Astrid - Zaměřeno na balzámy na rty

Značka Astrid má v nabídce obrovské množství balzámů na rty. Od malých pomád po maxi lůj až po různé vůně či dětské balzámy. Vybere si snad každý, stojí pár korun a vůbec nejsou špatné, naopak. Už jsem jich pár vyzkoušela a protože s Astridem dlouhodobě spolupracuji, balzámů mám snad plnou bednu a trošku jsem se teď vrhla na jejich redukci.

V dnešním článku se zaměříme na čtyři kousky, které jsem používala v poslední době a příště zas mrkneme na jiné varianty, takže určitě očekávejte další článek někdy v budoucnu.

Utěšuje moje rty - Tea Tree Oil
Začnu rovnou variantou, ze které jsem měla největší obavy. Nemám ráda vůni tea treet oil, na mě moc výrazné, peprmintové a to já fakt nerada. Vůbec se ale nemusíte bát, vůně je jemná, příjemná, taková spíše neutrální.

Tea tree oil nebo-li čajovníkový olej má antiseptické vlastnosti, k tomu hydratační bambucké máslo a máme tu balzámek, který ulevuje popraskaným rtům a koutkům. Balzám jsem vytáhla v době, kdy na mě něco lezlo a rozjely se mi právě i koutky.  Rozhodně balzám pomohl s jejich hojením, ulevil od nepříjemného pnutí a koutky se mi zhojily překvapivě rychle.

Hydratuje moje rty - Aloe vera
Balzám je obohacený o aloe vera, která zvláčňuje a suchým a citlivým rtům dodává dlouhodobou hydrataci a ochranu. Vitamín E má antioxidační vlastnosti a UV filtry chrání rty před slunečním zářením.

Balzámek byl zpočátku docela dost tuhý a na rtech ne úplně klouzal, ale stačilo párkrát použít, v podstatě se zbavit vrchní vrstvy a na rtech už pak krásně tál. Byl trošku mastnější a měl tendence ze rtů lehce klouzat, ale krásně je zvláčnil, hydratoval. Jen na koutky nestačil. Vůně byla sladší, aloe vera možná někde v pozadí, ale fakt hodně do sladka, než svěží aloe.

Zvláčňuje moje rty - Jojobový olej
Balzámek obsahuje jojobový olej a vitamín E. Slibuje zvláčnění, hydrataci a díky přidaným UV filtrům i ochranu před slunečním zářením. V tomto je většina balzámů totožná, takže ideál na léto či na hory.

I tenhle balzám na rtech začne tát a výborně po nich klouže. Je moc příjemný, rtům dodá výživu, zjemní je a udržuje v dobrém stavu. Vůně je dle mého spíše neutrální, lehce nasládlá, se kterou nebudou mít ovšem problém ani chlapi.

Hýčká moje rty - Heřmánek
Heřmánková verze je určená pro suché a citlivé rty, které zklidňuje a chrání. Obsahuje též antioxidační vitamín E a přidaný UV filtr chrání rty před slunečním zářením. Obsahuje přírodní oleje a vosky, které rty zjemňují a zvláčňují.

Balzám okamžitě na rtech taje, je příjemný a rty jsou rozhodně vláčnější, jemnější a krásně hydratované. Tohle všechno super, ale nesedí mi zrovna dvakrát vůně. Ten heřmánek je na mě strašně silný a za celou dobu jsem si nedokázala na něj zvyknout.

Moc děkuji Astrid za poskytnutí produktů k recenzi.

Máte rády Astrid balzámy?
Raději bezbarvé, nebo barvící?

10 komentářů:

  1. Balzámů na rty mám spoustu, jak těch bezbarvých, tak těch zabarvených, vyžívám se v nich, ale od Astrid ještě žádný, přitom jsou v každé drogerce a nejsou drahé, musím to napravit:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásnou neděli přeji, tak varianta s heřmánkem a tea tree olejem mě zaujala. Já na zimu používám nejčastěji Carmex dnes jsem si připravila nějaký Isana balzámek s mořskou solí...., tak jsem na něj zvědavá. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Carmex mám doma, ale ještě jsem nezkoušela, snad se brzy k němu dostanu :)

      Vymazat
  3. Občas Astrid používám, i když zrovna teď mám rozdělané dva Blistexy a jeden od Avonu. Z této řady jsem ale žádný neměla. Jinak používám raději bezbarvé.

    OdpovědětVymazat
  4. Od Atrid mám taky plno balzámku a mám je ráda :) Na noc skvělý produkt.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...