Catrice - Limitovaná edice Minnie & Daisy

Strašně jsem se těšila, jak si během volna, které teď mám díky karanténě, budu užívat všechno to líčení a péči. Ráno nespěchám, takže spousta času na novou kosmetiku, kterou ozkouším, ale i na tu starší, kdy si můžu pořádně vyhrát s očima. No realita je jinde, přes měsíc mám tak rozjetou stále alergii, že místo nějakého líčení jen krémuju obličej a doufám, že při dalším kouknutí do zrcadla nebudu vypadám jak zbitá. Jakmile se nalíčím, do pár hodin jde vše dolu, protože pleť pálí, chjoo.

Co jsem stihla ale ještě před alergií vyzkoušet a trošku i během, tak limitovanou edici od Catrice, Minnie & Daisy, kterou jsem ihned po dostání na náš trh kupovala na pinkpanda.cz. Koncem března se měla objevit i v drogeriích, ale zda to tak skutečně je, netuším, asi je potřeba kdyžtak koukat, pokud tam zavítáte. Na čekých stránkách Catrice je ale vedena, že dostupná během března a dubna.

Miluji Disneyho, takže jsem se nesnažila ani odolávat a rovnou jsem měla jasno v tom, že paletky potřebuji obě. Je to krásný sběratelský kousek, až je mi líto do paletek hrabat. Mají překrásné papírové balení, papír je tvrdý a zavírají se jakoby na magnetek, ale přesto to drží a nehrozí, že se samy otevřou.

Minnie je laděna do zemitých tónů hnědé a červené. Podle mě paletka na běžné denní líčení, neutrální a plně využitelná. Překvapivě jsem si nejvíce zamilovala odstín Loving, červený, který jsem myslela, že vůbec nevyužiji, ale na očích vypadá naprosto božsky. Je to výrazný stín, ale bože, to je krása, jednoznačně topka z celé paletky.

V paletkách jsou stíny jak třpytivíé, tak i matné, takže s nimi vykouzlíte kompletní líčení a nemusíte sahat po žádné další.

Daisy je laděna do fialových tónů, to já mám ráda, i když uznávám, že praktičtější je rozhodně Minnie. V Daisy jsem si oblíbila rozhodně nejvíce odstíny Sassy a Dazzling, oba třpytivé a na očích kouzelné. Vlastně s nimi nemusíte vytvářet nijak složité líčení, vypadají krásně i sami o sobě na celém víčku a případně je jen v oblouku oka zjemnit matným stínem a máte krásné líčení.

U Daisy bojuji trochu s Divou, tohle je taková ta klasická fialová, která má tendence flekatět, takže líčení s ní je trochu pracnější, ale rozhodně ne nemožné, jen to chce více menších vrstev a trpělivost.

Stíny jsou pěkně máslové, téměř nepráší a během líčení zbytečně neopadávání pod oko. Matné vůbec, ty třpivé jen lehce. U Minnie odstín Iconic a u Daisy Dazzling a Diva jsou vyloženě silně slisované třpytky, do kterých je potřeba trochu rejpnout, aby se uvolnily a najít vhodný štětec, kterým je naberete. Na oko se pak ale nanáší úplně v pohodě.

Několikrát jsem četla, že stíny jsou spíše průměrné, ale mně přijdou, kor na drogerku, super. Pigmentace je skvělá, na oku vypadají božsky a jednotlivé barvy jdou rozpoznat. Na víčko hezky chytají, dobře se vrství, blendí a mezi sebou kombinují. S bází mi vydrží celý den stejně intenzivní a bez hnutí.

Pokaždé, když jsem je měla na očích, tak mi byly chváleny, takže za mě pecka. Práce s nimi je jedna radost a třeba co se týče blendění, tak si troufám je přirovnat k Too Faced, kde je to vždy bez práce.

V nabídce bylo i šest laků na nehty. Jo a štětce, ty se bohužel k nám nedostaly, což mě mrzí, ty bych brala také hned. Lakům moc nedám, ale tak Disney, chápeme se, že :D Vzala jsem si tedy tři, dva s Daisy a jeden s Minnie.

Když mi laky přišly, tak jsem byla celkem zklamaná, ty odstíny mi přijdou jiné, než na netu, takové tmavší, ale chápu, ani mě pořádně ta barva reálně nejde vzít. Fialová Daisy C06 je vyloženě temně fialová, což na netu nevypadalo a červená Minnie C03 také je tmavší, než jsem očekávala. Vlastně jen světlounká Daisy C04 odpovídá.

Na Catrice lacích se mi líbí víčko, které jde sundat a pod ním máte kulatý úchyt s vroubky, díky čemuž se pak štěteček lépe drží, to mi přijde hodně praktické. Štěteček je plošší, tak akorát velký a dobře se s ním lakuje.

04 a 03 kryjí krásně již v jedné vrstvě, v jedné vrstvě máte pěkně sytou barvu. 06 je opět ta typická flekatící fialová, u které je potřeba dát aspoň dvě vrstvy. Laky během chviličky zasychají. Jak mám ale Catrice laky ráda, tak mi přijde, že výdrž není nijak super, okraje se poměrně snadno odřou, ale samozřejmě je to hodně individuální a záleží i na kvalitě Vaších nehtů a šikovnosti.

Milujete Disneyho jako já?
Zaujala Vás limitka?

8 komentářů:

  1. Zaujala, moc, na tohle já slyším, pořád ve mně zůstal kus dítěte:-D Hlavně ty paletky jsou nádherné, ale snažím se být rozumná a nepodléhat...ale je to těžké:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je úplná roztomilost! :) Zrovna tento týden se chystám do drogerky (začalo mi už doma docházet spoustu produktů), tak určitě zavítám i ke stojanu Catrice :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Já si nehty nelakuju a stínů mám tak malou spotřebu, že další paletku rozhodně nebud pořizovat dřív, než spotřebuji tu, co mám doma. Ale musím říci, že barvy vypadají pěkně.

    OdpovědětVymazat
  4. Docela pěkné paletky i odstíny laků. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...