Catrice - Zaměřeno na rty

Co tak koukám do složky s fotkami, tak mám nachystáno docela dost recenzí na dekorativku a dneska to vezmu rovnou ve velkém, mrkneme totiž na zoubek hned čtyřem kouskům, všechny jsou na rty a všechny má na svědomí značka Catrice.

Catrice, stejně jako Essence, dělá za mě moc fajn rtěnky či lesky a ještě za super peníze. Některé jsou stále k sehnání, jiné bohužel třeba jen v omezených odstínech. 

Lesk na rty Volumizing Lip Booster
Lesk obsahuje chladivé mentolové složky, které mají dodat rtům objem, zakrývá jemné linky, poskytuje vysoký lesk a lehké zabarvení.  Přiznávám, že jsem si původně nevšimla, že se jedná o tak zvaný objemový lesk, který má opticky rty nafouknout, jinak bych po něm asi nesáhla. Nemám totiž ráda mentolové vůně a příchutě a rty vlastně ani zvětšovat nepotřebuji.

Nakonec jsem ale za lesk ráda, protože není vůbec zlý. Lesk má lehoučkou, ale zároveň takovou ,,plnou" texturu, která je na rtech strašně moc příjemná. Okamžitě začne chladit a lehce štípat, překvapivě jsem si ale zvykla a problém s tím nemám, jen je příjemnější v létě, než v zimě :D Odstín mám 030 Pink Up The Volume, což je jemňoučká růžová barvička s nádechem do meruňkova. Na rtech vydrží tak hoďku, případně do napití či jídla.

Krém na rty Velvet Matt
Podle popisu se jedná o pěnový krém se sametově matným efektem a vysokým krytím. Obsahuje vitamín E, na rtech by měl působit lehoučce jako pírko a rty vyživovat. Odstín vypadá v tubě tmavě, ale v reálu se jedná o krásnou malinovou barvu s nádechem do fialova.

Tohle je nejslabší kousek, na rtech je tedy příjemný a opravdu tak lehký, že o něm vůbec nevíte. Rozhodně tahle tekutá rtěnka není matná, spodní vrstva se trošku do rtů jakoby vpije, ale na povrchu stále zůstává lesklý nezaschlý finiš.

Problém je, že flekatí, u jemnějších odstínů by to možná problém nebyl, ale u tohohle výrazného to je průšvih. Už jenom barvu nanést, aby byla jednolitá, je trošku pracnější, navíc jakmile rty promnete, tak rty jsou flekaté. Chce to několikrát promnout, setřít přebytek a rozhodně to není kousek, který natřete a jdete.

Barva na rty Lip Cushion
Tyhle barvy na rty vyšly v době, kdy houbičkové aplikátory byly hrozně in a to nejen u lesků. Obsahuje avokádový olej, slibuje krémový lesk a střední pigmentaci. Tyhle lesky už se bohužel nedají téměř sehnat, možná někde narazíte na sem tam nějaký odstín, ale jinak už bohužel.

Věřím, že houbička jako aplikátor nebude pro každého, mně osobně zas tolik nevadí, ale je fakt, že po nějaké době používání už je houbička celá upatlaná, lepkavá a není to úplně ono. Jinak je ale aplikátor příjemný a krom té upatlanosti úplně v pohodě drží. Barva se vytlačí pootočením na druhé straně lesku a docela dobře se množství reguluje.

Lesk vytváří na rtech decentní barvičku, na rtech je poměrně těžký a hodně lepí, ale právě díky té lepivosti docela drží a na lesk má super výdrž. Je to prostě něco za něco.

Zkrášlující lesk Lip Smoother
Jako poslední tu mám tenhle zkrášlující lesk, který jsem si zamilovala úplně nejvíce a fakt ho mám strašně ráda.  Obsahuje bambucké máslo a jojobový olej, vyhlazuje drobné linky, má lesklý finiš a též pěnový aplikátor.

Aplikátor je menší a pevný, narozdíl od předchozího lesku se ale tolik neprasí a dobře se s ním pracuje. Odstín mám 070 Greatest Mauvie Ever, což je moc hezká jemnější mauve barvička, ideální na podzim. Na rtech je taaaak příjemný, lehký, pečující, nelepí a opravdu rtům dodá trochu víc.

Zkoušely jste něco?
Používáte zvětšující lesky?

10 komentářů:

  1. Mým rtům by asi nepomohl žádný zvětšovací lesk, mám je od přírody úzké, ale zvykla jsem si na to. Jinak těmto barevným leskům moc neholduji, protože ve většině případů nic nevydrží. Ale ten poslední zkrášlující se mi docela líbí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně upřímně nevydrží ani rtěnky, takže tak no :D

      Vymazat
  2. Mám barvu na rty a objemový lesk, ta barva na rty mi moc nevyhovuje právě tím aplikátorem, ale objemový lesk mě baví:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Volumizing Lip Booster mi dala kámoška v meruňkovém odstínu a měla jsem ho spotřebobovaný rychle, protože jsem ho používala téměř každý den jak jsem si ho oblíbila. Bavil mě ten efekt na rtech i barva, navíc nelepil a jednoduše mi sednul. A od té doby se mi ta láska k leskům zase rozjela, takže jsem si pak i sama další lesky koupila. Jeden zase od Catrice, taky můj oblíbenec a další jsem si koupila od Miss Sporty a ten miluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám lesky také ráda, sice miluji rtěnky, ale ne vždy mám náladu na výraznou barvu a jak mi rtěnky nevydrží, tak když někam jdu i na jídlo, lesk je jednodušší.

      Vymazat
  4. Já lesky používám minimálně - sama jsem si ho nekoupila nikdy, měla jsem jen asi dva nebo tři, tkeré byly jako dárky u časopisů nebo jiného produktu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...