Vypáleno (3)

Krásnou neděli!
Jak jste si užily víkend? V posledních dnech se zas pekelně ochladilo, ale na Velikonoce má být dokonce přes dvacet, což je krása, už téměř letní počasí. Chystáte se někam vyrazit na prodloužený víkend?

Vypáleno tu bylo docela nedávno, ale jelikož se mi nashromáždily vypálené svíčky a sklo zabírá místo, tak jsem rovnou vše nafotila, ať se toho můžu zbavit. Co děláte s prázdným sklem? Já zatím žádné využití pro něj nemám, ale bere si ho ode mě paní, která vytváří vlastní svíce a penízky pak jdou na kočičí útulek, což je super a jsem ráda, že sklo jen tak nevyhazuji, ale má využití alespoň někde.

Vrhla jsem se na různé svíčky typu Bartek, které sice krásně vypadají a je mi téměř líto je pálit, využívám je třeba na focení ke knížkám, ale na druhou stranu stojí pár korun a můžu si je kdykoliv koupit či je hodně dostávám, takže jsem pálila právě ty.

Paříž, přesně svíčka pro mě, tu mi fakt bylo líto zapálit a zbavit se jí. Měla hodně čistou vůni, vlastně mi přijde, že spoustu těchto svíček voní stejně - neutrálně, čistě. Pokoj to neprovoní, voní max těsně v blízkosti svíčky. Coffee byla nádherně cítit po kávě, ale po zapálení nebylo cítit vůbec nic, škoda. Merry and Bright jsem kupovala na Vánoce a opět voněla spíše neutrálně, nic vánočního, ale roztomile vypadala.

Home Styling Collection je stoletá svíčka s úžasnou skořicovou vůní. Nejen že fakt krásně voněla, ale i hezky vypadala. Jen špatně hořela a spousta vosku zůstávala po okrajích. Zbytek jsem dala do aromky a zklamalo mě, že v ní nebylo vůbec nic cítit. Jinak ale provoněla pokoj.

Jednoho zástupce tu má i Yankee Candle a to typickou vánoční vůni Gingerbread, tahle konkrétní je sběratelská edice a u nás se už koupit nedá. Krásná vůně perníčků, kořeněná a dost výrazná, provoněla několik pokojů a to celkem intenzivně, nádhera.

Jako poslední tu mám vosky a to od značky WoodWick, které mě mile překvapily. Windowsill Herbs je jemnější vůně citronů a pepře s nádechem bylinek, vůně, která by mohla vonět téměř každému. Naprosto božskou vůní je Mint Truffle, bílá čokoláda s peprmintem je ale pořádný silák, tak opatrně. Fig mě chytl nejméně, silná vůně, taková až do pánska, což nemusím, opět silák. A ještě jednou perníček, tentokrát Jolly Gingerbread, je opět typická kořeněná vůně perníčků, která pěkně provoní.

Znáte WoodWick?
Kupujete Bartek svíčky?

11 komentářů:

  1. Tak to je poriadna nálož :D Podľa popisu sa mi najviac zapáčilo Mint Truffle :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  2. Vosky od Woodwick chci už dlouho vyzkoušet, ale nakonec místo nich vždycky vezmu osvědčené YC. Perníčky já ráda, ta svíčka nebo vosk by mi určitě voněly:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, také furt pokukuji po jiných značkách a nakonec košík zaplním YC :D

      Vymazat
  3. Tvůj článek mi připomněl, že si musím dojít koupit vonné olejíčky do aromalampy. Používám hlavně ty od Saloosu, ty jsou dobré. Teď jsem měla jeden od nějaké jiné firmy a ten mne nenadchl - muselo se ho dávat fakt hodně, aby aspoň trochu voněl. Nejraději mám vůni eukalyptu, levandule a vůni litsea cubeba (což vlastně nevím, co je, ale voní to hezky po citronu) Vosky nepoužívám vůbec a u svíček vůni moc neřeším - stačí mi živý oheň.
    Svíčky ve skle moc nekupuju, ale pár skleniček (bez ostrého kraje) jsem po důkladném vymytí v myčce odvezla na chalupu na pití (taháme je různě po zahradě, takže tam se tlustosklo hodí a když nějaká zmizí, tak mi to tak nevadí). Taky mám ráda, když se použitelné věci ještě zrecyklují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zas mě připomnělo, že dva od Saloosu tu mám taky a jeden z Lidlu, tak bych měla konečně zkusit. Litsea Cubeba je hezká vůně, fakt citrusová :)

      Vymazat
  4. to je teda pořádná sbírka :-) já taky hodně pálím, ale spíš v zimě :-) v létě raději stříknu nějaký sprej :-)

    RTĚNKY COLLISTAR

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné vypáleno :) Woodwick vosky bych měla už taky konečně zkusit, pár favoritů jsem si tam našla, když jsem je tady u nás byla očichat :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...