Movie tip: Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)


Anotace: Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít!

Může obsahovat spoilery!
První letošní Movie tip je zde. V lednu málokdy něco dává, takže většinou se těším až na únor a dočkala jsem se, v pátek jsem zavítala do kina. Letošní kinový rok jsem započala tradičně komiksem a pěkně to i vyšlo. Rok 2019 skončil Jokerem a 2020 naopak zase otevřela Harley Quinn, Jokerova holka.

Film běží v kině týden a půl a po jeho premiéře byl v modrých číslech, takže docela slabota. V týdnu jsem ale na hodnocení koukala znovu a již stouplo lehce nad 70%, což také není moc, ale alespoň svítil film červeně. V době psaní článku hodnocení opět kleslo.

Postava Harley se mi neskutečně líbila v Sebevraždeném oddílu, kde byla naprosto perfektní, takže jsem se na film samozřejmě těšila. Po shlédnutí traileru jsem ale nečekala nic světoborného a vlastně moc velká očekávání jsem neměla, ale těšila jsem se, o tom žádná.

Musím se ale přiznat, že až na Wonder Woman hlavní ženské hrdinky moc nemusím. Když se podívám třeba na seriály, tak jak Supergirl, tak i třeba Batwoman jsou nudné a totálně to nezvládají utáhnout. Feminismus, rovnoprávnost a girl power moc nepodpořím.

Ale jak jsem psala, Harley byla v The Suicide Squad dokonalá. Margot Robbie si díky této roli u mě získala pozornost, protože Harley hraje na jedničku. Nejen že je nádherná a sexy, ale navíc v jejím podání drsná a roztomilá zároveň. 

Jsem ráda, že jsem očekávání neměla nijak veliká a díky tomu neodcházela z kina zklamaná. Film to není špatný, to vůbec ne, avšak je to zas něco úplně jiného než klasické superhrdinské filmy a také úplně jiné než dramatický Joker. 

Film je přístupný od 18 let, obsahuje docela dost brutálních scén, které ale zas rozhodně nebyly tak krvavé jako například v marvelovském Loganovi, který dle mého byl mnohem krvavější. Birds of Prey je spíše nepřístupná svým slovníkem.

Líbila se mi postava Black Canary, kterou znám z Arrowa a kterou zde ztvárnila Jurnee Smollett-Bell, pro mě naprosto neznámá herečka, která mi přišla ale výborná. Navíc moje srdce zaplesalo u boží hyeny a narážky na Batmana.

Určitě jsem se u filmu nenudila, avšak má dle mého pomalejší tempo a teprve ke konci v lunaparku jsem dostala pořádnou dávku toho, co bych asi od Harley čekala. Najednou to mělo švih, akci, akční scény byly zajímavé a neskutečně koukatelné.

Celý film srší vtipem a jede si tak nějak po své ose. Co bych rozhodně více ocenila, tak Harley jako byla v Sebevražedném oddílu - více sexy, více vulgárnější Harley olizující baseballku...
Hodnocení 3*


Co říkáte na Harley?
Líbila se Vám?

2 komentáře:

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...