Milovice - Přírodní rezervace divokých koní a praturů

Pokud milujete přírodu a třeba i její focení, tak dnešní tip na výlet bude pro Vás, navíc je kousek za Prahou. Já teda váhala, zda vůbec o výletu psát a věnovat mu článek, protože jak začal, tak také rychle skončil, ale pár fotek mám, cíl výletu vlastně také splněn, takže proč ne.

Milovice jsou městečko v okrese Nymburk a právě tady se nachází přírodní rezervace divokých koní a praturů v bývalém vojenském prostoru. Na výletě jsem byla s kamarádkou a hned na začátku nám prdlo kolo u kočárku :D, ale jak jsem psala, cíl byl splněn, jen teda trochu rychleji, než jsme chtěly. 


Rezervace je teda ohraničena a cesta vede kolem dokola, ovšem právě s kočárkem to nedoporučuji. Hlavní cesta je v podstatě silnice, to je v pohodě, ta boční je ovšem malá ulička zarostlá bodláčím a spoustou včel, takže jsme to po chvilce vzdaly a zase to otočily. Celá ta rezervace je hodně zarostlá, opravdu se jedná i přírodnu, kde se o vše stará fauna a vypadalo to, že žádné zvíře ani v té buši spatřit nemůžeme, ale chce to chodit a koukat. Povedlo se nám spatřit stádo praturů a když jsme šly jejich směrem, tak se dokonce i více přiblížili. Možná bych doporučila výlet spíše na podzim či v zimě.

Znáte Milovice?
Doporučíte podobný výlet?

8 komentářů:

  1. Tak v Milovicích jsem ještě nebyla. Vím jen, že kousek je park pro děti Mirákulum, ale že je tam pastvina s pratury, jsem netušila

    OdpovědětVymazat
  2. Ani nevím, že něco takového existuje a je škoda, že to mám směrem do Prahy tak daleko :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tý jo, to vůbec neznám, ale skvělý výlet. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné fotky, taková příroda je vždy pohlazením pro duši. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...