Sedmikráska od Manufaktury rozkvetla | Deodorant, pleťová maska, čistící gel

Řada se sedmikráskou od Manufaktury není žádnou novinkou, co je ovšem novinkou, tak hned několik produktů, o které se tato oblíbená řada rozrostla. Já vyzkoušela tři, ale v nabídce jich najdete mnohem více. Sedmikrásky obsahují ovocné kyseliny, proteiny i aminokyseliny a další pokožce prospěšné látky.

Sedmikrásky v této kosmetice byly ručně sbírány v čistém prostředí českých a slovenských zahrad a luk. Měly by mít bezalergenní parfemaci, ale pokud třeba v pleťové kosmetice nemáte rády výrazné vůně, tak opatrně, vše voní docela silně.

Něžný přírodní minerální deodorant s kamencem a sedmikráskouJedná se o deodorant, takže určitě není jeho úkolem zabránit pocení, ale pouze zabránit zápachu a to díky lišejníku, který bojuje proti růstu bakterií, které zápach způsobují. Dále obsahuje ovesný olej, výtažek ze sedmikrásky a panthenol, které pokožku zklidňují.

Deodorant má silnější vůni, ale rozhodně se nebije s parfémem. V podpaždí nelepí a rychle zasychá. Super je, že nezanechává skvrny na oblečení. Uživatelsky je v tomto směru příjemný.

Bohužel nefunguje, v chladnějším období to budiž jde, ale jakmile se lehce oteplí, tak se na něj nemůžete spolehnout ani při nulové aktivitě, prostě nefunguje a cítíte se i v případě, že jinak potivé moc nejste.

Jemný čisticí & odličovací pleťový gel se sedmikráskou a mandlovým olejemČistící gely používám vůbec nejraději, takže mě potěšil ze všech tří produktů nejvíce. Gel obsahuje přírodní extrakty z rebarbory a sedmikrásky, mandlový olej a ovesný beta-glukan, díky čemuž je šetrný a hydratační. Jeho složení je na bázi cukru a olivového oleje, takže je vhodný i pro citlivou pleť.

A musím souhlasit, moje citlivá pleť s ním nemá sebemenší problém. Vůbec neštípe, nijak pleť nedráždí a hlavně nevysušuje. Pleť je po něm hezky osvěžená a příjemně hebká na dotek.

Má řidší konzistenci a stačí ho opravdu maličko. Nijak nepění, ale pracuje se s ním na jedničku. Vůně je opět výraznější, mně osobně to ale nijak nevadí a pleti také ne.

Oči s ním neodličuji, ale pokud se do nich lehce dostane, tak se nic neděje, neštípe. Ovšem malou mouchu má, nevyčistí pleť úplně dokonale, pokaždé nějaké ty zbytky make-upu na pleti zůstanou, takže je potřeba dočistit či naopak gel používat jako dočištění.

Čisticí jílová pleťová maska se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovouPleťové masky také můžu a ač dávám přednost hydratačním, občas se hodí i nějaká ta čistící. Tato obsahuje vysoký podíl růžové jílu, karlovarského kaolinu, samozřejmě dále i výtažků ze sedmikrásky a rebarbory a v neposlední řadě kyselinu hyaluronovou.

Reguluje tvorbu kožního mazu, takže je vhodný především pro normální až mastnou pleť. Kromě tvorby kožního mazu slibuje hydrataci, liftingový účinek a hloubkové vyčištění.

A tady budu hodně kritická, protože masku jsem poslala už dále. Po aplikaci začne pleť strašně štípat a to tak, že maska šla ihned dolu. Maska dostala ale ještě další šanci a ten samý problém. Mně tedy štípe skoro vše, takže myslím, že nejsem na to až taková cíťa a vydržím, ale tohle se fakt nedalo. Štípe neskutečně a každou další vteřinou se to akorát stupňuje.

To, že má maska štípat jako důkaz toho, že funguje, ok, beru, ale tohle je opravdu nesnesitelné a v žádném případě nedoporučuji.

Moc děkuji arome.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Zkoušely jste něco ze sedmikrásky?
Používáte minerální deodoranty?

6 komentářů:

  1. Z těchto produktů jsem nezkoušela nic, ale škoda té pleťové masky, aspoň vím, co určitě nekoupit.

    OdpovědětVymazat
  2. Nezkoušela jsem nic z této řady, ale podle tvé recenze mě ani tyhle nové výrobky moc nezaujaly. Těšila jsem se, co řekneš na jílovou masku, ale za mě teda velké zklamání, škoda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Tak musím říci, že z recenze mi vychází, že po sedmikráskových produktech asi nesáhnu. I ten gel, ktrý ji má nejlepší, má své mouchy. Navíc nemám moc v oblibě výrazné vůně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...