Yamuna - Přírodní kosmetika z Maďarska

Znáte kosmetiku Yamuna? Já na ní nedávno narazila na instagramu u kolegyň blogerek a velmi mě zaujala. Samozřejmě na první pohled líbivými obaly a poté i samotnými produkty. Když mi proto přišla nabídka s možností něco otestovat, tak jsem vůbec neváhala.

Navíc se jedná o přírodní kosmetiku, na kterou já slyším. Vznikla v roce 2002 a sídlí ve vesničce Somogyvámos, která se nachází v Maďarsku. Kosmetika dbá na ochranu životního prostředí a lásku k přírodě. Uvědomuje si, že spousta lidí trpí kožními problémy a snaží se poskytovat účinnou pomoc. Produkty jsou bez parabenů, parafínu a SLS.

Pleťové tonikum se šalvějí
Čistí pleť je základ, takže začnu rovnou tonikem. Tonika či různé pleťové vody jsem se naučila používat fakt denně a sahám po nich moc ráda. Na doodlíčení a osvěžení pleti je to super věc.

Tohle tonikum je primárně určené pro normální až mastnou pleť a to díky šalvěji, která má protizánětlivé účinky a redukuje tvorbu mazu. Protože je ale bez alkoholu, tak není problém použít ani na suchou pleť, kterou nevysušuje. On celkově alkohol není moc žádoucí a pokud používáte tonika s alkoholem, tak by se nemělo jednat o každodenní záležitost.

Tonikum má moc příjemnou vůni šalvěje, která je ale jemná a neobtěžuje. Pleť zbaví nečistot a zbytků make-upu a hezky osvěží. Opravdu vůbec nevysušuje, ale citlivá pleť by si měla dát pozor, protože na podrážděné lehce štípe. Nedoporučuje se na oči, ale já tím oči vždy lehce přejedu a úplně bez problému. Tohle za mě ano.

Denní pleťový krém s olejem z hroznových jadérek
Krém mi udělal velkou radost, ty totiž zkouším moc ráda a to i přesto, že pleť mám citlivou a kvůli alergii si musím dávat bacha na složení. Krém s olejem z hroznových jadérek je novinkou, stejně tak noční varianta a tělové máslo.

Obsahuje tedy olej z hroznových jadérek, který udrží vlhkost, dále bambucké máslo, regenerační babassový olej, rýžový škrob a kyselinu hyaluronovou. Je určen pro dehydratovanou pleť, kterou zjemňuje a redukuje známky únavy.

Krém by měl být lehký, ale to mi tedy úplně nepřijde. Má poměrně hutnou konzistenci, ale výborně se roztírá, ihned se do pleti vsákne a i přesto, že je hutnější, tak vůbec není mastný a skvěle funguje i pod make-up.

Je opravdu velmi příjemný, s citlivou pleti si bezvadně rozumí a suchou výborně hydratuje, takže můžu opravdu doporučit. Co jsem si zamilovala, tak vůni. Ta je výrazná a voní božsky pro hroznech, úplně k sežrání.

Tělové máslo s olejem z hroznových jadérek
Ve stejné variantě jako krém tu mám i tělové máslo, které voní stejně úžasně a tu vůni na těle si užívám, moc se povedla. Máslo je dokonce dermatologicky testováno a určeno pro citlivou pokožku.

Má velmi hutnou máslovou konzistenci, což já ráda. Hůře se ale kvůli tomu roztírá a aby se vstřebalo, tak to dá trošku práce, s tím je potřeba počítat. Obsahuje tedy olej z hroznových jadérek a jogurtový prášek, který dodává pokožce bílkoviny a vitamíny a pomáhá vázat vodu.

Po použití mám pokožku nádherně heboučkou a jemnou, ovšem musela jsem používat fakt denně, aby byla i pořádně vyživená. Pokud Vás trápí velmi suchá pokožka či ekzémy, tak hydratačně dle mého stačit nebude.

Pomerančovo-skořicové mýdlo lisované za studena
Yamuna nabízí velké množství mýdel - veganská, ručně vyráběná či lisovaná za studena. Lisované za studena je i tohle konkrétní, které nádherně voní po skořici a pomeranči, takže naprosto ideální na zimní období.

Bohužel já kvůli skořici ho používat nemůžu. Skořice mi vadí na obličeji, jinak s ní problém nemívám, ale v mýdle jí je asi tolik, že se můžu udrbat, jen co na mýdlo sáhnu, takže bohužel. Berte tohle jen jako tip, pokud máte rády mýdla, je z čeho vybírat.

Moc děkuji Yamuna za poskytnutí produktů k recenzi.

Znáte tuto značku?
Co Vás zaujalo?

5 komentářů:

  1. Značku neznám, ale palec nahoru, že je to přírodní kosmetika, i obaly jsou hezké a nejvíc mně zaujalo tonikum a mýdlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Obaly mají velmi pěkné. :) Docela mě tato značka zaujala.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že jsem tuhle značku už někde viděla :) musím zkusit.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...