Shrnutí roku 2020

Vítám Vás u posledního článku, který bude věnován loňskému roku.
Dokonce jsem přemýšlela, zda bych shrnutí roku 2020 neměla vynechat a spíše ho raději jen tak nechat odplout. Co si budem, byl to hrozný rok. Mně osobně se nijak nedotkl, ne vyloženě v negativním, současná situace mě nepostihla zdravotně, ani pracovně. Naopak pracovně jsem si spíše lebedila, jelikož jsem sice byla doma, nepracovala, ale o peníze jsem nepřicházela. Člověk se ale přece jen pořád bojí, každou chvíli nějaké změny, z hodiny na hodinu nevíte, co čekat a hlavně, bojíte se o své blízké.

Co se týče cestování, tak jsem nikde nebyla. Sice se vycestovat dalo, ale přes koleno jsem to nelámala a užívala si krásy Prahy. Jsem hrozný Pražák, ale třeba na Karlově mostě jsem nebyla dlouhá léta, ale jen za poslední měsíce jsem si to vynahradila a byla hned několikrát na procházce Prahou. Většinou teda spojenou s něčím dobrým při cestě. Navíc tím, že není město teď plné turistů, tak má svoje kouzlo. Nemusím podzim, ale teď byl krásně teplý a kouzelný.


Těch posezení a lelkování po kavárnách loni moc nebylo, přesto mám pár nových doporučení. Nádherné prostory, výbornou kávu a i něco k zakousnutí, má Café Laskavá. Tam jsem byla bohužel zatím jen jednou, ale rozhodně ne naposled, moc doporučuji. Zavítala jsem do kavárny Moment, kde najdete velký výběr veganských dortíků a káv. Osobně žádné omezení nemám, ale kamarádka ano a milé překvapení, vše moc dobré, výběr poměrně velký. Jen to prostředí není úplně na první pohled líbivé, navíc při vstupu tam šíleně smrděl olej, ale nenechte se tímto případně odradit. Luxusní dorty má poměrně nový podnik Don Bakery na Andělu, nevěděla jsem, co dřív si vybrat. Je to maličké, ale obsluha milá a ty dorty, mňam.

Donut Shop Prague se přestěhoval, nyní sídlí na Ípáku a oceňuji, že se dá posedět. Donuty furt stejně výborné, káva to samé a prostředí strašně příjemné. Hodně jsem si brala kávu s sebou, kde stále vede Kávový klub a The Miners, ten má teď na podzim/zimu luxusní kafe se slaným karamelem, ale připravte se, že si připlatíte. Pokud máte raději méně praženou kávu, ovocnější, tak doporučuji Bistro 8, ovšem ne ledovou, tu mají ošklivou. 

Co se týče jídla, tak bych se mohla užrat všemožných nudlí. Pokud jako já milujete asijskou kuchyni, tak na Žižkově musíte zkusit Chilli and Lime, takhle jsem si dlouho nepochutnala, luxusní jídlo. Bun Bo Nam Bo zatím nejlepší opět na Žižkově ve Pho Vietnam v ulici Slavíkova. Bohužel není možnost posezení, takže jedině s sebou. Překvapivě moc dobrá pizza je Pizza na zavolanou v Modřanech, zatím vždy velká spokojenost. Na vínko a něco na zub jsem si oblíbila Casa Nostru, překrásné prostředí a líbí se mi právě to, že Vám udělají obložený talíř dle preferencí a můžete celý večer zobat. Víno dobré a poctivé :D


Letos ten společenský život byl takový chudší, všechno zavřeno, samá omezení. Nevyšlo mi žádné divadlo, v kině jsem byla jednou. Nekonaly se ani žádné blogerské akce, v podstatě jen jedna ve spolupráci s Rossmannem a to nebyla ani žádná společenská akce. Narozeniny jsem oslavila aspoň u kamarádky, jinak žádná větší oslava, je ale pravda, že jsem tentokrát ani žádnou neplánovala.

