Vzorkování se značkou Sebamed: I.část | Tělo a vlasy

Tak jsem se nedávno prohrabovala svými železnými zásobami, uklízela, třídila a vytáhla na povrch starší kousky, ke kterým stále nejsem schopná se dostat. Buď to jsou různé univerzální krémy, které většinou prostě nevím, na co pořádně použít, nebo menší cestovní balení, která syslím a dostane se na ně řada vždy jednou za čas. Dala jsem si teď za úkol prozkoumat pořádně klasickou modrou Niveu, kterou doma mám dokonce dvakrát a srovnat ji pak s její verzí Care.

K čemu se ale konečně také dostávám, tak ke značce Sebamed. Doma mám spoustu menších balení, která jsem tuším tak porůznu posbírala v boxech, jako dárky k nákupu apod. U něčeho je balení opravdu malé na pořádnou recenzi, tak to spíše budou první dojmy. Avšak v druhé části, která bude někdy příště, se zaměřím na pleťovku jako čistící gely, krémy apod a to už přece jen vystačí na více použití.

Sprchový gel Fresh
Kosmetika Sebamed se označuje za zdravotní kosmetiku, mycí produkty neobsahují mýdlo a alkalické složky a mají pH 5,5, díky čemuž mají podporovat zachování a obnovení fuknce pokožky. Je to šetrná kosmetika jak pro citlivou pokožku, tak v nabídce najdete i dětskou řadu.

Sprchový gel obsahuje alantion, který má regenerační a zjemňující účinky. Dále obsahuje změkčující a hydratační složky, měl by jemně umýt, nedráždit a nevysušovat. Osvěžující vůně je ideální především pro vystresovanou pokožku a po sportovní aktivitě.

Lehce napění, ale tím, že neobsahuje mýdlo, je to penění spíše jemnější. Má klasickou řidší gelovou texturu, která je ale na pokožce moc příjemná a je znát, že o pokožku více pečuje. Vůně je mentolová, což nemusí sednout všem. Já mentol ráda nemám, ale právě tuhle parfemaci si dokážu představit dokonale během nachlazení či v létě, jelikož je to vážně osvěžující vůně a na těle se drží.

Mycí emulze Anti-Dry
Samozřejmě i zde je pH 5,5, bez obsahu mýdla, barviv a alkalických složek. Naopak obsahuje přirozené aminokyseliny, které hydratují a panthenol, který regeneruje a vyvažuje hydraci. Tato emulze je vhodná nejen na tělo, ale i obličej a ocení ji především suchá a atopická pokožka.

Překvapilo mě, že naopak tato mycí emulze pění celkem dobře, sice nevytváří žádnou hustou bohatou pěnu, ale té jemnější není vůbec málo. Má neutrální vůni, čistou a nevtíravou, takže pokud nejste na silné vůně či preferujete něco jemného právě kvůli atopické pokožce, tak tohle je fajn. Umyje, nevysušuje. Na obličej jsem ovšem nezkoušela, pleť mám hodně citlivou, takže to jsem si netroufla.

Zpevňující tělové mléko Q10 Anti-Ageing
Mléko obsahuje bambucké máslo, výtažek z ječmene a koenzym Q10, který aktivuje metabolismus okysličování buněk, díky čemuž zvyšuje hydrataci pokožky, zlepšuje její elasticitu a bojuje proti stárnutí.

Tady opravdu jen první dojmy, protože mléko mi vystačilo na dvě použití. Na první dobrou vypadá na řídké tělové mléko, taková klasika, ale jakmile začnete roztírat, tak je najednou textura taková hutnější, což já ráda a i bych díky tomu řekla, že bude více hydratační, ale...

Po holení pěkně zklidnilo pokožku nohou, ale to bohužel netrvalo dlouho a než jsem šla spát, tak jsem musela namazat ještě něčím dalším, protože pokožka hrozně svědila a to je dle mého špatně. Právě po holení mažu pořádně, protože nohy mě většinou svědí a tohle mléko proti tomu nepomohlo. Na obyč namazání asi fajn, ale více bych zřejmě nečekala.

Kondicionér na vlasy
Obsahuje aktivní rostlinné extrakty, které pronikají do vlasů, čímž obnovují vlasovou strukturu a elasticitu. Hydrolyzované hedvábí pomáhá předcházet vysušení, zanechává vlasy jemné a hedvábné. Také má kondicionér podpořit obnovu přirozeného ochranného pláště kůže.

Kondicionér je vhodný pro všechny typy vlasů včetně suchých a lámavých. Docela mě překvapila jeho textura, která je na kondiconér celkem řídká, očekávala jsem něco více krémovějšího. Když ho aplikuji do vlasů, tak v podstatě se v nich úplně ztratí a vůbec ho nevnímám. A mě asi více baví, když vlasy kondicionér obalí krémovou texturou a to tenhle nedělá.

Po smytí jsou ale rozhodně vlasy jemné, nezatížené a jdou dobře rozčesat, takže vlastně funguje a neurazí, na druhou stranu ani nenadchne. Větší péči vlasům nedodá, takže plusem je vlastně jen to snadné rozčesávání.

Máte rády Sebamed?
Zkoušely jste něco z tohoto?

10 komentářů:

  1. Značku znám, ale nic jsem od ní nezkoušela.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Ikdyž značku znám, tak nikdy jsem od nich nic neměla. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Značku znám, ale zkušenost nemám. Mám doma plno vzorků a minibalení různých značek a produktů, ale spíš je syslím, než že bych je využívala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že také syslím a pak jednou za čas se na ně vrhnu :D

      Vymazat
  4. Myslím, že od této značky jsem ještě nic neměla. Mentolová vůně by mi asi taky nesedla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydržet se dá, ale asi ji ocení hlavně ti, co ji opravdu mají rádi :)

      Vymazat
  5. Taky mám někde vzoreček něčeho od Sebamedu. Možná dobré připomenutí, že bych ho mohla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...