Uriage - Péče o citlivou a podrážděnou pleť

Nikdy jsem neměla problémy s pletí. Netrápí mě akné a ani jako dítě jsem netrpěla na ekzémy, pleť jsem vždy měla v pohodě, trochu sušší, ale jinak hezkou a bez starostí. Dva roky zpátky se mi ale začaly dělat po obličeji červené flíčky, což jsem ale zas tolik neřešila a říkala si, že to odezní, jelikož jsem ze všech stran slýchala, že všechno hodně kvete a alergie trápí i ty, co jinak alergii nemají.

Jenže červené skrvny nemizely, naopak a najednou se z nich stala horečka, obličej zrudl a otekl tak, že jsem vypadala jako opařená horkou vodou a skončila na kapačkách. Samozřejmě v nemocnici si rady nevěděli a i následně na alergologii a kožním jsem se dozvěděla jen to, že je to ekzém z alergie. Co se týče kosmetiky, tak jsem si sama zjistila složku, co mi opravdu na pleť nesmí, ale tím, jak je pleť už citlivá, tak je to kolikrát 50/50, zda nebudu mít reakci i na něco dalšího.

Poslední dva měsíce se teď v podstatě ani nelíčím, neexperimentuji s pleťovkou, protože pleť mám neustále podrážděnou. Ve velkém mi slzí oči a to má za následek to, že vypadám, jako bych dostala pěstí a bohužel je to už rozjetá i pylová alergie, kterou teď hodně špatně snáším. Když jsem dva roky zpátky obíhala právě všechny lékaře, na kožním jsem dostala několik vzorků krémů, ze kterých mi sedla značka Uriage. Obecně jsem kvůli zkušenostem s dermokosmetikou skeptická, většinou mi nesedí, ale Uriage, to je jiná. Takže dnes Vám představím rovnou dva kousky, které jsem si zamilovala a které mi hodně pomáhají, když mám právě rozjetou alergii.

Výživný krém na obličej Xémose
Každý ten produkt je z jiné řady, tento krém je z řady Xémose, která u určená pro suchou až atopickou pokožku. Krém samozřejmě obsahuje termální vodu, tolik známou pro tuto značku a také důležitou látku Cerasterol-2F, která obnovuje a posiluje kožní bariéru.

Má tišit pocit pnutí, chránit před vnějšími vlivy a navracet pleti pružnost a hebkost. Je bez parfemace, hypoalergenní a vhodný jak pro dospělé, tak i děti a kojence. Jak jsem psala výše, na kožním jsem dostala vzorek a hned běžela pro plné balení. Vždy potřebuji mít doma krém, na který se můžu v případě nouze spolehnout, který bude pouze pomáhat, nedráždit a Uriage je jedním z nich.

Krém má středně hutnou konzistenci, vlastně působí lehce, ale zároveň při roztírání cítíte, že je opravdu krásně výživný. Ono si to vše protiřečí, ale je to tak, v podstatě bych ho popsala jako lehký, nadýchaný, ale přesto výživný. Nemastný, ale i tak cítíte tu výživu.

Je fakt super, nanesu a pleť je okamžitě zklidněná, mizí pocit pnutí a svědění. Při silné reakci mažu v podstatě během celého dne, pokaždé příjemně zklidní a pleť nezatěžuje. Pokud Vás jako mě trápí citlivá a podrážděná pleť, Uriage rozhodně doporučuji.

Vysušující reparativní sprej s obsahem Cu-Zn Bariéderm
Tato řada je speciálně pro popraskanou a poškozenou kůži. Když jsem si pro Uriage byla, tak jsem si brala právě předchozí krém a na pokladně lékárny jsem byla informována, že probíhá akce 1+1 a zda si nechci ještě něco vybrat. Nechtěla jsem zdržovat, takže jsem fofrem koukla a zaujala mě tahle novinka v té době.

Cica krém je sice vysušující a já potřebuji hodně hydratovat, ale při větší reakci se mi dělá ekzém kolem rtů a ten bývá až takový mokvající, jakoby puchýřky se mi dělají a na to mě právě zaujal Cica krém s obsahem oxidu zinečnatýho, určitě znáte zinkové mastičky.

Tohle je fakt pecka, stačí jedno použití třeba na noc a ráno jsou mokvající místečka v lepším stavu. Během toho jednoho použití absorbuje přebytečnou vlhkost a vysuší. Vysuší ale jen to mokvající, ne že by najednou přesušil kůži, to vůbec ne, opravdu jen ty puchýřky.

Jediné s čím bojuji, je střička. Sprej stříká docela dost, je to silný a rovnoměrný proud, což mi na pleť nevyhovuje, na tělo asi ok, tam je přece jen větší ložisko, ale na tu pleť není ideální. Většinou tedy stříknu na ruce a teprve z nich aplikuji, kam potřebuji.

Trápí Vás citlivá a podrážděná pleť?
Co se Vám osvědčilo?

4 komentáře:

  1. Ja mám citlivu plet len niekedy - neviem, podla mna sa mi to meni s hormonmi, počasim, stravou atd... ale nejaké výrazné problemy s nou nemám.
    Vidim, že ty si to mala náročne a ani sa ti nečudujem, že si už voči všetkej kozmetike skeptická. Ale je super, že toto ti sedi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přitom zrovna pleťovku zkouším strašně ráda, ale holt je to riziko :D

      Vymazat
  2. Mně během roku trápí akné, ale už druhou zimu po sobě mám problém právě s podrážděnou pletí a je to hrozný boj, snad ještě horší než s akné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I přes tu šíleně podrážděnou pleť, kůži pod okem mám vyloženě už vyžranou, tak zrovna bojovat s akné bych nechtěla a raději si nechám tu citlivou :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...