Co bych ráda doporučila, tak kadeřnictví. Poprvé jsem v něm byla v rámci spolupráce a byla tak nadšená, že jsem začala chodit pravidelně. Jedná se o kadeřnictví Hair by Martina na Andělu, odcházím pokaždé úplně nadšená s překrásnými vlasy. Salon je krásný, čistý, světlý a ta péče dokonalá.


Barča oslavila 14. narozeniny. Byly to první narozeniny bez Nikči, takže to bylo trošku smutné...Na jaře se Barče udělala na břiše boule, najednou byla hrozně malátná, unavená a koukám, boule. Zvládala to tedy skvěle, bylo ale vidět, že ji to po operaci hodně bolelo, jakmile jsem ji narovnávala obvaz, tak se oháněla, což jinak nedělá, takže jsem ji ho nakonec sundala, neměla ani límec a byla moc šikovná, nic nelízala, nekousala stehy, jen je největší boj to, že musela být pod dohledem, takže žádné běhání po zahradě, jedině s někým, což ji prudilo :D Je ale znát, že je už starší, dřív vůbec nechodila domu a teď? Dokonce spí v posteli :D



Nejvíc mě omezení omezovalo a vlastně stále omezuje, v nehtech. Zvládám to bez kadeřnice, ale ty nehty... Moje nehty jsou hrozné, takže stále na ně chodím. Ač moje jsou ošklivé a lámavé, tak hodně rychle rostou, což zrovna v situaci, kdy je vše zavřeno, není zrovna žádoucí :D

Sem tam na instagram hodím nějaký ten outfit, i když bohužel nemám úplně prostředí pro focení. Nejvíce něco cvaknu v práci, ale tam je většinou u zrcadla tma. A učím se fotit i líčení, i tohle je jeden z důvodů, proč přemýšlím nad foťákem. Vše fotím mobilem a zjišťuji, že na něco zkrátka nestačí a foťák by nebyl úplně k zahození...



Začátkem roku jsem stihla jedno focení, což ukazuju snad každý rok. Fotím stále s tím samým fotografem a jednou ročně to většinou zvládneme. Nejsem ovšem žádná modelka, práce je se mnou těžká :D Z fotek jsem ale nadšená, ty ateliérové se mi hodně líbí. Takže tady malá ukázka, jinak na IG také sdílím.


A vrháme se na poslední kategorii a tou jsou filmy a seriály. Tím, že jsem byla hodně času doma, tak jsem toho viděla spoustu. Miluji rána, kdy si můžu dát v klidu kafe a pustit si k tomu film. Navíc tím, že jsem nemusela ráno vstávat, tak jsem zvládala i večer filmy. V kině jsem tedy byla jen jednou a to na Harley Quinnn, která nebyla špatná, ale na zadek jsem si také nesedla. Hodně jsem koukala na starší kousky a doplňovala mezery. Ze starších filmů se mi hodně líbil Dobrý ročník, Dánská dívka a Ranhojič.

Z animáků doporučuji Frčíme, to je hodně originální a vtipná pohádka a naprosto dokonalý je Klaus, který vypráví příběh Santy ještě před tím, než se stal právě Santou. Je to tedy určeno spíše pro starší děti, ale maximálně se to povedlo.

Dost jsem si oblíbila dramata, hlavně rodinná, takže slza pomalu ukápla u Zázraky z nebe a Velký dar. Pokud máte rádi horory/thrillery, tak zajímavý námět měl Neviditelný a překvapivě byla skvělá Krvavá nevěsta, to byl povedený bizár :D. Z romantiky doporučuji Dokážeš udržet tajemství? a pak vánoční Last Christmas a Sváteční rande. Rampage se asi nebude líbit všem, ale já tyhle typy filmů mám ráda. Co se ještě týče Vánoc, tak Pan Jangle je kouzelný rodinný film. A abych nezapomněla, Enola Holmes mě velmi mile překvapila, hodně jednoduché, ale příjemné a líbivé obsazení.


