Beroun - Hrnčířské a řemeslné trhy, medvědárium

Krásný den!
Já Vás po hooodně dlouhé době, dokonce tři roky, řekla bych, vítám u výletního článku. Ráda bych, aby se cestování a výlety zařadily zas do našeho života, já teď necestovala vůbec, maximálně lehce za Prahu a to nemělo smysl ani o tom psát, ale doufám, že toho bude zas do budoucna více a výlety a tipy, kam zajet, se budou na blogu objevovat. Ráda bych i menším tipům věnovala samostatné články, tak snad Vás tahle rubrika bude opět bavit.



V Berouně se dvakrát do roka konají hrnčířské trhy, takže pokud milujete všemožné hrnečky, misky, řemeslnou a keramickou výrobu, doporučuji navštívit. Stánků je na náměstí spousta a nejedná se pouze o keramiku, ale nadšená jsem byla i z plecháčků, výrobků ze skla, dřevěných hraček....Podle mě moc fajn výlet a zpestření dne.

Trhy měly být bez občerstvení letos vzhedem k situaci, ale něco na zub se koupit dalo, to samé káva či dokonce alkohol. Když jsme se k trhům blížili, tak jsem to skoro otočila, protože z dálky to byla hlava na hlavě, ale jakmile už jste v davu, tak Vám to tak ani nepřijde :D Ke každému stánku, co jsme chtěli, jsme se v pohodě dostali, viděli, nakoupili, takže bych se vůbec lidí nebála, ani front.




Na oběd jsme zašli do restaurace Black Dog, která má teda i pražskou pobočku a jejich burgery znám z Burgerfestu. Prostory jsou obrovské, mají i venkovní posezení, kde jsme seděli a burger? Opravdu výborný, to samé trhané maso a jako příloha bramborový salát, mňam. Jen ty limonády by mohly být chuťově lepší. Pokud Vás ale nezaujal Black Dog, tak v Berouně je i Koza Róza, ze které jsem měla též na festu naprosto luxusní burger.


Co by to bylo za Beroun bez medvědů. Ještě po obědě jsme se vydali do medvědária omrknout medvědy. Venku byl teda jen jeden, který zpočátku odpočíval, ale nakonec se sesunul do vody a předvedl koupačku. Jakmile jde o zvířátka, tak jsem vždy spokojená a mohla bych na něj koukat hodiny.

Znáte trhy v Berouně?
A medvědárium?

12 komentářů:

  1. Spousta krásných věcí, asi si vybere každý. Mně odrazuje popularita, se kterou jsou spojené mraky návštěvníků - nemám akce s davy lidí ráda. Chápu, že je to daň za velkou účast řemeslníků (na akci s pár návštěvníky by tolik stánků jistě nebylo), ale pro mne to prostě moc není...
    V medvědáriu jsme byli tak před dvaceti lety (i na blízké rozhledně) a vypadá to, že od té doby to tam medvědům vylepšili (nepamatuji si, že by tenkrát měli koupačku)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také nemám ráda davy, ale opravdu to bylo v pohodě :)

      Vymazat
  2. Krásne fotky a určite aj výlet! Tých hrnčekov je toľko, že by som sama mala problém vybrať si jeden :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  3. medvěd je naprosto boží :D jinak nevěděla bych, který hrneček si vybrat

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, trhy sis určitě užila a také by se mi tam líbilo. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ty hrnky, to je neskutečný ráj. Nevěděla bych, který si koupit dřív :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...