Yves Rocher - Vánoční limitky 2018 | Zlatý čaj, červené jablko, noční vanilka

Na vánoční limitky od Yves Rocher se těším každý rok, vždy je na výběr ze tří nových parfemací a rozhodně je z čeho vybírat. Ač ty limitky mám moc ráda, mám za to, že od dob limitky s kakaem (malina, pomeranč a pistácie) se již značce nepovedlo dosáhnout takové bomby. Letos můžete vybírat ze zlatého čaje, červeného jablka a noční vanilky.

Na výběr jsou klasické sprchové gely, tělová mléka či krémy, mýdla, balzámky na rty, peelingy a dokonce i svíčky a další. Zrovna svíčky mě lákaly fakt hodně, zkrátka svíčkofil, ale nakonec jsem jim odolala. Určitě doporučuji mrknout prvně na balíčky, které vycházejí cenově mnohem lépe. Já si vzala balíček a k němu ještě nějaký samostatný kousek.

Tělové mléko Zlatý čaj
Brala jsem takový mix od všeho, ale teprve doma mi došlo, že většinu produktů tvoří sprcháče a jen jedno tělové mazadlo, kterých mám v zásobě o dost méně než právě sprchových produktů, ale nevadí no. Mléko obsahuje kukuřičnou vodu, čajový extrakt, bambucké máslo a olej ze sladké mandle. Je bez minerálních olejů, parabenů a silikonů.

Mléko je lehoučké, má spíše řídkou konzistenci jako většina tělových mlék. Dobře se roztírá, ale s čím mám trochu problém, tak je vstřebávání. Chce to pořádně do pokožky zapracovat a nějakou chvilku to zabere. Pokud mléka použijete zbytečně moc, tak jste bez šance. Kolikrát se mi stalo, že jsem to vzdala a prostě se oblékla, i když nebylo mléko ještě vstřebané. Ono ale vůbec nelepí, takže to šlo, ale bacha na to.

Na to, že se jedná o mléko, tak výborně hydratuje. Pokožka je po použití opravdu hezky vyživená, hebká a to dlouhodobě. Když nějaký den výjimečně vynechám, nic se neděje a tělo nekřičí po výživě. Po namazání se vůně na těle dlouho drží.

Sprchový gel Zlatý čaj
Obsahuje také kukuřičnou vodu a čajový extrakt a má ph neutrální k pokožce. Sprchový gel má více jak 93% složení přírodního původu. Všechny produkty z této kolekce mají nad 90% přírodní složení, u každého se to ale lehce liší.

Sprcháč je taková klasika. Řídká gelová textura, která vytváří hromadu pěny, tělo umyje a pokožku nevysušuje. Co se týče vůně zlatého čaje, tak mi přijde ze všech tří nejlepší. Příjemná čajová vůně, lehce kyselá a štiplavá a intenzivní.

Krém na ruce Zlatý čaj
Ve složení najdete čajový extrakt, kukuřičnou vodu, bambucké máslo a makadamový olej. Je bez minerálních olejů a parabenů. Od YR jsem úplně milovala krém s medem a musli, který byl naprosto božský a jiný jsem snad od této značky ani neměla, takže jsem se na zkoušení těšila.

Krém je velmi lehoučký, z balení se dobře dostává a díky řídké konzistenci se bez problémů roztírá, ale pomaleji se vsakuje. Dlouhou dobu po namazání zanechává stále na rukách znatelný film, takže pokud preferujete krémy, které jsou ihned vsáklé, tak tohle nebude úplně ono. Ovšem nelepí, není mastný, ale zkrátka tam film je.

Výborně hydratuje, ruce jsou po použití nádherně hebké, vyživené a to i v této zimě, kdy dostávají zabrat, takže za mě spokojenost, jen je potřeba počítat s tím, že se pomalu vsakuje.

Sprchový gel s peelingem Červené jablko
A přesouváme se k jablíčku, kde jsem sáhla po sprchovém gelu s peelingem, což je typ produktu, který mě láká snad pokaždé, i když ve výsledku je v podstatě jen sprcháč, ale takový zajímavější, lepší. Tady je více než 96% složení přírodního původu, například kukuřičná a jablečná voda a samozřejmě bez parabenů.

