Vonné vosky od Marty: I.část | Jídelní a sladké vůně

Pokud mě sledujete pravidelně, tak jistě víte, že krom kosmetiky miluji i svíčky a vonné vosky, o kterých se na blogu též objevují články. Když mi nedávno přistála v mailu nabídka, zda bych nechtěla vyzkoušet vosky od Marty, byla jsem úplně nadšená. Kosmetika mě vždy potěší, ale tohle je zas taková jiná radost, snad mě chápete.

Domu mi přišla neskutečně voňavá krabička, vosky voněly už jen při otevření víčka a co mě také potěšilo, co vosk, to originál. Mají různé tvary, velikosti a barvy, takže už jen na pohled úplný ráj. Vosků mi přišlo docela hodně, takže budou rozdělené na tři části. Zároveň pokud by Vás zaujaly, tak na e-shopu vonnevoskyodmarty.cz máte na první nákup 10% slevu při zadání kódu Charmedka.

Vosky mi vydrží vonět tak 2-3 čajovky. Nemůžu úplně říct, že by vůně byly natolik intenzivní, že provoní celou místnost, to úplně ne. Pokud ale máte menší místnosti, tak pak ano, v tom případě myslím, že provoní, u větších jen decentně a nejvíce budou vonět v blízkosti aromky. 

Jediné, s čím trošku bojuji, tak je textura vosků. Tohle je možná blbé hodnotit u vosků, ale jsou takové mazlavější, takže se hůře z aromky dolují. U jiných značek jsem zvyklá, že lehce zajedu špičkou nože pod vosk a ten se vyloupne, to tady vůbec nejde. Doporučuji tedy vyjmout ještě před pořádným zatvrdnutím. 

Velšské lívanečky
Popis: Rozinky ve vanilkou slazeném těstě, pocukrované skořicí. Takové jsou velšské lívanečky. Já osobně cítím ještě mandle a marcipán. Pokud neradi pečete, ale potrpíte si na sladké vůně, tyto vosky jsou přímo pro vás.

Už když jsem viděla název, tak mi bylo jasné, že tohle bude přesně vůně pro mě. Koláče, lívance, cukroví, to já mám prostě ve vůních nejraději. Ta vůně je dokonalá, božská vůně slaďoučkého vanilkového těsta, ve kterém cítíte v pozadí marcipán, no prostě mňam.

Tropický sen
Popis: V této super intenzivní vůni na vás číhá broskev, papája, černý rybíz, pomeranč, rebarbora a mango, s podtóny letního melounu, ostružiníku a malin. Tak se nechte přepadnout. Stačí odlomit kousek a zbytek schovat na příště.

Pokud máte rády exotické a šťavnaté vůně, tak tropický sen nedělá ostudu svému jménu. Tohle je za mě typická letní vůně plná ovoce a svěžích tónů. Je to sladké, ale zas ne přeslazené, tu sladkost hodně utlumuje kyselost, takže velmi příjemné. Vůbec nedokážu říct, které ovoce v tom cítím nejvíce, vážně mix všeho možného.

Marnivá mandarinka
Popis: Povinnost pro milovníky citrusových vůní – tyhle šťavnaté mandarinkové vosky prostě musíte mít!

Vůbec se nedivím, že se mandarinka stala nejprodávanějším voskem, protože je to tak nádherná a autentická vůně. Pokud máte rády citrusové vůně, kor mandarinku, tak Marnivá mandarinka je povinnost. Svěží, sladká, ale zároveň kyselá, prostě mandarinka. A ještě má na sobě třpytky :D

Citronáda
Popis: Čerstvé citróny vymačkané do sklenice, vychlazené a podávané s ledem. Že to zní dobře? A co teprve tyto vonné vosky, které přesně takhle voní!

Bohužel jediný vosk, u kterého budu kritická. Za studena voní pěkně po kyselých citronech, ale v aromce jsem ho vůbec necítila. Dala jsem dokonce dvě hvězdičky a stejně jsem necítila vůbec nic, pouze když jsem čichla přímo k aromce, jinak bohužel.

Medulienka
Popis: Pro milovníky medu je tu tentokrát med se špetkou ovsa, který vám během chvilky provoní celou místnost.

