Oliv` - Hedvábný čisticí gel

Přírodní kosmetiku používám strašně ráda, převážně co se týče péče o pleť. Pleť mám hodně suchou a hlavně citlivou, poslední tři roky je to s ní boj a často mívám reakce či je podrážděná z alergie. Ještě se mi ale nestalo, že by špatně reagovala právě na přírodní péči.

Značka Oliv`pochází z Francie a nebýt instagramu, kde jsem ji párkrát zahlédla, tak vůbec nevím, že existuje. Já měla možnost vyzkoušet čisticí gel a doufám, že se teda u nás více rozšíří.


Hedvábný čisticí gel nejen že čistí pleť, ale i odličuje make-up. Je vhodný pro všechny typy pleti včetně citlivé a očního okolí. Má odličovat, čistit, vyhlazovat a hydratovat.

Obsahuje extrakt z olivových listů, který hydratuje, levandulový hydrolát, rozmarýn, mátu, heřmánek, damašskou růži a AHA kyselinu z medu. Díky tomu všemu je gel nejen hydratační, ale třeba heřmánek  s rozmarýnem zklidňují a mají protizánětlivé účinky.

Co se týče odličování, tak preferuji právě odličování namokro, kdy ve sprše vezmu to nejhorší a pak už jen dočišťuji. Gel je hodně řídký, má dost tekutou texturu a společně s vodou napění jen decentně. Působí velmi svěže a z pleti mi stáhne téměř všechen make-up, v podstatě zůstává třeba jen zbytek kolem linie vlasů či tam, kde to nevezmu úplně poctivě. Co moc oceňuji, že je vhodný i na oči, vůbec nepálí, neštípe, prostě super.

Vůně je osvěžující, cítím lehce citrusy, ale zároveň dost bylinková. Věřím, že ne všem tohle sedne, ale pokud jste zvyklé na přírodní kosmetiku, bylinky, tak Vás to nijak nepřekvapí. Výše jsem zmiňovala AHA kyselinu z medu, která vyhlazuje a funguje jako šetrný peeling a musím souhlasit, ta pleť je vždy krásně heboučká a jemnější.

Jediné dva mínusy vidím...Lehce mě po něm pne pleť, není to nic hrozného a chyba je více méně na straně mojí pleti, jelikož mi pne téměř po všem, ale prostě pne. Není to ale nic, co pak nespraví třeba přestříknutí pleťovou vodou. Další mínus je balení, šroubovací víčko je dle mého u tohoto typu produktu naprosto nepraktické.

Moc děkuji wonderful.cz za poskytnutí produktu k recenzi.

Znáte značku Oliv`?
Čím se nejraději odličujete?

11 komentářů:

  1. Já taky nejraději používám různé čistící gely. Tuhle značku nepoznám, ale gel vypadá příjemně.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Mně gely moc nevyhovují, preferuji pleťové mléko, které mi vzhledem k tomu, že nepoužívám make up, bohatě stačí, a odličovač očí.

    OdpovědětVymazat
  3. Značku neznám, ale šroubovací víčka nemám u žádných produktů ráda, ani třeba u krémů na ruce, preferuji ty odklapávací. A nebo pumpičky:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Čistící gely mám na čištění pleti nejraději, ale bylinkové vůně moc nemusím. :D Jestli ale splní účel, proč ne. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Čistící gely já používám nejraději také ve sprše. Tento vypadá fajn, značku neznám.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Značku teda vůbec neznám. Metodu odlíčení na mokro zatím nepraktikuji, stále používám tamponky na odlíčení, každopádně doma mám jednu pěnu, tak s tou to potom vyzkouším. To víčko se mi u takového produktu taky zdá nepraktické :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tamponky používám k doodlíčení a čištění, základ ale beru ve sprše :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...