Tohle je naopak typ sprchového gelu, který je hodně hutný, ta textura je vážně hustá, gelová a hůře se po těle roztírá. Nachází se v něm spousta malých zrníček, což jsou meruňková semínka a mandle. Jsou jemnější, klasický peeling rozhodně nenahradí, ale překvapilo mě, že na těle cítit rozhodně jsou a pokud normální, drsné peelingy nerady, tak tohle by mohl být fajn kompromis.

Když ho použiji, tak mi přijde, že je pokožka malinko napnutá, ale po smytí zůstává lehce olejový film a pocit pnutí mizí. Tenhle sprcháč mě baví a vidíte to krásné balení s lištičkou? Rozkošné.

Sprchový gel Červené jablko
Koupit můžete jak velké balení, tak i tohle menší, které je ideální na cesty či jen vyzkoušení. Určitě vedle nesáhnete ani s velkým, protože YR sprcháče umí a mám je moc ráda.

Tenhle je v podstatě totožný jako Zlatý čaj, má řídkou, gelovou konzistenci, krásně pění, nevysušuje a hezky voní. Vůně jablíčka je slaďoučká, taková hřejivá a opravdu evokuje Vánoce.

Krém na ruce Červené jablko
V menším balení můžete koupit nejen sprchové gely, ale i krémy na ruce, které s 30ml jsou i tak docela bohaté. Obsahuje makadamový olej, bambucké máslo, jablečnou vodu. A ještě jedna zajímavost k limitce, obaly jsou vyrobené z recyklovaného a znovu recyklovatelného plastu.

Krém je hodně podobný jako Zlatý čaj. Lehoučká textura, která se dobře roztírá, pomaleji vstřebává, také zanechává delší dobu film na rukou. Opravdu hodně podobný, jen tady mi přijde oproti čaji slabší hydratace. Musím mazat víckrát za den, pokud chodím častěji z tepla do zimy a naopak či ruce více máčím ve vodě.

Sprchový olej Noční vanilka
Jako vůbec poslední jeden kousek i ze třetí limitky a tou je Noční vanilka, která mě zpočátku nechávala naprosto chladnou. Říkala jsem si, že zrovna vanilka mě nijak nebere, ale nákup jsem brala z dárkových poukázek a furt mi do částky něco chybělo, tak jsem nakonec sáhla po oleji.

Nejedná se totiž o klasickou vůni vanilky, tahle je mnohem méně sladká, taková výraznější, více kořeněná a překvapivě moc povedená. Vůně mě vážně zaujala, takže očichejte. Snoubí se v ní vůně vanilky, bergamotu, jasmínu a cedrového dřeva.

Obsahuje olej ze sladké mandle a extrakt z vanilky. Že by se jednalo o tradiční olej, to opravdu ale ne. Je to spíše sprchový gel s pár kapkami oleje. Je hustší, lehce olejový, ale ani na těle žádný olejový film nezanechává a dokonce se po použití musím klasicky pak namazat, protože následnou péči po mytí mi nenahradí.

Zaujala Vás limitka?
Pořídily jste něco?

12 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím, že limitku s kakaem nic nepřekonalo. Ale pár kousků jsem si stejně koupila, nemohla jsem odolat:-)

    OdpovědětVymazat
  2. To červené jablíčko musí hezky vonět. Z té řady mě hodně zaujal sprchový gel s peelingem, na ten se půjdu podívat a minimálně k němu přivonět.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Oni mají vždy tak skvělé limitované edice :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Červené jablko (sprcháč a krém na ruce) jsem koupila kolegyni k Vánocům a podle tvé recenze vypadá, že to nebyla špatná volba. K nákupu jsem dostala i dvě miniaturky (a zrcátko), tak něco vyzkouším i já :-).
    Ke sprcháči z řady Zlatý čaj jsem čichala a moc mne nenadchl, tak jsem raději sáhla po to jablíčkovém...

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná limitka! Mám balzám, sprcháč a krém na ruce a moc hezky voní :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se tahle zimní limitovaná edice od Yves Rocher líbí :-) hlavně kvůli vůním.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...