Vypáleno (5)

Krásnou neděli!
Jak si užíváte podzimního počasí? A vlastně jak se Vás dotýká současná situace? Já mám od středy volno až teda do listopadu a jo, mám z toho radost. Ráno se vyspím, mám více času na čtení, na seriály, čas dokonce uvařit a ač nejsem milovník podzimu a zimy, tak panuje docela hezké počasí a po dlouhé době jsem byla na procházce Prahou a bylo to kouzelné, určitě jsou ještě na pořadu dne další toulky podzimní Prahou a s koupí kávy někde při cestě v okýnku.

Po půl roce tu mám článek do rubriky Vypáleno. V posledních měsících jsem pálila hlavně vonné vosky od Marty, těch tu uvidíte dneska hooodně, ale povedlo se mi dopálit i nějaké svíce, takže konečně jsem vše nafotila a mohla se toho zbavit. Mimochodem, čekám dvě objednávky svíček a vosků, takže určitě bude co pálit a o čem psát, snad Vás tyhle články baví.


Tohle mluví za vše a rovnou Vás odkážu na celou kategorii zde, nebudu vypisovat každý vosk zvlášť. Co bych vypíchla, tak Máslové sušenky, Slaný karamel & pistácie, Sladkou kolu, Pomerančový džus, Velšské lívanečky či Marnivou mandarinku. Na e-shopu najdete spoustu vůní a vybere si opravdu každý.

Vosky mě baví nejen svými vůněmi, ale i provedením, ty tvary jsou boží a je to radost pohledět.


Jarní kolekce Garden Hideaway od Yankee Candle byla neskutečně povedená a čekám teď letní votivky, na které se moc těším. I když jsem spíše na jídelní vůně, tak tady mi hodně voněly i ty květinové. Úplně dokonalou vůní byla Homemade Herb Lemonade, tu bych brala i ve svíci. Kolekce je furt k dostání, tak mrkněte.


Pak tu mám dvě střední svíčky Yankee Candle. Strawberry Buttercream byla jedna z mých prvních a protože už hodně měnila barvu, byla celá flekatá, tak jsem pálila jednu dobu jen ji, abych ji dopálila. Vůně byla sladká, ale po roztopení velmi jemná, takže bohužel zklamání. Star Anise & Orange je pozimní/zimní vůně, hodně teplá a plná koření. Provoněla úplně bez poblému celý pokoj a cítit byla intenzivně, ale rozhodně se nejednalo o žádný bolehlav. Nestala se teda mojí oblíbenou, ale pokud nejste na sladké jako já, tak by Vám mohla sedět.


Doma se mi nahromadily difuzéry, takže je musím zredukovat, jak pálím svíčky, tak difuzéry úplně nevyužiji. Tenhle byl od Eurony a dostala jsem ho tuším k nějakým narozeninám. Vůně byla hodně parfémová a šíleně výrazná, já ho musela nakonec dát kamsi do rohu místnosti, aby nebyl tolik cítit, protože to bylo něco šílenýho a vydržel vonět fakt jako dlouho, třeba tři měsíce.

Milým překvapením byla svíčka Glade z kolekce Nutcracker, kolekce k filmu Louskáček a čtyři říše. Konkrétně tahle byla Sugarpum Fantasies a voněla velmi příjemně, sladká vánoční vůně, která jemně provoněla i pokoj, což jsem vůbec nečekala.


Dáváte přednost voskům, nebo svícím?
Používáte difuzéry?

12 komentářů:

  1. Difuzér jsem nikdy neměla, pálím buď vosky nebo svíčky. Pálení je jedna z věcí, která mě uvolňuje a uklidňuje a to i od současné situace, přála bych si, aby to už bylo za náma...

    OdpovědětVymazat
  2. Vosky YC jsou ty nejlepší. :) A Glade svíčky ty jsou taky skvělé, protože provoní celý byt, takže za mě super.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné vůně. Difuzér jsem ještě nikdy neměla. Nejraději si kupuji votivní svíce a podle nich kupuji velké svíčky. Hlavně teda, co se týká YC. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já raději tedy vosky, ale často jsou teď jen ty votivky.

      Vymazat
  4. Tak to je pořádná nálož :D
    Já mám ráda vosky i svíčky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já většinou na vůni dávám o aromalampy pár kapek vonného olejíčku do vody (a pak samozřejmě používám občejné čajovky, aby se mi netloukly vůně). Teď mám ale pár vosků Y.C., zatím jsem vypálila broskvový a byl fajn. Na atmosféru používám různé větší svíčky bez aroma. Difusér jsem doma snad nikdy neměla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olejíčky jsem nepoužila ani nepamatuji, ale mám furt zásoby vosků, tak pálím raději ty.

      Vymazat
  6. Joo, Máslové sušenky jsem si u Marty teď do objednávky taky přihodila a už za studena je ta vůně boží! Tak se těším, až si ji vychutnám :) Já se pomalu zbavuji svých nikdy nekončících zásob YC, tak se těším až si zase dopřeji nějaký pořádný nákup :D Možná bych mohla omrknout ty jarní a letní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YC mám také už pořádnou zásobu, teď jsem dělala velký nákup :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...