Po zklamání přichází naopak největší překvapení a tím je tento medový vosk, který má tématický tvar včelího plástvu. Nesnáším med, nemám ráda jeho vůni, chuť, fuj. Ale tenhle vosk voní tak překrásně. Med je zjemněn právě tím ovsem a vznikla z toho tak překrásná vůně. Slaďoučká, jemná a až taková relaxační a uklidňující. Rozhodně doporučuji!

Jahody se šlehačkou
Popis: Máte chuť na sladké, ale nechcete mlsat? Třeba vám přijdou vhod mé jahody se šlehačkou.

Růžová kytička je vyloženě pro milovníky jemných a sladkých vůní. Není to klasická šťavnatá vůně jahod, ale opravdu spíše taková šlehačková, krémová. Já osobně bych ji označila za jahodový puding, to bylo vůbec první, co se mi vybavilo. Je to vážně hodně sladké, až takové přeslazené, ale v dobrém slova smyslu. 

Moc děkuji Martě za zaslání vosků k recenzi.

Zaujaly Vás vosky
Jaká vůně Vás láká?

15 komentářů:

  1. Zaujaly mě úplně všechny, snad jen s vyjímkou Citronády, přitom nečíst Tvé dojmy, tak bych po téhle parfemaci určitě sáhla:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba je chyba u mě, nebo jen méně výrazný kus :)

      Vymazat
  2. Jééj tak tie su krasne. Páčia sa mi tie dizajny. Velmi pekne fakt a tie kombinácie voni, ani nehovorim :-) Že jahody so šlahačkou, alebo lívanečky ??? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jahody se šlehačkou jsou fakt bomba a voní mi stále víc :D

      Vymazat
  3. Nádherný design i velmi zajímavé vůně. Nejvíce mě láká tropický sen. Takové vůně mám moc ráda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Kolegyně, které pálí vosky, doporučují strčit aromalampu do mrazáku, pak prý jde vosk lépe vyloupnout. Ale nezkoušela jsem - já používám kombo voda + aromaolejíček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho mrazáku se docela bojím, přijde mi, že aromku mám celkem jemnou a bojím se, aby nepraskla.

      Vymazat
  5. Já jsem si od ní jednou už vosky objednávala a jsem nadšená. Přibalila mi i nějaké vosky navíc jako dárek a ještě, že si všimla, že mám ráda sladké vůně, tak přidala ty, což mi přijde hezké, že si prodávající všímá i takových detailů. To na mě jako na zákazníka dělá dobrý dojem, stejně tak, že reaguje na instastories, když ji někdo označí :)
    Já zatím zkoušela jen grep a voní úžasně, jak kdybych v tom pokoji někdo grep skutečně loupal a jedl. Ta intenzita, že není tak výrazná mi ani nevadí, protože třeba některé yankee musím po chvilce dát pryč, že mi z nich bolí hlava :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobní příštup je u právě super u menších e-shopů a tohle je fakt moc milé.

      Vymazat
  6. Tyhle jsou docela zajímavé, nejvíce mě zaujala mandarinka :) Ale všechny vůně vypadají dobře.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za krásnou recenzi. :) Sójový vosk je rozhodně měkčí než třeba parafín, ale i tak je ho poměrně snadné vyndat. Do mrazáku jsem aromky dávala jen zpočátku, teď už mám mnohem lepší fígl. Nechám vosk úplně ztuhnout. Když ho chci vyměnit za jiný, dám do aromky zapálenou čajovku, stopnu si 15-30 sekund - to bohatě stačí, aby se vosk zespodu zahřál. Pak ho krouživým pohybem vyloupnu, což jde snadno, a zbytky vosku setřu papírovou utěrkou/kapesníkem. A hned dám nový vosk. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zkusila Tvůj trik a jde to super vydloubnout, možná i lepší, než co dělám já :D

      Vymazat
  8. Je to nádherná dekorace :-) . Já doma žádné vůně nemám, ale tyto vosky bych si klidně koupila. Já se spíš orientuju na parfém pro mě. Na těch trochu ulítávám :-D . Mám jich několik a všechny tak nějak průběžně používám. Taky mám v kabelce malý plnitelný flakon , takže je parfém pořád se mnou :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...