Mix recenzí - Rituals, Fa, Triple Lanolin, Provence

Hezký pátek!
Co plánujete na víkend? Dnes si zas po nějaké době dáme mix recenzí, doma se mi totiž sešlo hned několik kousků, o kterých bych se ráda zmínila, ale na samostatný článek to úplně není. Všechny už mám i nějakou dobu spotřebované, takže nejvyšší čas jim věnovat chvilku slávy, ať se můžu zbavit obalů.

Rituals kondicionér Ayurveda
Jak Rituals miluji pro jejich tělovou péči, tak se šamponem jsme se vůbec neskamarádily. Když mi proto dorazila menší dárková sada se šamponem a kondicionérem, šampon jsem ani znovu nenačínala a vyzkoušela právě jen kondicionér.

Kondicionér slibuje lesklé a zdravé vlasy a výživu i pro ty barvené. Obsahuje arganový olej a shikakai, což je keř, z jehož plodů se tvoří prášek, který má za účinek právě lesk či podporu růstu. Kondicionér voní stejně nádherně jako zbytek řady - orientálně, teple, olejově. Má středně hutnou konzistenci, dobře se aplikuje, nestejká a vlasy jdou po něm bez problému rozčesat. Větší výživu či péči ale nečekejte.

Moc děkuji arome.cz za poskytnutí produktů k recenzi. 

Fa antiperspirant sprej Soft & Control Caring Lila Scent
Rozhodně preferuji tuhé varianty, ale občas si ke mně najdou cestu i spreje, které jsem ale tímto kouskem úplně zredukovala a již doma nemám žádný, možná zas časem, sama si sprej nekoupím a vždy sáhnu po tuhé variantě.

Fa je ovšem docela fajn značka, co se týče antiperspirantů apod. Je bez alkoholu, nedělá fleky na oblečení a slibuje až 48h ochranu, což jsem samozřejmě nezkoušela, ale v chladnějším období zabrání zápachu a podpaždí nedráždí. Neudrží tedy podpaždí suché, ale to mi přijde, že nezvládá žádný sprej. Vůně je jemná, taková pudrovo-květinová.

Triple Lanolin hand & body lotion Aloe Vera
Tahle značka se u nás tuším neprodává, alespoň jsem ji nenašla a po vyzkoušení tohoto krému mě to ani tolik netrápí. A co je lanolín? Je to látka vytvářena mazovými žlázami zvířat tvořící vlnu, převážně tedy ovcemi. Je to v podstatě vosk, který je vodovzdorný a podobný lidskému kožnímu tuku, hydratuje a chrání. Názory se na něj ovšem liší, takže je to asi na Vašem uvážení, zda lanolín ano, nebo ne.

Kromě lanolínu obsahuje aloe vera, která zklidňuje a zjemňuje drsnou pokožku. Jelikož jsem měla jen maličké balení, tak jsem využila pouze na ruce. Krém byl hutnější, nemastný a během chvilky se vsákl. Výborně hydratoval, fakt jsem po něm měla ruce úžasně heboučké, vyživené, ale...Ta vůně, tedy spíše smrad, mně šíleně smrděl, tak jakoby štiplavě, chemicky a nedokázala jsem si na parfemaci zvyknout.

Provence šumivá bomba do koupele
Koupelím zas tolik nedám, hlavně v týdnu ani nestíhám a musím se přiznat, že mě nebaví jen tak ležet ve vaně. Jelikož se mi doma ale furt hrozně množí všemožné blbůstky do vany, tak jsem se trochu hecla a řekla si, že sem tam si vanu dám. Musím si tam ale brát knížku, kterou pokaždé vždy trochu utopím a to vydržím i klidně přes půl hoďky.

Tyhle šumivky koupíte ve čtyřech vůních, já dostala slaďoučkou jahodu a voní opravu hezky, jemně, sladce. Nejsou to tedy šťavnaté jahody, spíše taková bonbonková jahoda. Šumivka má 180g, takže je poměrně veliká a ve vaně se rozpouští pomalu několik minut. Vodu obarví do světlounce růžova a ve vaně mi přišlo, že je pokožka pěkně vláčná, všem chtělo to stejně poté namazat.

Sprcha či vana?
Sprej či tuhá varianta?

12 komentářů:

  1. V zimě jednoznačně vana, přes léto sprcha. U deodorantů tuhé varianty, ty spreje mi nesedí. Ale sem tam se ke mně nějaký sprej taky dostane, třeba jako dárek, takže používám i je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, když sprej dostanu, vypoužívám, ale sama nekoupím.

      Vymazat
  2. U mne vede kuličková podoba, ale zrovna teď taky používám to Fa ve spreji (myslí, že bylo v nějakém boxu, já si je sama taky nekupuju).
    A volím jednoznačně sprchu, vanu napouštím většinou jen když na mne něco leze nebo mám ucpané dutiny a zkouším to vlhkým teplem rozehnat. Už jsem ji dlouho nenapouštěla, musím zaklepat, že rýma se mi teď delší dobu vyhýbala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna kuličky nedávám vůbec, ty mi strašně vadí. A vana na nemoc je super.

      Vymazat
  3. Ahoj,
    já jsem určitě v týmu sprej, ideálně nějaký bez hliníku a s jemnou, neutrální parfemací. Koupele nemám moc ráda, protože se mi hůř vylézá z vany kvůli poraněnému koleni.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, že vaně asi holdovat tolik nebudeš :)

      Vymazat
  4. To já bych zase nejraději ležela ve vaně furt, ale je to možná i tím, že ji doma nemáme. Na občasný relax by to bylo super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice ji tolik nevyužiju, ale zas si nedovedu představit ji nemít :D

      Vymazat
  5. Všude vidím samé Rituals věci.. Taky bych měla konečně něco vyzkoušet. Jsem nějak pozadu 😄

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám nejraději právě tuhé deodoranty jsou pro mě lepší :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...