Yankee Candle - Farmers' Market | Podzimní kolekce 2019

I Praha je pod obrovským nánosem sněhu, takže téma svíček je snad nejaktuálnější za celou zimu. Zrovna dnes jsem nucená jet do práce na skok, takže začínám být ze sněhu nešťastná. Dobrovolně do něj ano, ale takhle povinně se mi vůbec nelíbí, navíc je i pořádná zima.

Sice mám doma ještě docela zásoby, ale už teď slintám nad jarními a velikonočními novinkami. Zatím se držím, protože mám nyní docela velké výdaje za veterinu a celkově mám letos na seznamu dražší položky materiálních věcí, ale uvidíme no, nemám moc silnou vůni :D

Golden Chestnut - Zlatý kaštan
Popis: Vezměte do dlaně hrst teplých kaštanů, pečených s kořením, bylinkami a dotekem citrusů.

Základem vůně jsou kaštany s jasmínem doplněné kořením jako je kardamon a skořice. Ve svíčce se snoubí ale i dřevité tóny či pomeranč. Zprvu jsem byla z této kolekce hodně zklamaná, dost jsem se na ní těšila a první dvě svíčky jsem vůbec necítila. Za studena je tohle příjemná podzimní vůně, ale po zapálení není cítit vůbec nic.


Dried Lavender & Oak - Sušená levandule a dub
Popis: Ručně svázaná kytička levandule s dřevitou a kořeněnou vůní farmářského trhu.

Nemusím vůni levandule, takže k této vůni jsem přistupovala dost skepticky a bála se, že na mě bude dost výrazná, protože za studena je to typická vůně levandule, ostatní bylinky a květiny, které má obsahovat (vanilka, cedr, bílé květy, bílý pepř, mech..) vůbec necítím. A bohužel jsem necítila po zapálení ani tu levanduli. Stejně jako předešlá vůně, tak ani tahle nešla cítit dokonce ani v nejbližší vzdálenosti aromky.

Sweet Maple Chai - Sladký javorový chai
Popis: Přetékající hrnek s teplým mlékem, ochuceným chai kořením a javorovým sirupem - nápoj zamíchaný do krémové dokonalosti. Ideální lahůdka pro chladné dny.

Druhá půlka bude lepší a konečně budu chválit. Sweet Maple Chai je přesně moje vůně, do té jsem vkládala vážně velké naděje a nejsem zklamaná, ráda bych vůni ve svíčce, protože voní dokonale. Hodně sladká a teplá vůně latté, javorového sirupu a spousty cukru. Je to taková ta těžší vůně cukru, která ne všem sedne, ale já tyhle vůně mám nejraději.


Ciderhouse - Moštárna
Popis: Nejchutnější odměna podzimní sklizně. Čerstvě lisovaná jablečná šťáva, lehce okořeněná a připravená k ochutnání.

Ciderhouse nepotřebuje asi větší komentář, ihned po zapálení se domem line sladká jablečná vůně. Ve vůni by měl být ještě muškátový oříšek, hřebíček, santalové dřevo a další, ale já cítím vážně jen ta jablíčka a je to moc povedená vůně, kerá se bude hodit i na teplé léto, jelikož je dost šťavnatá.


Zaujala Vás kolekce?
Máte rády levaduli?

12 komentářů:

  1. Já nemám votivky moc ráda. Mám pocit, že nejsou cítit tak jako vosky. To jsem psala i v mém článku o YC.

    OdpovědětVymazat
  2. Navzdory bohatým zásobám jsem se neudržela a tu tadost jsem si s jarní kolekcí už udělala:-D Z téhle kolekce jsem si kupovalala poslední dvě votivky, obě moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  3. Já levanduli docela ráda, zrovna pálím jednu od Wood Wick s praskajícím knotem (manžel nemá praskající knot rád, tak si vyžívám, že je dneska přes noc v práci :D) a ta voni tak akorát, je cítit, ale není to přehnané.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě z této kolekce zaujal jen ten Ciderhouse :) Zbytek není nic pro mě.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Levanduli moc nemusím, ale ta poslední vůně mě hodně zaujala.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Doma mám jednu tuhle malou svíčku, nějakou zelenou, ale ještě jsem ji nezkoušela zapálit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...