšená jsem samozřejmě byla z velikonočních a vánočních, ale hodně chválené mi byly právě ty nejvíce výrazné, které jsem si také dost oblíbila, také jsem je měla dvakrát v roce a určitě příští rok budou znovu.

Stále chodím na pole dance a stále mě velmi baví, i když bohužel nestíhám úplně pravidelně každý týden a to dokonce přemýšlím, že bych zkusila chodit dvakrát, jelikož mám spoustu open classu, ale nevím, jak to s prací zvládnu. Neustále z něj chodím samá modřina, to se ani nikdy nezmění, ale pokud nad pole dance přemýšlíte, neváhejte, je to super a to jsem jinak totální nesportovec :D

Protože se na blogu pravidelně objevují Movie tipy a nepravidelně Zkouknuto, tak samozřejmě ke konci shrnu i filmový a seriálový rok. V kině jsem byla překvapivě na samých fajn filmech, zklamala mě pouze Fantastická zvířata, která mi oproti jedničce přišla slabší a méně roztomilá, což byla asi ta největší chyba. Deadpool 2 takového humoru také nedosáhl, ale stále si udržel vysokou kvalitu. Celkově s komiksovými filmy jsem moc spokojená, Ant-Man a Wasp naprostá bomba, to samé Avengers a parádní byl i Venom. Jurský svět stejně skvělý jako jednička, což mě mile překvapilo a vůbec nejlepší byl Kryštůfek Robin, z kina jsem odcházela naprosto dojatá, rozněžněná a maximálně spokojená.

Co se týče filmů zhlédnutých doma, to už byla větší slabota. Viděla jsem spoustu průměrných, dokonce podprůměrných filmů a těch opravdu dobrých bylo poskrovnu. Nejlepší film Největší showman, kterého jsem viděla teprve před pár dny a připojuji se ke všemu tomu nadšení. Největší doják byl Úkryt v zoo, brečela jsem od začátku do konce a to samé platí o Už teď mi chybíš. Veselejšími filmy byl animák Coco, který se moc povedl a Mary Poppins, nechápu, že jsem ji do teď neviděla.

Rok byl hlavně velmi bohatý na seriály, spoustu jsem ji komplet dokoukala, hurá a spoustu dalších rozkoukala. Konečně se uzavřely Upíří deníky, kde mě v poslední době bavila jen Caroline a předposlední série. Nedokážu říct, zda se mi konec líbil, nebo ne. Kde se mi konec nelíbil jsou The Originals, hrůza a smutné zakončení. Po The Originals začal ale nový seriál Legacies (Odkaz) s Hope a docela mě těší, že tu je nový a zároveň ten samý svět. Mám za sebou konečně i Ospalou díru, kde mě nejvíce bavila právě poslední série, ale jinak mi seriál k srdci nepřirostl a odškrtnout si můžu i Novou holku, kde platí to samé. Bylo nebylo jsem milovala od začátku, ale poslední série s novými herci a novým příběhem byla totálně zbytečná a nudná.

Smetánka s jednou sérií neurazila, ale ani nenadchla. Ravenswood je spin-offem k PLL a nevím, co si o něm myslet. Příjemným překvapením ale bylo Vlčí mládě, na které se koukalo dobře, i když se jedná o teen seriál. 90210 Nová generace je modernější klasické Beverly Hills, které nebylo marné, ale nečekejte nic inteligentního. U čeho mi ale odumíraly mozkové buňky, tak byly Scream Queens, což je hororová komedie s hromadou známých hereček, ale bože, to bylo utrpení. Co mě ale bavilo, tak Life Sentence s Lucy Hale, jen škoda, že seriál měl také pouze jednu sezonu.

Konečně jsem se pustila do komiksového seriálu a to Agentů S.H.I.E.L.D., kteří mě tolik nechytli, nejlepší zatím čtvrtá série, pátá ovšem mě nebaví téměř vůbec, tak uvidíme, co bude dál. Vůbec mě nechytlo V zajetí kouzel, sprosté, vulgární a celé naprosto hloupé, nechápu to poměrně dobré hodnocení a snad následující série bude i poslední. Naopak moc fajn je iZombie, které mě baví a má fajn obsazení. Jako poslední tu mám horor The Haunting Of Hill House, které nebylo špatné, ale očekávala jsem více, asi už jsem hororů viděla hodně no. Měla by prý být další série, tak jsem zvědavá.

Jaký byl Váš rok 2018?
Co jste zažili  a podnikali?

10 komentářů:

  1. I já si budu zvykat na rok 2019. :-) přeji jen to dobré a těším se na další články.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky, přeji Tobě i Tvým blízkým hodně zdraví, štěstí, lásky a úspěchu:-) Těším se na nové články v novém roce:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné shrnutí. Přeji krásný začátek nového roku! :)

    Woodnote

    OdpovědětVymazat
  4. Dobře shrnutý rok :) I tobě přeji Krásný Nový Rok :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Supr fotky!! Hlavně teda ty dobrůtky :-)


    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...