Yankee Candle - Zimní pálení vosků

Po delší době přináším další svíčkový článek a tentokrát rovnou menší recenze, ale prozradím, že určitě bude i v nejbližší době Vypáleno, jelikož zima si o pálení svíček a vosků žádá a během Vánoc, kdy mám dovolenou, jsem zvládala pálit i během dne. Miluji tu atmosféru a svíčky mě prostě baví.

Docela mě zajímá, zda baví i Vás a rády si přečtete i sem tam o pár svíčkách, nebo raději až pouze vypáleno. Dnes to bude o voskách, které se hodí právě na zimní období a někdy příště bych to viděla na spíše letní vůně.

Fireside Treats - Radost z kempování
Oficiální popis: Radost z kempování...umocněné pořádným táborákem, zpěvem, smíchem a opékáním ‘maršmalounů’. Vyzkoušejte jejich lahodně teplou a sladkou chuť! Ve vrcholu vůně se skrývá sladké aroma marshmallow, srdce voní po krystalickém cukru a vanilkové pěně, v základu najdete žhavé uhlíky.Vůně je něžná, lehce nasládlá s trochou nostalgie. Je méně intenzivní, jemná jako pohlazení.

Na oficiálních stránkách již není, tuším, že byla vyřazena z prodeje, ale na e-shopech se ještě různě sehnat dá, takže kdyžtak mrkněte a neváhejte.

Za studena je vůně taková nijaká, neurazí nenadchne, ale jakmile se roztopí, to je paráda. Vosk začne vonět v podstatě okamžitě, co pod ním zapálíte čajovku. Vůně je intenzivní a ihned provoní celý pokoj a okolí. Je to sladká vůně marshmallow se silnějším aroma vanilky a v pozadí je cítit právě onen oheň, který vůni dodává šmrnc. Vydržela mi vonět pět čajovek, což je pecka.

Spiced White Cocoa - Kořeněné bílé kakao
Oficiální popis: Intenzívně sladce vonící lahůdka. Hřejivá vůně vás rozmazlí sladkou vůní kakaa s čepicí lahodné šlehačky, poprášené špetkou muškátového oříšku.

Tuhle vůni jsem si strašně moc přála předloni k Vánocům, zaujala mě ještě předtím, než jsem k ní vůbec čichla a chtěla jsem ji i poté. Vůně je opravdu hodně kořeněná, za studena vosk jemnější narozdíl od svíčky, která byla silně cítit i bez zapálení. Hodně teplá parfemace a ideální na zimu. Autentická vůně kakaa s hromadou koření, to koření je cítit nejvíce.

Bohužel s voskem mám ten problém, že jakmile jsem s vůní v místnosti, tak ji prostě nevnímám, necítím vážně naprosto nic. Jakmile odejdu a opět se vrátím, tak je vůně ale silná a dost intenzivní, ale během chviličky zas o ní nevím, což mě mrzí. Podle různých recenzí to ale vypadá, že tenhle problém mám jen já, že jinak ji každý vnímá silně.

Bakery Air
Oficiální popis: It's as though you just stepped through the doorway of your local bakery--creamy butter swirled with vanilla, chopped pecans, and cinnamon, all baking in the oven deliciously.

Na tuhle vůni jsem se hodně těšila, je celkem oblíbená a u nás se shání poměrně obtížně. A co si budeme nalhávat, ta etika je prostě rozkošná a chtěla jsem ji už jen kvůli ní. Je to typická vůně cukroví a sladkého pečiva. Hodně evokuje vánoční vůně, kdy právě na období svátků bude ideální. Zařadila bych ji do typu svíček jako je Christmas Cookies.

Vůně je ale docela jemná, pokoj provoní spíše decentně, rozhodně nečekejte nic silného. A bohužel vydrží vonět jednu, maximálně dvě čajové svíčky, pak už není cítit v podstatě vůbec a kvůli intenzitě bych klidně dala vypálit rovnou celý vosk či větší půlku.

 Chocolate Layer Cake
Oficiální popis: The scrumptious layering of cocoa and chocolate mousse is pure decadence.

Jak miluji čokoládu, tak na čokoládové vůně moc nejsem a to snad nikde. Nevyhledávám kosmetiku a i u svíček jsem se jí docela bála, přesto mě tenhle vosk hodně lákal, i když je fakt, že rovnou svíčku bych si nekoupila.

Za studena opravdu silná, čokoládová vůně, i když ve složení by měly být i brusinky a vanilka, ale voní čistě kakaově. Ještě než se vosk pořádně roztopí, tak čokoláda je cítit poměrmě dost, ale pak se zjemní a rozhodně se nejedná o siláka, jak jsem původně očekávala. Vůně je jemná a cítím ji v podstatě jen když se na ní zaměřím a to tak jemně, nevtíravě, což mi na jednu stranu vyhovuje, na druhou je to maličko zklamání.

Chocolate Truffle 
Oficiální popis: Deep, rich and sinful chocolate . . . a chocolate lover’s idea of heaven.

Posledním kouskem je opět čokoláda, tentokrát pralinky, které mají etiketu k sežrání. Vůně také čokoládová, ale méně kakaová. Pralinky jsou spíše mléčnější a pokud na ty čokoládové vůně tolik nejste, tak určitě i příjemnější.

Ač jemnější čokoláda, tak vůně celkově je rozhodně cítit více než čokoládový dortík nahoře. Tuhle vůni v místnosti vnímám, provoní až dvě místnosti, ale bohužel vydrží jen jednu čajovou svíčku, při druhé už jen vůně dost slabá.

Zkoušely jste některou vůni?
Raději svíce či vosky?

16 komentářů:

  1. Svíčkové články mně baví, je to po kosmetice moje další závislost:-D Kromě Bakery Air, kterou ani neznám jsem zkoušela všechny, teď postupně dopaluji vánoční a zimní vůně a už mám na cestě vosky z jarní edice, už aby jaro začalo i venku:-)

    OdpovědětVymazat
  2. jak se jedná o svíčky a vosky, tak sem s tím. Většinu těch vosků znám, ale Bakery Air je pro mě novinka :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle vůně nejsou zrovna můj šálek kávy :D ale jinak vosky jedu i v létě.
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  4. Já ve voscích vůbec nejedu, mám raději aromalampu s vodou a vonným olejem. Ale články si i tak přečtu ráda.

    OdpovědětVymazat
  5. Vosky jsem si hodně kupovala dříve, teď jsem se více zaměřila na votivky. A když mi některá voní, koupím rovnou svíčku.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Taky si hodně jedu vosky, od YC mám citrónovej, dragon fruit a pak nějaký vánoční a jsou top! :)

    Šárka

    OdpovědětVymazat
  7. Já pálím nejraději vosky, i když svíčky mám také ráda.

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, miluji vůně od Yankee Candle! Parádní článek :) Na mnoho vůni jsi mě nalákala, tak už vím, jaké si pořídit na další zimu. Teď už to nemá cenu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...