Vonné vosky od Marty - Květinové

Stále pevně doufám, že Vás svíčky a vosky baví, protože tu mám pro Vás další článek do této kategorie a rozhodně ne poslední. Podle reakcí to vypadá, že i Vy máte k vůních blízko, což jsem ráda, protože já pálím neustále, teď jak jsem zas kvůli koroně doma, tak mám provoněný barák vážně po celý den a užívám si to.

Rozhodně preferuji jídelní a sladké vůně, naopak ty květinové jsem nikdy nevyhledávala, ale v poslední době více experimentuji a nebráním se ani novým vůním, po kterých bych dříve nesáhla a musím říct, že jsou to příjemné změny necítit pořád jen sušenky, perníčky a podobné vůně.

Broskvový květ a vodní jasmín
Popis: Osvěžující směs broskví slazeného citrusového ovoce v kontrastu s delikátním broskvovým květem a vodním jasmínem. Na pozadí jim serenáduje jemné santalové pižmo.

Zjišťuji, že jasmín je překvapivě zajímavá a líbivá vůně, už jsem ho v nějaké podobě měla a voněl mi. Vůbec tedy necítím to santalové pižmo, to ve vosku hledám marně. Vůně je květinová, čistá. Dominuje tomu rozhodně čistá vůně jasmínu, v pozadí se sladším ocáskem. Je to jemná vůně, která provoní velmi decentně.

Eukalyptoslon
Popis: Jak už vypovídá sám název, tihle sloníci voní eukalyptově. A podobně jako Mentolový bonbón, i tenhle vosk vám hezky protáhne dutiny.

Eukalyptu jsem se hodně bála, protože to vůbec není vůně, kterou bych vyhledávala. Všechny mentolové a svěží vůně mi nejsou po chuti. Ale tenhle vosk voní velmi jemně, není to silák, který by protáhl všechny dutiny, vůni jsem vnímala v pokoji, ale opravdu decentně, v menších prostorách zas ale bude cítit více. Podle mě ideál spíše na léto, jelikož je to osvěžující parfemace.

Magnólie
Popis: Tato příjemná květinová vůně se hodí do každé domácnosti. Tyto voskové kvítky Magnólie jistě zaujmou každého milovníka květin.
 
Magnólii jsme měli odjakživa na zahradě a když kvetla, tak vypadala úplně nádherně, celá obsypaná růžovými květy. Bohužel vždy kvetla jen pár dní, ale bordel po ní byl na několik týdnů, takže nedávno šla k zemi, což mi bylo hrozně líto. Tohle je naprosto typická květinová vůně, takže pokud tyhle vůně vyhledáváte, tak směle do ní, hezky provoní.

Mandarinka a šafrán
Popis: Pokud vás nebaví má klasická mandarinka, co takhle vyzkoušet mandarinku, která má říz? Šťavňatá mandarinka, citrón a lehký dotek švestky jsou okořeněné šafránem, kmínem, skořicí a muškátovým oříškem. To vše ještě s pižmem, dřevinami a vanilkovými lusky v pozadí.
 
Vůbec nejzajímavější vůní z této čtyřky, je rozhodně Mandarinka a šafrán. Ani pořádně nedokážu říct, co v tom pořádně cítím, protože to je opravdu kombinace všeho možného, od ovoce až po koření a květiny. Vůně je silnější, až taková parfémová, ale v dobrém slova smyslu. Parfém, který je plný koření, zároveň ovšem zjemněný onou sladkou mandarinkou. 

Moc děkuji Martě za poskytnutí vosků k recenzi.

Máte rády květinové vůně?
Která Vás zaujala?

12 komentářů:

  1. Nejvíc mě zaujal eukalyptoslon, ten si myslím bude skvělý na nachlazení a dále pak ta magnolie musí vonět skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  2. Té eukalyptové bych se taky trochu bála, tyhle typy vůní nevyhledám, ale jinak by mě lákaly všechny:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Květinové vůně taky nevyhledávám. Nevoní mi, ale na ten první vosk bych se možná nechala ukecat. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Mě by se asi nejvíc líbil ten eukalyptový vosk. Eukalyptový olejíček do vody v aromalampě je jedna z mých top vůní...

    OdpovědětVymazat
  5. Já miluji květinové vosky, takže tyto by byli pro mě :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Mandarinka a šafrán se mi taky moc líbila a to jinak sladkou mandarinku nemusím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...