Vzorkování se značkou Saloos | Obličejové a odličovací oleje, bio balzámy

Od značky Saloos jsem toho zkoušela už docela dost. Několik pleťových, ale i tělových olejů, balzámů či peeling a máslo. Saloos je certifikovaná přírodní bio kosmetika, neobsahuje minerální oleje, vazelínu či silikony. Saloos v poslední době vyrukuje často i s různými novinkami, což je super. Stále je co zkoušet a novinky vypadají dobře. Novinky jsem tedy nezkoušela, ale sešlo se mi doma několik vzorků olejů a bio balzámů, na které dnes mrkneme.

Bio regenerační obličejové oleje
Olejíčků na pleť jsem vážně zkoušela několik a vždy jsem byla spokojená. Se Saloos jsem vždy měla jen ten problém, že jsem olejíčky nemohla používat denně, většinou se mi po nich dělaly takové větší boláky, asi mi pleť ucpávaly. Teď mám ale pleť kvůli alergii více suchou než normálně a citlivou a olejíčky mi vyhovují klidně i na použití několikrát denně. 

Meduňka je vhodná pro všechny typy pleti, hodně ji ocení mastná pleť, jelikož meduňka reguluje tvorbu mazu. Též je fajn jako prevence oparů. Neroli jemně pečuje také o všechny typy pleti, zejména pak o pleť se sklonem k tvorbě rozšířených žilek a zklidňuje též citlivou pleť.

Oba mi sedly, jak na ranní péči, tak i jako noční péče. Používají se na vlhkou pleť, díky čemuž lépe do pleti proniknou. Hezky se vstřebávají, ale samozřejmě se jedná o olej a mastnější film zanechává.

Meduňka má úplně jemnou parfemaci, za to Neroli voní velmi intenzivně a pro mě ne úplně líbivě, zvládnout se to dalo, ale určitě je potřeba s vůní počítat. Jinak oba olejíčky mi krásně zklidňovaly citlivou pleť, pomáhaly s její regenerací a hydratovaly. 

Hydrofilní odličovací olej
Olejíček obsahuje olej ze semínek z granátového jablíčka, který působí příznivě na unavenou a vysušenou pleť, chrání ji před ztrátou vlhkosti a regeneruje ji. Gránátové jablko je vhodné zejména pro suchou, zralou a náročnou pleť.

Olejíček se nanáší na navlhčený tamponek, kdy olej společně s vodou vytváří jemnou emulzi, která pleť vyčistí. Já osobně používám tyhle olejíčky rovnou ve sprše, kdy nakapu do mokrých dlaní a dávám rovnou na pleť. Přijde mi to nejrychlejší, což je pro mě základ.

Olej je vhodný i na oči, ovšem tvoří v nich lehce mlhu, ale není to nic hrozného. Olej nádherně odstraní z pleti nejen všechny nečistoty, ale i veškerý make-up a to i ten oční jako je třeba voděodolná řasenka. Nemusíte nijak na oči dřít, odličuje nádherně. Opět skvělý na citlivou pleť, kterou nedráždí, nevysušuje a neštípe.

BioKarité balzámy
Balzámy tu mám rovnou tři. Základem všech je bambucké máslo v bio kvalitě, rostlinné oleje, 100% přírodní esenciální oleje, vzácné vosky a bylinné extrakty. Balzámy shrnu tak nějak společně, protože v nich vyloženě větší rozdíl nevidím a zrovna tyhle tři jsem používala tak nějak pospolu a výsledky všude stejný.

Měsíčkový balzám obsahuje extrakt z měsíčku lékřského, který výrazně regeneruje a pomáhá k obnově pokožky. Je vhodný na křečové žíly a otoky, popáleniny a jiné kožní problémy. Dá se použít jak na tělo, tak i obličej a vhodný je také pro děti.

Balzámy jsou tuhé, ale při kontaktu s pokožkou teplotou těla tají. Jakmile se lehce rozpustí, tak se pěkně roztírají, ale stejně jako u olejů je třeba počítat s tím, že zanechávají chvilku mastnější film, než se plně vsáknou.

Levandulový balzám obnovuje pokožku například po opalování, regeneruje ji po kožních problémech, popáleninách a uvolňuje napětí. Zrovna na ty popáleniny a spálenou pokožku od sluníčka, byl balzám fajn. Používala jsem na spálená ramena a hezky pokožku zklidňoval.

Nemusím vůni levandule, ale balzám má spíše takovou neutrální vůni a levanduli v něm v podstatě necítím. Kromě klasického mazání jsem balzámy dávala třeba i do vany místo olejů. Moc dobré jsou na suché lokty, paty a celkově jakoukoliv lokální péči.

Atopikderm jsem začala používat z této trojky nejdříve, protože mě právě trápil ekzém z alergie na obličeji a říkala jsem si, že tohle bude výborná volba. Balzám pečuje o přesušenou a problematickou pokožku se sklonem k praskání. Je vhodný na atopický ekzém, ale i třeba na lupénku. Hydratuje, regeneruje a zvláčňuje nejen při akutním stavu, ale i v tom klidovém.

Jakmile mám silnou reakci, obličej je podrážděný, červený a svědí, tak mi bohužel tyhle balzámy absolutně nesedí a to ani jeden. Pleť mě po jejich nanesení začne pálit, štípat a během chvilky téměř až hoří, takže musím vždy smýt. Dávala jsem několik šancí a prostě ne, tu pleť mi dráždí.

Když mám ale pleť v pohodě, tak problém s nimi nemám. Jsou fajn na oční okolí, které krásně zvláční, parádní na sušší tváře či nos, ale zkrátka nesmím mít tu pleť podrážděnou.

Jakou máte zkušenost se Saloos?
Na co používáte balzámy?

10 komentářů:

  1. Z těchto produktů jsem nezkoušela nic, ale jinak mám tuhle značku moc ráda, třeba jejich květinové pleťové vody nebo oleje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květinové vody mě lákají, ty bych ráda zkusila.

      Vymazat
  2. Já od Saloosu používám jen jejich aromaoleje, právě do aromalampy. Zkoušela jsem i jiné, ale s těmito jsem nejspokojenější

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsem ráda, že jsi se vyjádřila k tomu poslednímu balzámu. Já po něm už dlouho koukala i jsem chtěla nějaký maličký vzorek, abych vyzkoušela, tak teď vím, že raději po něm nesahat. Mě trápí extrémně suché ruce, často i s ekzémem, někdy je mám rozpraskané až i do krve. Mám na to masti s kortikoidy, ale nemůžou se používat pořád. Nejhorší to je, když musím mít ruce delší dobu ve vodě, to je pak mám extrémně suché :( Mažu kdečím, ale nemůžu se toho vůbec zbavit, teď k tomu ani nepřidávají ty desinfekce na ruce..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tělo mi nijak nevadí, mám s ním problém čistě na pleti, která je podrážděná. Na druhou stranu, upřímně si nemyslím, že by byl až tak super na ekzém a pomohl s hodně zničenýma rukama. Na pleť mám právě také kortikoidy, když mám silnou reakci...
      Co zkusit klasickou modrou Indulonu? Zkoušelas?

      Vymazat
  4. Moje pleť se v poslednch dnech rozhodla být extrmně suchá, takže bych uvítala nějaký hydratační balzám :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na suchou mi sedí olejíčky a hodně mi teď pomáhá Ryamar od Ryoru.

      Vymazat
  5. Produkty od Saloos jsou celkově skvělé :)) Oleje na obličej jsou perfektní. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...