Mandlový luxus se značkou L`Occitane

Se značkou L`Occitane mám téměř nulové zkušenosti. Kdysi jsem měla cestovní balení jednoho sprcháče a strašně smrděl a celkově za ty peníze mi to přišla bída. Docela často se právě cestovní balení objevují v různých časopisech, takže v zásobách pár kousků na vyzkoušení ještě čeká.

Sice první zkušenost nijak dobrá tedy nebyla, ale když jsem k Vánocům dostala několik kousků z mandlové řady, byla jsem nadšená, jelikož právě mandle je nejspíše vůbec ta nejznámnější a nejoblíbenější.

Sprchový olej
Sprchový olej, ten nejikoničtější produkt. Na běžné denní sprchování preferuji klasické sprcháče, jelikož jsem zvyklá se po sprše mazat, takže k umytí vlastně nic výživnějšího nepotřebuji. Oleje pak používám v případě, že chci pokožce dopřát trošku více, nebo je už pozdě a na mazání jsem líná.

Zrovna tenhle olej je ale vyloženě luxusnější záležitostí a rozhodně ho nepoužívám na litry, jelikož 250ml stojí 545Kč, což je prostě pálka, o tom žádná. Za půl litru pak zaplatíte o čtyři stovky více, takže to opravdu není kousek, který chcete do měsíce spotřebovat.

Ten olej je ovšem neskutečně příjemný, středně hutný olejíček nepůsobí na pokožce nijak těžce, právě naopak. Po styku s vodou vytváří jemnou mléčnou emulzi, která pokožku zahalí do sametu. Jde dobře smýt, nezanechává mastný film, jen krásně hebkou, vyživenou a provoněnou pokožku.

Krém na ruce
Krémík obsahuje mandlové mléko a olej ze sladkých mandlí, které mají ruce vyživit, chránit a provonět. Strašně se mi na krémech od L`Occitane líbí balení, ty jsou fakt luxusní. Krásné tubičky se šroubovacím víčkem. Ta tuba je měkká, takže velmi snadno vymáčknete krém do poslední kapky.

Krém je lehoučký, dobře se roztírá a během chviličky se vstřebá bez lepivého filmu či mastnoty. Uživatelsky vážně příjemný krém, který se hodí i pracovní stůl, protože vůbec nemastí. Ta vůně mandlí je dokonalá, okamžitě jsem si ji zamilovala ve všech produktech, nádherná teplá vůně, která se na rukou drží.

Bohužel hydratace je těžký průměr. Na běžné namazání ok, ale pokud máte suché ruce, trápí Vás prasklinky, záděrky či jiné neduhy, tak krém absolutně nestačí. Cena je 220Kč za 30ml, opět pálka, což bych brala, kdyby krém byl pořádně výživný, ale to není.

Mandlové mýdlo
Zamilovat se do mýdla? Úplně jednoduše, tohle byla okamžitá láska a nejlepší mýdlo, co jsem kdy měla. Asi je divné básnit zrovna o mýdle, ale tohle je fakt pecka stejně jako olej. Já ho tedy používám jen na ruce, ale pokud jste zvyklé na tuhá mýdla i na tělo, tak dle mého úplně bez problému.

Nejen že obsahuje mandlový olej, ale i rozdrcené skořápky, paráda, proto slouží tedy i jako peeling. Skořápky jsou tak akorát drsné, aby nepoškrábály, ale zároveň jsou cítit, takže hezky obrousí a zjemní. Mýdlo vůbec nevysušuje, ruce jsou s ním pořád heboučké, jemné a provoněné.

Když jsem mýdlo vyndala z obalu, tak dva dny intenzivně voněla koupelna po mandlích. To si nejde nezamilovat. Stojí 130Kč a vydrží dlouho, takže tady naopak adekvátní cena.

Znáte mandlovou řadu?
Zkoušely jste olej?

12 komentářů:

  1. Já jsem od téhle značky měla jen dvě miniaturky z časopisu..byla jsem ráda, že jsem mohla vyzkoušet, protože díky těm cenám to úplně není kosmetika, kterou bych skupovávala.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, s touto značkou snad člověk nemůže ani sáhnout vedle. ☺ Znám a používám ji už léta. Za mě jsou to nejlepší krémy na ruce ever, potom pleťová séra, krémy, mýdla a verbenová řada je topka...☺♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy na ruce mi fakt přijdou těžký průměr, ale určitě bych zas ráda něco dalšího zkusila :)

      Vymazat
  3. Produkty na pohled mají krásné, já sama jsem si od nich nic nekoupila, protože pokaždé mě ta cena odradila :D ale tuším, že jsem jednou od někoho dostala ten krém a nepřišel mi ničím výjimečný, takový průměr, který se koupí kdekoliv za třetinu ceny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi fakt koupit, když bude značka v nějakém časopisu a zkusit :)

      Vymazat
  4. Oooh to mýdlo vypadá moc dobře, já obecně peeling miluju, takže tohle by mohlo být dost zajímavý produkt. U těch sprchových olejů se vždy bojím, že zanechají mastný filtr na vaně a já se v ní zabiju, až se budu zvedat😅. Ale je to super, když člověk fakt nemá čas se mazat. Ale asi mrknu na nějaký levnější.

    Verča ze Ztracena v Praze | Co číst a poslouchat? A jak na tom celém ušetřit? | TIPY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mýdlo je fakt pecka. Sprchový olej na vaně nezůstává, takže nezabiješ :D

      Vymazat
  5. Ještě jsem nic nezkousela, Škoda krému, ale mýdlo vypada lakavě

    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, že krém není nic moc - ten by mne asi zajímal nejvíc. Já od této značky nic moc neznám a krémy na ruce používám nejvíc.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...