Yankee Candle - Kolekce Garden Hideaway jaro 2020

Když mi doma došly všechny vonné vosky a krabička zela prázdnotou, tak jsem udělala větší objednávku a zásobičku doplnila. Hodně jsem brala celé kolekce a právě i díky tomu se tu budou postupně objevovat. Objednávala jsem na jasminkashop.cz, který má úžasný výběr nejen Yankee Candle a moc fajn ceny, takže to rozhodně nebyl můj poslední nákup.

Koukám ale, že již jsou další novinky ze stejné kolekce, tentokrát určené na léto a vypadají skvěle, ach. Kolekce Garden Hideaway je jarní kolekce plná květinovýh vůní či domácích limonád. Upoutala mě na první pohled, veselá, barevná, zkrátka jarní. Kolekce byla v různých provedeních avšak žádné vosky, takže jsem brala votivky, které používám právě do aromky jako vonné vosky a většinou dělám na tři části. Všechny ty vůně provoní krásně celý pokoj.

Sunny Daydream - Snění za slunečného dne
Oficiální popis: Projděte se zvolna mezi květinami a vnímejte sladkou vůni exotického ylang ylangu, bergamotu a jasmínu. Vrchol: bergamot, citrusové květy. Střed: gardénie, ylang ylang, jasmín. Základ: ambra, santalové dřevo, pačuli.

Sunny Daydream je dle mého vůně, která by mohla vonět většině. Velmi příjemná, nevtíravá parfemace, která hezky provoní, ale vůbec neruší. Je květinová, ovšem ne čiště, ale šmrncnutá exotickým ocáskem, díky kterému není vůně přeslazená, spíše taková neutrální.

Afternoom Escape - Odpolední únik
Oficiální popis: Nádherně svěží vůně, když si jdete odpočinou do zahrady mezi osluněné cypřiše a keře jasmínu. V kompozici ucítíte i vůni citrónu a vznešeného cedru. Vrchol: citrón, cypřiš. Srdce: geranium, jasmín, lilie. Základ: cedrové dřevo, ambra.

U této vůně jsem si už podle etikety nebyla jistá, zda mi bude vonět. Zelená barva, příroda, to nejsou úplně vůně, co vyhledávám ve svících. Špatná ale ve výslekdu vůbec není, celkově se tahle kolekce za mě povedla na jedničku.

Vůně je nakyslá a svěží po citrusech, zároveň je v ní cítit lehce jehličí a až taková pánská silnější parfemace, což bych svedla zřejmě na to cedrové dřevo a ambru. Vůně pro milovníky svěžejších jehličnatých vůní.

Homemade Herb Lemonade - Domácí bylinková limonáda
Oficiální popis: Těžko najdete lepší osvěžení za teplého dne, než domácí limonádu s vymačkaným citrónem, kouskem zázvoru a hrstí bylinek. Vrchol: čerstvý citrón, máta. Srdce: šalvěj, tymián. Základ: vanilka, bobkový list.

Bože, tak tohle je neskutečně krásná vůně. Hned na první čichnutí jsem se do ní naprosto zamilovala a i po zapálení říkám, že bych hned brala ve svíci. Název je dokonale vystihující, to ani nepotřebuje větší komentář. Božská vůně bylinkové limonády. Ihned cítíte a představíte si vychlazenou a svěží citronovou limonádu, kterou podtrhuje tymián. Není to moc bylinkové, ani moc citrusové, všeho je tam akorát. 

Camellia Blossom - Kamélie
Oficiální popis: Vznešená, čistá, něžná. Místo, kam na své zahradě zajdete nejraději - přeci tam, kde pěstujete bělostné kamélie. Vrchol: mořská sůl, květ jabloně. Srdce: kamélie, jasmín, pomerančový květ. Základ: pačuli, bílý cedr, pižmo.

Opět vůně, u které jsem trochu váhala, jelikož květinové nevyhledávám, ale asi budu muset častěji dělat výjimky a nezatracovat, protože kamélie mě mile překvapila. Camellaa Blossom je zvláštní a hodně zajímavá vůně. Na první dobrou rozhodně převažují květinové tóny, ve kterých se hned začne snoubit kyselá citrusová vůně, která je hodně výrazná, ale zároveň ji furt zjemňují květiny. Určitě dopoporučuji očichat. 

Roseberry Sorbet - Růžový sorbet
Oficiální popis: Výrazně lahodná svěží ovocná vůně. Osvěžení za slunného dne vám přinese šťavnatý sorbet s popraškem kandovaných okvětních lístků růže. Vrchol: brazilské hrozny, pomerančová kůra. Střed: lístky růže. Základ: mořské tóny, vanilka.

Oproti květinovým je tohle přesně moje vůně a to jsem věděla hned při objednání. Sladká, jedlá, absolutně mě nezklamala a společně s domácí limonádou považuji za topku, kde by mi nevadila ani svíce. Osobně tam necítím růži, naštěstí, ale šťavnaté a nakyslé bobulovité ovoce, které zjemňuje lehounce vanilka.

Zaujala Vás kolekce?
Koukaly jste na novinky?

8 komentářů:

  1. Vypadají velmi dobře a určitě budou i tak vonět.

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujala, ale jsem teď rozumná a nové vosky a svíčky neobjednávám, mám toho doma nějak moc, ale vypadají krásně a nejradši bych udělala vyjímku a malinko zhřešila:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak udělej výjimku i rovnou s tou letní kolekcí :D

      Vymazat
  3. Všechny mě zaujali a nutně je potřebuji :) už nemám co pálit vše mi došlo :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tuhle kolekci doporučuji, je moc povedená :)

      Vymazat
  4. Popisy vůní znějí zajímavě, ale já jsem v tomhle "strýček Skrblík" a YC mi prostě přijdou předražené. Jako výhodnější varianta voňavého pálení mi přijde pár kapek aroma oleje do vody v aromalampě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kupuji nejvíce v nějakých slevách, plné ceny moc nedávám, ale třeba na zkoušku vosky či votivky nevyjdou draze :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...