Vypáleno (2)

Krásnou sobotu!
Na víkend si dáme zas trochu odlehčenější článek a opustíme od kosmetických recenzí. Je tomu už skoro rok, kdy jsem se rozhodla založit rubriku Vypáleno a vypálené svíčky nestrkat ke Spotřebovánu. A od prvního článku se tu žádný další neobjevil.

Během zimy jsem ale pálila aktivně, hlavně během Vánoc, kdy jsem měla dlouhou dovču a něco mi tu vonělo v podstatě celý den. Hodně jsem se zaměřila na vosky a votivky, kterých jsem vypálila fakt hodně, ale samozřejmě se jedná o vypáleno pomalu za rok, rozhodně ne za posledních pár měsíců.

Ráda bych teď zredukovala nejen ještě nějaké vosky, ale hlavně různé svíčky jako je Bartek, Scented Candle a tak dále, prostě levnější svíčky, než jsou YC. Všechny vypadají krásně, je mi líto je pálit a využívám je i na focení, na druhou stranu zabírají místo, neustále je dostávám a za těch pár korun si je můžu i kdykoliv koupit. To samé i Primark, ještě mám nějaké starší kousky, tak ať příště můžu koupit zas nové :D

Pink Dragon Fruit od Yankee Candle je hodně zvláštní vůně a nedokážu pořádně říct, zda mi voní. Je hodně sladká, doslova přeslazená a na léto asi nebude špatná a doporučila bych ji. Co by mě ale zajímalo, jak chutná ovoce. Tahle velká svíce Lugga je staletá z Ikei, kterou jsem vylovila a po letech se jí rozhodla konečně vypálit. Měla tuším dokonce tři knoty, ale stejně blbě hořela a tvořila tunel, takže spoustu jsem toho nakonec vyškrábala do aromky. Měla příjemnou, vanilkovou vůni.

Svíčky z Primarku stojí málo a krásně vypadají, provoní spíše ale jen nejbližší okolí svíčky. Když jsem ale dala zbytky do aromalampy, tak nádherně provoněly celý pokoj. Hlavně tedy Frosted Pear byla úžasně výrazná, je to taková slaďounká, žvýkačková hruška. Sugared Candy voní také přesně podle obrázku, bonbonky s hromadou cukru.

Votivky mě osobně moc nebaví, původně jsem jim chtěla věnovat i samostatný článek, ale nakonec se na to vybodla. Jako svíčka nevoní a je potřeba použít jako vosk a kolikrát ani tak jsem nadšená nebyla. Beach Holiday jsem vůbec necítila, to samé platí u Orange Splash a slabota byla i Vanilla Cupcake. Co vonělo příjemně, ale i tak dost decentně, tak Bluberry Scone. Votivky neocením a asi se jim budu vyhýbat.

O této hromadě vosků jsem nedávno psala a vypálila jsem je během Vánoc, jedná se o vyloženě zimní vůně. Pokud máte rády čokoládové vůně, tak budete nadšené z Chocolate Truffle, což je docela silná, mléčná, čokoládová vůně, která provoní pokoj. Chocolate Layer Cake je více čokoládová, ale méně výrazná a v pokoji je cítit jen v případě, že se na ní zaměřím. Jemná je i Bakery Air, typická vůně cukroví a sladkého pečiva, která provoní, ale neobtěžuje. Úplnou peckou je Fireside Treast, která se okamžitě rozvoní, voní silně po marshmallow s vanilkou a v pozadí je cítit právě onen oheň, bomba. Spiced White Cocoa mě bohužel zklamala, vnímala jsem ji pouze při příchodu do místnosti, poté už vůbec.

Tady nejstarší kousek, kterého jsem se zbavila už dávno, takže není ani na společné fotce. Pink Grapefruit je silák i zas studena, stačí sundat víčko. Vůně ale připomíná dost nějaký čistič, na který se sice zvyknout dá, ale rozhodně se nejedná o povedenou parfemaci.
Něžný dotyk vanilky od Glade jsem dostala k Vánocům od sousedky a mile překvapila. Nic jsem nečekala, ale svíčka hezky decentně provoněla pokoj příjemnou vůní vanilky.

Dáváte přednost svícím, nebo voskům?
Co jste vypálily Vy?

10 komentářů:

  1. Já mám třeba ráda votivky. Vosky jsou na mě už dost silné, ale ta vůně Orange splash se nelíbila ani mně.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě vadí, že jsou hodně jemné votivky :-/

      Vymazat
  2. Kupuji buď vosky nebo svíčky, votivky jsou o ničem. Pink Grapefruit jsem měla ve vosku a vůbec mně neoslovila.

    OdpovědětVymazat
  3. Velké svíčky YC (nebo podobné) jsem snad ještě nikdy neměla. Já svíčky pálím spíš kvůli tomu, že chci mít v místnosti živý oheň, než kvůli vůni. Takže vlastně sáhnu po jakékoliv svíčce, co hoří :-). Vůni chci hlavně v práci (kancelář nad závodkou má jisté stinné stránky;-)), tak používám aromalampu s vodou a pár kapkami vonného oleje a čajovku.
    Zajímavý je nápad, vyškrabat zbytek vosku ze svíčky do aromalampy. Teď jsem měla jednu s příjemnou vůní, tak bych to mohla zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V aromce jsou snad vždy cítit více a aspoň ji pořádně využiješ :)

      Vymazat
  4. Svíčky od Glade mám velmi ráda :) A vosky YC u mě jedou každý den. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, tyhle články mám moc ráda!! Svíčky jsou moje vášeň :-) teď mám rýmu, tak jsem dlouho nepálila, ale jakmile odezní, tak si nějakou svíčku musím zase zapálit.. Se už těším, hihi.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...