Movie tip: Black Widow


Anotace: Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow.


Po roce a půl v kině, jak mi tohle chybělo. Navíc i bez problému s popcornem a pitím, připadala jsem si jak dítě na Vánoce, vážně skvělý pocit jít normálně do kina a vychutnat si film na velkém plátně a ne jen doma u televize. A na co jiného zajít, než na komiks, že?!


Může obsahovat spoilery!
Jakmile vstoupila Black Widow do kin, tak měla skvělé hodnocení a všude jsem četla pouze nadšené recenze a ohlasy. Nekoukala jsem teda na trailer, víc nezjišťovala a tím pádem netušila, co vlastně můžu čekat, ale díky pozitivním hodnocením jsem se vážně těšila.

Hodnocení teda za poslední týden poměrně kleslo a nyní se film pohybuje pod 70% v modrých číslech, což není jako úplně hodně. Na jednu stranu se nedivím, na druhou si myslím, že krapet víc by si zasloužil.

Obecně mi přijde, že ženské hrdinky většinou nezvládají utáhnout celý film či seriál, zkrátka mužští hrdinové jsou za mě zajímavější, vtipnější a celkově lépe propracování. Sama mám ráda snad jen Wonder Wonder a i tam druhý díl hodně vázl a co se týče seriálů, tak jakmile se jedná o nějakou girl, nebo woman, tak je to jedna velká nuda.

Black Widow rozhodně nuda není, ale v žádném případě neočekávejte akční komiks, kde bude Natasha nakopávat v jednom kuse někomu zadek. Samozřejmě o akční a bojové scény nepřijdete, přece jen se jedná o hrdinku z Avengers, ale...


Příběh začíná v době Natashina dětství, které nebylo vůbec běžné a vlastně byla od mala předurčena k tomu, být tím, kým je. Stejně jako spousta jiných malých děvčátek, která nikdo nechce, žijí v chudobě a nakonec skončí ve výcviku, aby se z nich staly Černé vdovy.

Z děství se dostaneme do doby, která navazuje na Civil War, což znamená, že Natasha je na útěku a musí se skrývat. A z Civil Ward dokonce až do Endgame, určitě počkejte na potitulkovou scénu.

Film je dost zaměřen na rodinu a právě díky tomu je z akčního komiksu spíše rodinné drama, které působí velmi emocionálně a hraje na city. Tohle nemusí sednout všem, akční scény sice ve filmu jsou, ale není jich mnoho a nejsou nijak velkolepé a spíše jde o tu rodinu, děti...

Jediné, co bych asi vytkla, tak málo prostoru, který byl věnován protivníku Taskmasterovi. Zrovna z tohoto záporáka se dle mého dalo ve filmu vytřískat mnohem, ale opravdu mnohem více. Ovšem ani minutku jsem se nenudila, což o něčem svědčí a z kina jsem odcházela spokojená.
Hodnocení 4*


Už jste viděli Black Widow?
Na čem jste byli naposled v kině?

2 komentáře:

  1. Na film si ráda počkám, až bude ke stažení a pak se na něj mrknu. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...