Vichy - Čistící pěna pro rozjasnění pleti Pureté Thermale

Ve všech přípravcích značky Vichy najdete termální vodu, která pochází ze samotného srdce Francie, z oblasti Auvergne. Sílu termální vody objevil Dr. Prosper Haller a právě díky němu vznikla v roce 1931 dermokosmetika Vichy, která se zaměřuje na různé typy pleti a pokožky.

Co se týče péče o pleť, tak čištění a odličování je naprostý základ. Mně nejvíce vyhovuje mokrý způsob odličování, který se mi zdá nejen nejefektivnější, ale i nejrychlejší. Na vaně vždy mám nějaký čistící gel, ovšem příjemnou změnou je pěna.

Čistící pěna Vichy má za úkol odstranit z pleti veškerý make-up a nečistoty. Slibuje vyčištění do hloubky a zároveň dodání potřebné hydratace. Obsahuje termální vodu z Vichy a výtažek ze stromu karité, který rozjasňuje a má osvěžující účinky.

Měla by být vhodná pro všechny typy pleti, včetně citlivé. Je hypoalergenní, bez parabenů, bez mýdla a alkoholu, testována pod dermatologickou kontrolou.

Balení je s pumičkou, která tekutinu mění právě na onu pěnu. Pěna je hodně hustá, neskutečně příjemná a drží. Na umytí celého obličeje a krku bohatě stačí dvě pumpnutí. Není vhodná na oči, ale z pleti jinak odstraní všechen make-up a nezanechává žádné zbytky, což je super. Má jemnou vůni, která neobtěžuje.

Bohužel nemůžu souhlasit s tím, že je vhodná pro citlivou pleť. Ač hezky vyčistí, tak neskutečně vysušuje a to převážně místa na obličeji, kde mívám nejhorší ekzém. Na ty se zaměří, ještě více je vysuší a pleť po použití pne a červená. Večer použiji a ráno se můžu udrbat. Jakmile ji použiji dva dny po sobě, otékám a rudnu.

Strašně mě to mrzí, ale pro citlivou pleť a atopickou či suchou pleť rozhodně doporučit nemůžu. Pokud Vás ale žádné podobné neduhy netrápí, tak věřím, že spokojené být můžete.

Moc děkuji lékárně Benu za poskytnutí produktu k recenzi. 

Jaké máte zkušenosti s Vichy?
Používáte pěny?

14 komentářů:

  1. Pěna určená i na citlivou pleť by takhle vysušovat určitě neměla, je to škoda. Ale aspoň ušetřím, protože poslední dobou mně Tvoje recenze ruinují:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si líčím v podstatě jen oči, takže koukám spíš po produktech, které se primárně dají použít na ně ...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je fakt škoda, ale Vichy značku chci vyzkoušet už dlouho. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Vichy jsem ještě nezkoušela, škoda, když je to tak známá a uznávaná značka :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  5. Škoda že není na oči. Já bych jí tedy nevyužila...

    OdpovědětVymazat
  6. S Vichy moc dobré zkušenosti nemám. Nevyhovoval mi zatím ani jeden krém. Naštěstí jsem je ale zkoušela ve vzorečku, tak mě to až tak nemrzelo. nedám ale dopustit na jejich 3D korektor. Jinak pěny na čištění používám ráda po prvním odlíčení :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  7. Značku Vichy mám fakt ráda :-) a moje mamka ještě víc.. Já od ní mám jen to sérum, které zná každý :-D ale mamka si od Vichy pochvaluje různé krémy i make-upy.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...