Seriály, miluji seriály již od dětství a koukám na ně ve velkém. Loňský rok byl tedy hooodně bohatý. Spoustu toho jsem dokoukala. Za konec jsem strašně ráda u The Magicians, tam mě bavila pouze postava Margot, jinak to bylo plné sexu a vulgarit. Nechytl mě ani německý seriál Dark o cestování v čase, byla jsem neustále zmatená a celé to bylo šíleně plitké a bez emocí. Katy Keene má krásné prostředí a písničky, ale jinak jedna velká nuda a díky bohu za jednu sérii. Pád mě také nechytl, i když obsazení má na jedničku a Gillian Anderson to sluší více než před lety. Z komisků konečně skončil Arrow, který mi přišel stále dokola o tom samém a poslední série mě nebavily moc ani u Agentů Shield. Výborný seriál o šikaně je 13 Reasons Why, i když ta poslední série byla totálně zbytečná. Poslední série mě nebavila ani u The 100, ale obecně mi seriál bude hodně chybět, stejně tak mi bude chybět iZombie. Zkoukla jsem dva sitcomy, sitcomy mám strašně ráda a u obou jsem se bavila, jedná se o 2 socky, ty jsou vážně perfektní a Mladí a hladoví, takový průměr. Ze starších seriálů jsem sjela Dr. House, což je klasika, sice mám za to, že měl skončit o dvě série dříve, ale jinak má svoje kouzlo. Siréna mě naprosto pohltila, i když je to dost jednoduché, bohužel byla nečekaně ukončena.

A teď rozkoukané...Co není úplně dle mého gusta, tak Vychováni vlky a Westworld, za mě spíše chlapské záležitosti. I See je více brutální a stojí za to jen Jason Momoa. Z komiksů sleduji Legendy zítřka, ke kterým jsem si musela najít cestu a nakonec se mi hodně líbí. Velký potenciál vidím i v Titánech, naopak Batwoman je jedna velká nuda, přijde mi, že ženské hrdiny nezvládají utáhnout celý seriál, u Batwoman se mi líbí pouze ta spojitost s Alenkou. Co je pecka, tak thriller You, to je vážně psycho a drama Černé zrcadlo, hodně zajímavý seriál, kdy každý díl je o něčem jiném. U Carnival Row se teprve musím rozhodnout, zatím se mi líbí obsazení a kostýmy, vyloženě nadšená ovšem nejsem. Z čeho jsem ale nadšená, tak z Manifestu, ten mě pohltil od prvního dílu. Pokud chcete ovšem něco zábavnějšího, tak Sexuální výchovu doporučuji. Peklo je za mě Sabrinina děsivá dobrodružství, je to brutální, krvavé, temné a teď jsem dokoukala poslední sérii a konec za mě moc povedený. Co miluji, tak Chirurgy, začala jsem koukat od začátku a líbí se mi, že jsou hodně zaměřeny na osobní život hrdinů, kolikrát už jsem brečela. Jako poslední tip je Malý Sheldon, což je Sheldon Cooper v dětství a ten humor naprosto zbožňuji.


Jaký byl Váš rok 2020?
Cestovali jste, nebo byl těžký?

6 komentářů:

  1. Pane jo, to je sakra obsáhlý článek :D Obdivuji tě za ty fotokoláže, to já bych na to neměla nervy a hlavně asi ani fotky. Vše co použiji mažu, takže si v telefonu a PC nechávám jen ty vzácné okamžiky nebo fotky z výletů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také fotky třídím, ale tím, že dělám každý měsíc random, tak beru i z něj :)

      Vymazat
  2. Mně minulý rok spíše vzal,než něco dál. Ale i přesto,že se ti do článku nechtělo, měla jsi pěkný rok. To jídlo vypadá skvěle.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Stihla jsi toho hodně. Dokonce i restaurací, bister a kaváren mi přijde hodně na to, že byly skoro půl roku zavřené.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...