Mirčina mýdla - Krémový deodorant šalvěj

I když jsem stále věrná tuhé Nivee, která je jistota na léto, tak jsem začala více koukat na složení deodorantů a minimálně doma se snažím sahat po něčem šetrnějším, aspoň bez hliníku. Sahám teď často po sprejích a zkoušela jsem i nějaké ty vyloženě přírodní kousky.

Na Mirčina mýdla jsem natrefila na farmářských trzích a právě trhy mě v tomhle hrozně baví, objevovat malé podniky. Bohužel o to více mě pak mrzí, když něco není tak super, v kosmetice účinné, u jídla chutné..

Mirčina mýdla jsou malá rodinná firma, kde je vše děláno ručně s láskou. U deodorantu mě zaujalo, že obsahuje zinek, který má antibakteriální účinky. Dále v něm najdete éterické oleje lemongras a šalvěj, díky čemuž voní svěže a bylinkově. Ta vůně je vážně příjemná, čistá.

Krémový deodorant jsem měla prvně, takže trošku boj s kalíškem a regulací množství. Většinou toho naberu více, než je nutné, přitom stačí vážně malinko. Je příjemný, nedráždí a nepálí ani na čerstvě oholeném podpaždí.

V podstatě ihned zasychá, takže uživatelsky fajn, ale...Vůbec nefunguje, ale vůbec. Samozřejmě nemá zabránit pocení, je to pouze deodorant, ne antiperspirant, takže zabraňuje zápachu, teda měl by. Nemyslím, že mám s pocením nějak velké potíže a co se týče zápachu, tak si vystačím s málem a nepotřebuji nějakého siláka, ale v tomto případě mi přijde, že je lepší nepoužít nic, za mě to zápach spíše vytahuje a podporuje, než aby mu bránil.

Baví Vás malé firmy?
Jaký deo doporučíte?

10 komentářů:

  1. Já už klasické produkty proti pocení používám čím dál méně, velká škoda, že tenhle produkt nefunguje.

    OdpovědětVymazat
  2. Já prostě nemůžu přijít na chuť deodorantům, do kterých musím sahat :(

    OdpovědětVymazat
  3. Já zatím zůstávám věrná kuličkové Nivee. Spreje obecně nemám ráda - dráždí mne ke kýchání při aplikaci. Krémové deodoranty jsem zatím nezkoušela. Na chalupě mám teď deo-krystal a ten mne zatím taky nenadchl.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je velká škoda, že vůbec nefunguje. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...