Vonné vosky od Marty - Ovocné vůně

Jsem nadšená, že mě Marta oslovila nedávno ke spolupráci a poté, co jsem vyzkoušela první várku vosků, tak mi nabídla, že pošle další, pokud mám zájem. Samozřejmě, že mám, miluji vosky a ty její jsou úplná pastva pro oči i nos.

Přišla mi narvaná krabice snad se třiceti vosky, doslova ráj pro pyromana jako já. Postupně je tedy zkouším, budou zas rozdělené do několika článků a dnes mrkneme na ty první, co jsem vypálila.

Pomeranč ze Sevilly
Popis: Vůně pro léto jako stvořená. Šťavnaté aroma sevillských pomerančů, které jsou sváděny opojnou limetkou a citrónem. To vše v lákavém knoflíkovém provedení.

V létě sice pálím méně, ale pálím a často sahám právě po svěžejších vůních, které mi na teplé počasí přijdou příjemnější. Pomeranč ze Sevilly je dokonalá vůně, fakt dokonalá a strašně mile mě překvapila. Je to autentická vůně sladkých a šťavnatých pomerančů, která krásně provoní pokoj a tu vůni si budete užívat. Tohle doporučuji všemi deseti.

Jahůdka 
Popis: Nádherná jemná a super sladká vůně čerstvě nasbíraných jahod. Tento vonný vosk mi navíc připomíná ty růžové želé jahůdky.

První, co mě napadlo, když jsem k vosku čichla, tak bylo slovo dětství. Jahůdka není typická vůně jahod, ale spíše hodně slaďoučká vůně jahodových bonbonků. Tyhle sladké vůně mám strašně ráda a k jahůdce jsem čichala i jen tak ještě za studena. Pokoj provoní, ne vyloženě tak, že by byl vosk cítit intenzivně, ale rozhodně vůni v pokoji vnímáte.

Bláznivá brusinka
Popis: Svěží brusinková vůně s podtóny maliny, pomeranče a broskve. Ideální, šťavnatá vůně i do teplého počasí.

Brusinky mám strašně ráda a právě brusinky mě vždy hodně lákají, ale přijde mi, že jsem ještě nenarazila na takové, které by intenzivněji voněly. A bohužel ten samý problém mám i s touhle vůní. Vůně je slaďoučká, ale zároveň pěkně nakyslá, fakt jako pěkná vůně, ale já ji téměř necítím. Sem tam ji zaregistruji lehce v okolí aromky, ale to je tak vše. Tohle maximálně do opravdu maličkých prostor.

Banananana
Popis: Knoflíky jsou zpět. Tentokrát jako Bananarama. Úchvatná vůně zralých banánů, pomerančové kůry, hrušky a sladkého bílého květu. Už je máte doma?

Mimoni ve vosku :D Přijde mi, že banánových vůní moc není, takže je to docela originální a netradiční parfemace. Voní božsky, opět taková vůně banánových bonbonků, fakt neskutečně příjemná. Banány nejsou přeslazené a ač je vosk výraznější, tak nosu nevadí a nepřejíte se jich. 

Bobulová smršť
Popis: Tahle bobulová smršť nenechá chladné milovníky intenzivních ovocných vůní,  které voní jako sorbet ze směsi jahod, malin a ostružin, s podtónem jemné broskvové šťávy.

Jahody, maliny, ostružiny...Pokud milujete lesní ovoce, tak tenhle vosk odpovídá svému názvu, je to vážně ovocná smršť. Vosk voní docela intenzivně a to jak za studena, tak i za tepla. Nádherně provoní větší pokoj. Vůně je slaďoučká, ale zároveň nádherně šťavnatá a připomínající léto. Jeden z mých velkých favoritů.

Citrusové opojení:
Popis: Máte-li rádi svěží a ovocné vůně, nenechte si ujít tyto vosky vonící limetkou, bazalkou a mandarinkou.

Jako poslední si dáme ten nejslabší vosk, který mě vůbec nezaujal. Citrusové parfemace bývají zkrátka risk a i když vosk docela pěkně provoní, tak vůně je bohužel taková ta klasická záchodovka, štiplavá, svěží, ale ne prostě úplně příjemná.

Moc děkuji Martě za poskytnutí vosků k recenzi. 

Máte rádi ovocné vůně?
Zaujaly Vás vosky?

19 komentářů:

  1. Ovocné vůně miluji hlavně teď v létě, nejvíc mně zaujaly co do vůně Bobulová smršť a Banananana a tvarem jsou úžasné všechny vosky:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ovocné vůně jsou nejlepší. :) Pár mě jich i zaujalo.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď v létě pálím málo (hlavně v práci, když závodka vaří něco aromatického - jako třeba ve středu čočku a zelí :)). Mně by se možná zrovna líbil ten citrus - mám tenhletyp vůní ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pálím jen doma, takže teď, když mám docela volné léto, tak pálím hodně :)

      Vymazat
  4. Ooooo ty jsou nádherné!Z vůní bych si asi vybrala citrus, banán a tu lesní směs :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ty tvary mě naprosto dostaly, krásné a velmi zajímavé!!! ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Jednou jsem si od ní vosky objednala. Zatím jsem zkoušela jen grep a voní úžasně. Já teď vůbec nepálím ještě jak jsou ty vedra, tak to nedávám, ale těším se na podzim a zimu, to zase pojedu denně, abych ty mé zásoby trochu ztenčila :)

    OdpovědětVymazat
  7. A teď jsi mi připomněla, že bych si měla dnes zase zapálit! :D Vidím to na Banáááánu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem na to kdysi narazila a moc příjemně mi to vonělo. Jedna ta vůně mi připomínala můj parfém od Esensino, takže tu jsem pak přestala pomalu používat, protože to nepotřebuju zase čuchat všude. A manžel z toho byl taky mrzout. Ale je to docela zajímavý nápad. Já osobně mám raději difuzér nebo vonné tyčinky, ale je fajn si to vyzkoušet, jestli vás to bude bavit. ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...